Otkriveno cijelo svjedočenje Ghislaine Maxwell: Dokumenti pokazuju da Epsteinova „madam“ pokušava da izbjegne navode o trgovini seksom

Ghislaine Maxwell - članica visokog društva
8 komentara

Dokument koji sadrži svjedočenje navodne madam Jeffrey Epsteina, Ghislaine Maxwell, objavljen je u javnosti. Transkript sadrži nejasne detalje o Maxwellinom seksualnom životu, a tužioci kažu da pokazuje dokaze o krivokletstvu.

Objavljivanje svjedočenja naredila je viši američki okružni sudija Loretta Preska u ponedjeljak, a u četvrtak ujutro je izašlo u javnost. Razgovor sa 58-godišnjom pripadnicom visokog društva vođeni su 2016. godine u okviru neriješenog slučaja klevete protiv Maxwell od strane Epsteinove tužiteljice Virginije Roberts Giuffre, koja je takođe optužila Maxwell za zlostavljanje.

Tokom razgovora, Maxwell je rekla tužiocima da je pozvala Giuffre u Epsteinovu kuću da radi kao maserka, dok je Giuffre bila maloljetna. Maxwell je takođe rekla da “nije imala pojma” da li je još jedna neimenovana djevojčica imala 13 godina kada ju je upoznala.

Giuffre i brojne druge djevojke optužile su Maxwell da ih je regrutovala da masiraju Epsteina, aranžman koji bi prerastao u seksualne činove. Na pitanje da li će ove maloljetne maserke „vršiti seksualne radnje za Jeffreyja Epsteina“, Maxwell je rekla tužiocu: „Ne znam šta mislite pod seksualnim činom?“, a kasnije je Giuffreine optužbe nazvala „lažima“.

Maxwell je odbila da kaže da li je učestvovala u nekoj od Epsteinovih masažnih sesija i ćutala je dok su je tužioci ispitivali o seksualnim interesovanjima preminulog pedofila. „Ne mogu vam reći koja je Jeffreyjeva priča“, rekla je na pitanje da li je „Jeffrey Epstein imao seksualnu naklonost prema maloljetnicama“.

Tokom cijelog mamutskog razgovora na 450 stranica, Maxwell je ostala uzdržana. Na pitanje da li joj je ikada bilo poznato da su bilo koje maloljetne djevojke posjetile Epsteinovu kuću u Palm Beach, rekla je da je „kuća zapravo prilično velika“, tako da ne bi bila svjesna svakog posjetioca koji je došao da vidi Jeffreya.

Maxwell nije poricala da je vodila Giuffre u London kada je Giuffre imala 17 godina. Tokom ovog putovanja, Giuffre tvrdi da je imala seks sa princom Andrewom u Maxwellinom domu. Andrewovo ime je redigovano iz transkripta, ali neredigovani detalji – poput datuma putovanja i marionete koju je Epstein poklonio britanskom kraljevstvu – olakšavaju uvid gdje se Andrew pominje.

Maxwell je rekla da se “ne može sjetiti” kako su Giuffre i Andrew imali seks tokom tog putovanja, ali je potvrdila da je vojvoda od Yorka bar jednom posjetio Epsteina na privatnom ostrvu pedofila.

Biti će potrebno neko vrijeme da se dokument pročešlja za inkriminišuće informacije, ali Maxwell u određenim trenucima izgleda očajnički želi da prikrije tragove.

Upitana da li je letjela Epsteinovim avionom sa Giuffre, koja je bila maloljetna, Maxwell je rekla da nikako nije mogla da zna starost djevojčice. Kada su joj predstavljeni dnevnici leta, koji su prikazivali „JE, GM i Virginia“, Maxwell je odgovorila „Kako znate da sam GM ja?“

Optužba za krivokletstvo protiv Maxwell potiče iz njenog insistiranja u razgovoru da ona nije znala ništa o Epsteinovoj „šemi regrutovanja maloljetnih djevojčica za seksualne masaže“, uprkos tome što su tužioci u razgovoru izjavili da je njeno ime bilo na sastancima za masažu koje je zakazala sa 15 godina starom djevojkom.

Prije objavljivanja, Maxwell se borila da iskaz ostane zapečaćen. Njeni advokati tvrdili su da otkriva intimne detalje o njenom ličnom životu i da bi moglo ometati njeno predstojeće suđenje za krivična djela trgovine ljudima.

Kćerka medijskog mogula i navodnog izraelskog špijuna Roberta Maxwella suočava se sa šest optužbi povezanih sa seksualnom trgovinom i krivokletstvom, a uhapšena je u julu u New Hampshireu. Ona je i dalje u bruklinskom zatvoru, jer joj je kaucija odbijena zbog „ekstremnog rizik za bijeg“, zbog posjedovanja pasoša više zemalja. Njeno suđenje trebalo bi da počne u julu, a Maxwell prijeti do 35 godina zatvora ako bude osuđena.

Jeffrey Epstein umro je u avgustu prošle godine u zatvoru na Menhetnu, njegova smrt proglašena je samoubistvom.

Epsteinov rančGhislaine Maxwellsvjedočenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
medo1
3 godine prije

Buduci da je njen otac radio za Mossad, zasto nije Israel nesto organizirao da se ona prebaci u “Zhidovsku Drzhavu” tamo bi bila sigurna od americkog zakona.

Spacevoodoo
3 godine prije

Trgovine seksom i nije bilo jer klijenti koji su guzili teenagerice to nisu ni platili u dolarima.
To što su platili dolaskom u poziciju ucjenjivosti sud nesmije niti pitati jer bi i sam sud dokazao kako sustav tajnih službi i politike funkcionira.

postenlopov
3 godine prije

Gospodja provodadjija za bebe , malu djecu i tinedjere. Bas me zanima da li ce i ona da visi ko njen sef ili ce da propjeva , a onda ce biti zanimljivo.

Deno
3 godine prije

“Jeffrey Epstein umro je u avgustu prošle godine u zatvoru na Menhetnu, njegova smrt proglašena je samoubistvom”
Objesio se za kvaku ?

tihobl
3 godine prije

Eto sta je anglosaksonki moral.
Njih je briga ko je koga guzio, a ne ko laze, krade i ubija.

Kažun d.d.
3 godine prije

Sinkopa i u jUsa?

bauštelac
3 godine prije

rekao je trump ne mislite valjda da je obama izgasio mikrofon to je bila 100% hilary

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI