Zašto bi se Bill Clinton i Ghislaine Maxwell uplašili kada bi Doug Band propjevao kao ptica u Ministarstvu pravosuđa?

Bill Clinton
8 komentara

Bivši povjerenik Billa Clintona, koji je navodno tražio položaj u Trumpovoj administraciji 2019. godine, bio bi neprocjenjiv izvor informacija u tekućem slučaju Ghislaine Maxwell, a mogao bi rasvijetliti i sumnjive planove financiranja Clinton fondacije, sugerira analitičar s Wall Streeta, Charles Ortel.

Dana 04. ožujka, američka internetska stranica-tabloid Radar Online objavila je članak pod naslovom “Bill Clinton ‘torbar’ Doug Band pruža Federalcima dokaze koji istražuju veze s Epsteinovom ‘gospođom’ Ghislaine Maxwell”, Chrisa Spargoa, novinara iz New Yorka čije su se priče ranije pojaviile u The Sun, The Daily Mail, TheHerald Sun itd. U članku se navodi da su Band, Billov “bivši pomoćnik koji je promijenio stranu” zviždao o svojoj bivšoj šefici Maxwell i da je optužio pedofila Jeffreyja Epsteina, izvještavajući o njihovih aktivnostima Ministarstvu pravosuđa.

Međutim, članak je brzo uklonjen, izazivajući zaprepaštenje korisnika Twittera, a Jack Posobiec iz OANN-a inzistirao je na tome da je priča “zakonita.” Ni Radar Online, ni gospodin Spargo nisu odgovorili na zahtjev novinara Sputnjika u pogledu objašnjenja zašto je očigledna senzacionalistička vijest uklonjena.

Teneo Holdings, zaklada Clinton i dobrotvorna organizacija Bonanza

“Radar je internetska publikacija koja je solidno izvještavala o mnogim skandalima, uključujući i neke povezane s Clintonovima”, kaže Charles Ortel, analitičar s Wall Streeta i istraživački novinar. “Pročitao sam dotični članak i on pokreće neke legitimne zabrinutosti, ali ne kopa dovoljno duboko u izloženosti Banda i njegovog djela zbog kojih bi on, njegovi suradnici, Clintonove ‘dobrotvorne organizacije’ i njihovi donatori bili podložni pravnom progonu.”

Doug Band, koji je počeo raditi kao neplaćeni pripravnik u uredu Bijele kuće tijekom prvog mandata Billa Clintona, istaknut je kao ključni arhitekt Clintonovog post-predsjedničkog mandata. Nazvan je navodnim organizatorom iza Clinton Global Initiative (CGI), jednog od međunarodnih projekata Clinton fondacije.

“Počevši od ožujka 2015., primijetio sam neke zabrinutosti oko aktivnosti Banda i kako bi one mogle dodatno ocrniti brand Clinton”, kaže Ortel, misleći na suradnju između Clinton fondacije i konzultantske tvrtke Teneo Holdings, koju je Band osnovao 2010. godine.

Iako je Teneo bio relativno novopridošli u “prepunom i žestoko konkurentnom polju”, u savjetovanju vrhunskih tvrtki, velike su multinacionalne kompanije bile u redu kako bi kupile usluge te tvrtke, napominje analitičar koji vjeruje da je Band možda prodavao pristup Clintonovima putem Teneoa.

“Band je zasigurno profitirao, i vjerojatno neizmjerno, gradeći Teneo, dijelom i unovčavajući kontakte Clinton fndacije svojim aktivnim sudjelovanjem u Clinton Global Initiative”, kaže analitičar s Wall Streeta.

U intervjuu za Vanity Fair u prosincu 2020. Band je objasnio da su se on i Bill Clinton dogovorili da će on “ostati uključen” u Clinton Global Initiative i da će platiti bivšem predsjedniku 2,5 milijuna dolara “kako bi mogao sjediti u Teneovom savjetodavnom odboru.” Tada su suradnici Clintonovih upozorili da je to stvorilo “previše sukoba interesa”, prema VF-u, budući da se to podudaralo s mandatom Hillary na mjestu državnog tajnika Baracka Obame.

Dok je Hillary Clinton najavljivala svoju kandidaturu za izbore 2015./2016., Navodni plan “plati i igraj” zaklade Teneo ponovno je doveden u centar pažnje. U listopadu 2015. WikiLeaks objavio je bilješku od 13 stranica koju je navodno napisao Doug Band. U dokumentu se detaljno opisuje kako je Band prikupljao novac za fondaciju Clinton od prvorazrednih korporacija koje su bile klijenti Tenea, dok je “pritiskao mnoge od tih istih donatora da osiguraju osobni dohodak bivšem predsjedniku”, kako je to tada opisao The Washington Post.

“Čini se da je dopis vruća vijest, jer potvrđuje sumnje da su razne Clintonove “dobrotvorne organizacije” funkcionirale kao mjesta u kojima se trguje novcem za utjecaj i političke usluge pod maskom filantropije”, sugerira Ortel.

Izuzetno je to što je Doug Band prekinuo sve veze s obitelji Clinton i prije dubokog poraza Hillary u studenom 2016. Band i njegov bivši šef podijelili su se 2015. godine uglavnom zbog zavade s kćeri Billa Clintona Chelsea, navodi VF. Nakon što je otišao iz Clintonovih, Band se u rujnu 2019. potajno sastao s državnim tajnikom Mikeom Pompeom, kako bi razgovarao o potencijalnom poslu u Trumpovoj administraciji “kao glavnom pregovaraču za taoce američke vlade”.

Dana 02. prosinca 2020. Vanity Fair objavio je intervju s Bandom pod nazivom “Ispovijesti Clinton world Exila”, dok je 08. prosinca 2020. objavljeno da se Band povukao iz Teneo Holdingsa. Prema Radaru Online, “otprilike u to vrijeme” bivši je povjerenik Clintona “razgovarao s kriminalističkim istražiteljima iz južne četvrti New Yorka” o svom bivšem šefu.

Doug Band, Jeffrey Epstein i Ghislaine Maxwell

Pretpostavka Chrisa Spargoa da bi Band mogao pružiti dokaze koji potencijalno mogu implicirati na Billa Clintona u slučaju Maxwell čini se vjerojatnim, jer je Band zasigurno mogao znati puno o većini interakcija koje uključuju bivšeg predsjednika, smatra Charles Ortel.

Ghislaine Maxwell (59), dugogodišnja suradnica pokojnog osuđenog seksualnog zlostavljača Jeffreyja Epsteina, optužena je za vabljenje maloljetnika, seksualnu trgovinu djecom i krivokletstvo i čeka suđenje u srpnju 2021. godine.

Prema VF-u, Band se s Epsteinom upoznao u rujnu 2002., tijekom humanitarnog putovanja Billa Clintona u Afriku brodom zloglasnog milijardera, nazvanog “Lolita Express.”

Nadalje, Band je za magazin rekao da je Clinton posjetio privatni karipski otok Epstein, Mali St. James, u siječnju 2003. unatoč tvrdnjama bivšeg predsjednika da tamo nikada nije kročio.

Bivši pomoćnik Clintona inzistirao je na tome da je, čak iako nije imao nikakvih saznanja o Epsteinovim seksualnim zločinima, od 2002. pokušavao potisnuti financijera iz orbite bivšeg predsjednika.

Ipak, to ga nije spriječilo da se pojavi s Epsteinovim navodnim “svodnikom” Ghislaine Maxwell na Valentinovu na čajanki Felixa Reya u New Yorku 14. veljače 2007. To se dogodilo i nakon što je policija Palm Beacha napisala izjavu navodeći da bi Epstein trebao biti optužen za četiri točke nezakonite seksualne aktivnosti s maloljetnicom i za razvratno i lascivno zlostavljanje u svibnju 2006.

Može li potpredsjednica Kamala Harris odobriti čišćenje demokratske stranke?

“U ovoj godini, jedno je pitanje kakve dokumentarne ili fotografske dokaze Doug Band još može imati, a koji bi mogli biti korisni u izradi pravnih slučajeva protiv odgovarajućih optuženika”, kaže Ortel. “Sumnjam da je promet e-pošte koji uključuje Banda opsežan i da su na njega vjerojatno izvršeni veliki pritisci kako bi surađivao s vlastima.”

Čini se da je Band neprocjenjiv izvor informacija kako u slučajevima Maxwell, tako i u slučaju Clinton fondacije, prema analitičaru, koji naglašava da bi oba slučaja mogla izazvati domino efekt velikih razmjera, izlažući domaće i inozemne glumce koji su bili uključeni u seksualni skandal, kao i u vezi Clintonovog plana “plati pa igraj.”

“Band bi bio izvrstan kandidat za raščišćavanje onoga što se doista dogodilo od 2001. godine nadalje, jer su navodne Clintonove ‘dobrotvorne organizacije’ prikupile stotine milijuna dolara, nikad ne objašnjavajući točno kamo su dolazna sredstva odlazila, kao ni otkuda je došla velika privatna dobit obitelji Clinton i insidera, uključujući Banda i njegovu obitelj”, sugerira Ortel.

Pitanje je, je li Ministarstvo pravosuđa Joea Bidena spremno temeljito istražiti sva ova pitanja. Ipak, analitičar s Wall Streeta ne isključuje da bi Kamala Harris i njezini napredni saveznici “mogli pozdraviti čišćenje Demokratske stranke usmjereno na političke obitelji”. Kako bi ilustrirao svoje stajalište, poziva se na njujoršku državnu odvjetnicu Letitiuju James, koja je agresivno postupala sa staračkim domovima i seksualnim skandalima, u koje je bio uključen demokratski guverner Andrew Cuomo, koji je dugo smatran “nedodirljivim.”

Izvor: – Sputnik

Bill ClintonGhislaine Maxwell
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

“ne isključuje da bi Kamala Harris i njezini napredni saveznici “mogli pozdraviti čišćenje Demokratske stranke usmjereno na političke obitelji”. 
Ok, znam da ovo nije mišljenje redakcije.
Ali je odličan primjer kako se publici poturaju tri stvari u jednoj rečenici.
1) Kamala je kalif pored živog kalifa
2) Kalif ima napredne savjetnike
3) Ništa se ne brinite, o publikume, jer nije isključeno da će zakon raditi kako bi i trebao.

3 godine prije zadnji put uredio Stock
Max
3 godine prije

Zato što su svi umočeni do grla.

Ришона Вилон
3 godine prije

Злочинци. Видљиво је да раде у корист својих Протокола.

Lucija, prva
3 godine prije

Ma kakav Epstein.
To nekog možda zanima, tko voli lascivne stvari.
Doduše, zgodno je iz pravnih razloga: ako sad iskoče neke stvari na sudu…😁

Pay&Play Je prava stvar. Očekivala sam da će Trump ovo riješiti.

Objektivno, imao je malo suradnika, a kad se svaki dan braniš, što od neprijatelja, što od budala, teško je – napadati.

Mislim da ne bi bilo teško izvući financijske veze…
Inače, i AV je bio tamo, dao ,mislim, 2 mil.; sjedio pored nekog glumca, ne mogu se sjetiti…

Mucke
3 godine prije

Skandal se krije u cinjenici da je Teneo osnovan novcem ( desetak miliona dolara u prve tri godine) Rockfeller Foundation i da je isti sluzio za pranje novca i trgovinom politickim utjecajem
( Clintoni ) .

BanOvan
3 godine prije

Nema tog Doug Band-a koji se samoobjesiti ne zna.Sto duzi jezik to kraci zivotni vijek.

RENEW
3 godine prije

Korupcija in pedofilija. To gre z roko v roki. DynCorp so pa plačevali BAČA dečkom za seks. Julian Assange, ki je pa to razkrinkal je pa še vedno v zaporu.

Boba Lazarević
3 godine prije

Ne znam čega bi se Clinton trebao bojati kad “Demokrati” imaju sudstvo u šaci. Baš kao i hadezenjare kod nas.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI