Bjelorusija prihvaća ulazak u zemlju ljudi s novim putovnicama Donbasa

Putovnice Donjecka i Luganske
10 komentara

Nakon što je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ostao razočaran odlukom Europske unije da Bjelorusiji produži sankcije za još godinu dana, ministar unutarnjih poslova Bjelorusije Igor Šunevič je rekao da stanovnici Donbasa, koji dolaze iz zone sukoba, prema zakonu mogu ući u zemlju s bilo kojom putovnicom, čak i bez nje.

Ova je odluka važna u smislu da je Rusija nedavno kao važeće putne isprave priznala putovnice Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Prema riječima ministra unutarnjih poslova Bjelorusije, prisutnost ili odsutnost putovnice u ovom slučaju uopće nije važno.

Igor Šunevič je također rekao da nije vidio te nove dokumente.

“Nitko od našeg osoblja ih još nije imamo u rukama”, rekao je bjeloruski ministar, dodajući da se odobrenje privremenog boravka može se odobriti čak i ako građanin nema nikakvih osobnih dokumenata. Prema njegovim riječima, taj zakon se odnosi na cijelo razdoblje sukoba u Donbasu.

Prošlog tjedna je čelnik Ministarstva unutarnjih informacija Bjelorusije, Konstantin Šalkevič, rekao da će odluka o prihvatu u Bjelorusiji nositelja putovnica DNR i LNR  biti “individualna, ovisno o situacijama”.

Predsjednički dekret o priznavanju dokumenata Narodnih Republika Donbasa u Rusiji je objavljen 20. veljače, a usvojen je kako bi se olakšali uvjeti života stanovništva u regiji. Zanimljivo je da se priznanje putovnica DNR i LNR predviđa i Sporazumima iz Minska.

donjecka narodna republikaLuganska narodna republikaputovniceSporazum iz Minska
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fenix
7 godine prije

Znaci uspjeo je Putin vratiti Lukasenka na zemlju.Prvo Bjeloruski min.odbrane izjavljuje da je Rusija glavni i jedini strateski saveznik zatim pristaje na Ruske cijene nafte pa sad i ovo izgelda su Rusi poceli stiskati bilo je i vrijeme.

čitatelj portala
7 godine prije

A zato je Lukašenko bio u Sočiju.
Jesam rekao. lol

milan
7 godine prije

Kako ono rekose pametni ljudi. Samo neznalica ide traziti eticnost u politici!

Uck utin
7 godine prije

Šta ono piše na donbasovim “putovnicama” jel ono MASMORT, nomen est omen, bih reko. Teror tvorevina nastala na masovnom zločinu…

fenix
7 godine prije

Izgleda da je Palmira pred oslobodjenjem Saa sa saveznicima vec zauzela staru tvrdjavu citadelu i vec usli u grad gdje se vode borbe

MilanCZ
7 godine prije

Posao sám ako setko sjeca,Lukadenko pozván do Soči na parket dá mu se káže,skusaj ili letos.One demonstracije su mu organizované,da mu se samo pokaze sto ga čeká ako nebude slusat sto mu se kaze.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI