Pravni tim koji je uvažio Epsteinovu žalbu greškom dao imunitet Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell
17 komentara

Ghislaine Maxwell, kćer britanskog milijardera Roberta Maxwella, FBI je uhitio u srpnju. Ona sada čeka suđenje u pritvorskom centru Metropolitan u New Yorku. Suočava se sa šest optužbi, uključujući jednu za korištenje maloljetnika do 14 godina za seksualno eksplicitne radnje.

Tužitelji koji rade na prvom kaznenom predmetu Jeffreyja Epsteina zabunom su dodijelili imunitet njegovoj bivšoj djevojci Ghislaine Maxwell, izvijestio je The Sun, ne navodeći nikakve izvore. Prema novinama, pogreška se dogodila zbog loše sročenog dokumenta koji detaljno opisuje sporazum o priznanju krivnje, u kojem se tvrdi kako Sjedinjene Države neće optužiti “nijednog potencijalnog suzavjerenika Epsteina, uključujući, ali ne ograničavajući se na četvero.”

The Sun izvještava da to nije jedina pogreška koja se dogodila u istrazi. Prema tabloidu, tužitelji nisu uspjeli oduzeti Epsteinova računala i slike s kamera CCTV-a, za koje novine tvrde da su mogle dokazati da financijer posjeduje dječju pornografiju.

Sporazum o priznanju krivnje povezan je s prvim Epsteinovim kaznenim predmetom iz 2007. Tada je priznao krivnju u pogledu dva kaznena djela, uključujući korištenje i vabljenje maloljetnica za prostituciju. Odležao je nešto više od godinu dana u zatvoru. Za vrijeme kazne mogao je napustiti ćeliju do 12 sati dnevno, šest dana u tjednu kako bi radio. Nakon 13 mjeseci zatvora, kazna mu je promijenjena u kućni pritvor.

Prema sporazumu o priznanju krivnje, Epstein i njegovi sudionici dobili su imunitet od svih saveznih tužiteljstava. Unatoč tome, tužitelji koji rade na novom slučaju, koji je otvoren u ljeto 2019., tvrdili su da će Ghislaine Maxwell i dalje biti suđeno, jer je imunitet primijenjen samo u državi Florida.

Epstein je uhićen u srpnju 2019. godine i optužen je za vođenje mreže maloljetnika za seksualnu trgovinu. Deseci žena optužili su ga za seksualno uznemiravanje i silovanje. Financijer, koji je bio prijatelj nekih predsjednika, kraljeva i drugih poznatih osoba, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji 10. kolovoza 2019. Obdukcija je pokazala da je njegova smrt nastala kao rezultat samoubojstva. Unatoč izvještaju mrtvozornika, Epsteinova smrt potaknula je brojne teorije zavjere. Prema jednom, financijera su ubili njegovi moćni prijatelji, koji su se bojali da bi ih on mogao izdati i da bi mogli snositi odgovornost za sudjelovanje u njegovim kaznenim djelima.

Navodne Epsteinove žrtve optužile su Ghislaine Maxwell za vabljenje mladih djevojaka. Maxwell se nalazi u njujorškom zatvoru gdje čeka suđenje.

Ghislaine Maxwelljeffrey epstein
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Eto nekih slučajnih pogrešaka kod tuzilaca.jesu ovi ucili od Sanaderovih tuzilaca?sve vrhunski pravnici a uvijek neke slučajne pogreške.

nekoime
3 godine prije

Ovi bi se mogli zaposliti u našem DORH-u.

Laki
3 godine prije

Zaboravili ste napisati da je TATA od Ghislaine Maxwell NAJ BOLJI prijatelj od bivšeg predsjednika TRUMA, da nije tako možda se greška i ne bi desila! Ja ovako LOGIČKI komentiram ako ima koji sa minusom na komentar neka me demantira bio bih zahvalan!

Dokurčilomi
3 godine prije

Slučajno može moja baba prdnuti jer nema kontrole a ovakve stvari se ne događaju slučajno.

AlanisM
3 godine prije

Samo jedna mala ispravka naslova.
“GREŠKOM”

Max
3 godine prije

Ma nije to zabuna to je namještaljka.. Ili će joj dati immunitet da svjedoči protiv nekog ili štite sebe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI