Sirija obnavlja plinska polja i bivše postrojenje Ine u Hayanu (VIDEO)

Postrojenje Ine u Siriji - Hayyan
12 komentara

Sirijska vlada provodi neposredne, srednjoročne i dugoročne planovi o obnovi plinskog polja Hayan, kojeg su u toku vojnih operacija u pokrajini Homs protiv terorista “Islamske države” nedavno oslobodile jedinice sirijske vojske.

Dopisnik ruske Federalne novinske agencije je s lica mjesta poslao video na kojem se vidi kako sirijski i ruski inženjeri popravljaju bivša postrojenja koja je hrvatska kompanija INA napustila u vrijeme kada je uvela sankcije Sirijskoj Arapskoj Republici.

Snimka prikazuje prikazan rad na obnovi infrastrukture na području plinskih polja Hayan i gašenje bušotina koja je ISIL zapalio prilikom povlačenja.

Područje Hayan uključuje tri polja – Jazal, Al-Maher i Jihar. Na svakom polju je niz plinskih bušotina, ali su teroristi “Islamske države” izazvali ogromnu štetu na lokalnoj infrastrukturi.

Ruski dopisnik u svom kratkom priopćenju nije naveo provode li se popravci na infrastrukturi za Inu i jesu li čelnici naše tvrtke obaviješteni o svemu ili je istina da je Assad Inu već protjerao iz Sirije i ova polja ustupio ruskim kompanijama, čije kopnene snage aktivno sudjeluju u borbama protiv ISIL-a u tom području.

Pročitate vezane vijesti:
Prestanimo se lagati – Assad je Inu već protjerao iz Sirije
EKSKLUZIVNO: Reportaža iz bivšeg postrojenja Ine u Siriji (Video-Foto)

Al-MaherHayyanINAJazalJiharmolplinska polja
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sovoranola
7 godine prije

Sirija se pokazala kao veliki uspjeh mudre Hrvatske diplomacije.

neko ime
7 godine prije

ovo nije uopće bitna tema. puno je važnije ko je falsificirao putne naloge…sva sreca da nas ovaca nikad neće nestat…

leone
7 godine prije

Bolje Rusima nego INI tj. mol-u.

Dopizdilomi
7 godine prije

Napustili smo i to je sada njihovo.

Jupiter
7 godine prije

Ako je postrojenje vlasništvo INE nevidim šta je sporno, ako nije sigurno ga Hrvati neće obnavljati zbog naoružavanja DAEŠA

jale
7 godine prije

A Hrvati se ponadali. A ko zna možda Kokolinda i Plenky pređu na rusku stranu, možda je Putin spremio neodoljiv paket aranžman u obliku ovih naftnih polja i INA-e. Ko zna, vrijeme će pokazati. Evo, mađari su spremni prodati, to je znak da vjerojatno postoje tajni dogovori.

Osoba C
7 godine prije

A da Plenković ponudi i Siriji pomoć hrvatskim iskustvom oko mirne reintegracije. Ako uspije, imamo novi izvozni proizvod.

Spektator
7 godine prije

Teško je reći bilo što, jer smo prodali ne samo zemlju nego i vlastitu pamet.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI