Antiruske sankcije Crne Gore su ludilo

Mitropolit Amfilohije
51 komentar

Činjenica da su se crnogorske vlasti priključile antiruskim sankcijama je čisto ludilo rekao je mitropolit Amfilohije u intervju za rusku novinsku agenciju TASS.

“Sadašnja crnogorska vlast rođena je u Titovoj ideološkoj matrici iz komunističke ere, što je izazvalo znatan raskol u društvu. Ovo su prve sankcije prema Rusiji u istoriji Crne Gore. Kako te sankcije mogu naštetiti Rusiji? One samo nas štete i predstavljaju prijetnju samom postojanju Crne Gore izjavio je Amfilohije.

“Na čemu Crna Gora gradi svoju budućnost? Duboki raskol, beskrajna obećanja od strane onih koji su nas bombardovali 1999. godine, NATO koji nas je podjelio. To je čista ludost, ali šta možemo učiniti!? Ovo su vremena u kojima živimo” rekao je jedan od najuticajnijih mitropolita u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Crna Gora je u maju 2014. godine uvela antiruske sankcije koje je kasnije produžavala više puta. U 2015. godini Rusija je uvela sankcije protiv crnogorskih političara, obavještavajući Ministarstvo vanjskih poslova o tom potezu.

Crna Gora se 5. juna 2017. godine formalno pridružila NATO savezu sumnjivom odlukom parlamenta bez referenduma o pristupanju Crne Gore, NATO paktu, budući da bi sam rezultat referenduma bio neizvjestan. Izglasavanje o pristupanju NATO savezu je bojkotovala opozicija koja nije ni prisustvovala glasanju a odluku je izglasalo 46 prisutnih parlamentaraca.

Odnos Crne Gore prema Rusiji ide iz krajnosti u krajnost. Tokom Rusko-japanskog rata koji je trajao od 8. februara 1904. godine do 5. septembra 1905. godine tadašnja Crna Gora je objavila rat moćnom Japanu, sa kojim je formalno bila u ratu naredne 102 godine, odnosno do ponovnog povratka nezavisnosti Crne Gore, kada je potpisan sporazum o prekidu neprijateljstava.

Crnogorci nisu samo deklarativno proglasili rat, već su slali i svoje trupe u vidu dobrovoljaca na front u Mandžuriju. Tom prilikom je ispjevana i pjesma o borbi jednog crnogorskog dobrovoljca sa japanskim samurajem, istina je da ne postoji istorijski dokument koji bi potvrdio da se ova borba stvarno i desila,

Mitropolit AmfilohijeSankcije RusijiSrpska pravoslavna crkva SPC
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
opančar
4 godine prije

c. gora je natovo potrčkalo ko i hrvatska, jasno ko dan. nisam imo pojma dosad da je c. gora vojna velesila.

Moreno
4 godine prije

CG je napokon “slobodna i demokratska” država i sad Crnogorci udišu čisti zrak slobodnoga svita šta im je omogućija uglađeni političar zapadne provenijencije Milo Đukanović ☺

Siniša
4 godine prije

Aleksandr Lekso Saičić… Posle dvoboja je dobio oreden Svete Ane.

Umpah Pah
4 godine prije

@Alkoholije :
Imaš od mene diližansu punu ”vatrene vode” !

nepoželjni
4 godine prije

Znači, Titina je krivnja što se ta nato-uvlakačka gamad izlegla u njegovo vrijeme ? Kako to da nas još onda ON nije sve zajedno ugurao u natošupak, nego je morao umrijeti, pa 40 godina poslije smrti biti kriv što te izdajice štete svojoj vlastitoj otađbini? …čudni su putevi Gospdnji (?!)

Weteran
4 godine prije

Postoje Crnogorci
Postoje Montenegrinci
Postoje Milogorci
I još na teritoriji malene Crne Gore postoji desetine klanova, plemena, vera i naroda!
Svako oštri sablju na tocilu!
Kaže mi jedna baba, 2000 godine: Ako ovako nastavimo, pobiće nas Vasojevići !!?
Pobiće nas Vasojevići !
Baba je Cikotićka,
Nisam tada video, a nisam mogao sve ni da shvatim, ali danas vidim da je baba tada videla daleko u budučnost !?

NSU
4 godine prije

Da je Tito bio to što govoriš, ti bi sad bio bez ovakve brade i bio bi penzionisani domar iz neke specijalne škole!

Proleter
4 godine prije

Ovoj popadiji je i 40. godina nakon smrti za sve kriv Tito i KPJ,danas 40. godina kasnije vidimo kako tece med i mlijeko u bivsim SFRJ republikama upravo zahvaljuci kleru i nacionalistima.Umjesto da se sakriju u misju rupu od stida, oni jos djele lekcije.

Proleter
4 godine prije

Dok je Bog “hodao Jugoslavijom”,popovi su se bavili vjerom i crkvom ,Tito politikom a Jovo Kapičić golim otokom.

Slavonac
4 godine prije

Kad bi saznali,kad je CGori oduzeta nacija i vjera bili bi svi malo pametniji.Zato molim logicno,samo istina nas pravi boljima.

Borac2
4 godine prije

CrnaGora je malo veca firma sa Duhanovicem kao direktorom. Montenegro d.o.o.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI