Dankinju za ubijanje terorista ISIL-a čeka zatvor, a povratnike teroriste program reintegracije

Joanna Palani
34 komentara

U Danskoj traje veliki skandal, jer je lokalnoj studentici koja se protiv terorista “Islamske države” borila kao snajperist oduzeta putovnica i suočava se s kaznom zatvora.

Djevojku traže i islamisti i za njenu glavu nude nagradu. Kako to da osoba koja se herojski borila za europske vrijednosti sada mora bježati?

Joanna Palani (23) je jedna od priča o djeci “bogatih Europljana” koja odlaze na Bliski istok, uzimaju oružje i ubijaju teroriste. Prije tri godine je studentica iz Danske dobrovoljno otišla na front u Iraku, a kasnije se preselila u Siriju. Boreći se u redovima kurdskih Peshmerga snaga, Joanna Palani je postao ne samo uspješna, nego gotovo legendarni snajperist. Pripisuje joj se smrt stotina terorista, ali kad se vratila u Dansku je ispalo da mora pred sud, a onda u zatvor. Sada joj je putovnica oduzeta, a ona suočava se suočava kaznom zatvora jer se borila protiv terorista.

ISIL je također “odao počast” vojnim uspjesima Joanne Palani i ucijenio njenu glavu na milijun dolara.

“To je sramota! Danska postaje prva zemlja u svijetu koja će osuditi dragovoljce koji su se borili na strani međunarodne koalicije. Zašto ne kazne one koji se bore za ISIL, a ne one koji se bore protiv njih? Ovoje glupost posebne vrste”, rekao je odvjetnik Palani, Erbil Kaya.

Joanna Palani dolazi iz obitelji iračkih Kurda, koji su postali izbjeglice nakon Prvog Zaljevskog rata, a sada se odlučila boriti protiv terorista na strani Kurda. Prema njezinim riječima, ona će se boriti “za ženskih prava i demokraciju, za one europske vrijednosti koje je poprimila u Danskoj”.

Po povratku u Dansku se našla između dvije vatre. S jedne strane je napadaju obavještajne službe i snage sigurnosti, a s druge ISIL, koji za njenu glavu nudi milijun dolara.

Nedavno je u Kopenhagenu s pištoljem prišao muškarac koji se nedavno vratio iz Sirije i obećao da će je ubiti.

Zbog toga je Joanna Palani sada u bijegu i živi s prijateljima.

“Živim u najboljoj zemlji na svijetu, a nemam ništa za jesti, nemam gdje živjeti, smrzavam se noću i ne vjerujem nikome”, poručila je.

Palani je spremna na sve, ali neće ići u zatvor.

“Ja sam ponosna što sam ostarjela najmanje deset godina za spas ljudi, ali ne želim provesti dan u zatvoru pod optužbom da sam prijetnja Danskoj. Ne razumijem zašto vide prijetnju u meni. Borim se za Europu i za žene”, rekla je Joanna Palani.

Prema danskom Kaznenom zakonu, prijeti joj zatvorska kaznu u trajanju do osam godina.

Za Joannu zatvor, a povratnicima teroristima program reintegracije i posao

S druge strane, danske državljane koji su se pridružili ISIL-u po povratku u domovinu, umjesto zatvora i oduzimanja putovnica, čeka “program reintegracije i deradikalizacije”. Ovaj program uključuje savjetovanje, podršku obitelji terorista, kao i pomoć pri zapošljavanju i obrazovanju.

U okviru tog programa, vlasti su “u kontaktu” s najvećim džamijama u Danskoj, osobito s džamijom u gradu Aarhus, gdje se propovijeda radikalni islam.

Erbil KayaISILJoanna Palani
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
7 godine prije

Jadnica, nije na vreme shvatila da puca na “svoje”.

shumadinac
7 godine prije

“S druge strane, danske državljane koji su se pridružili ISIL-u po povratku u domovinu, umjesto zatvora i oduzimanja putovnica, čeka “program reintegracije i deradikalizacije” … gde im kažu: “ako vam baš dođe da nekoga zakoljete, ne morate to objavljivati na youtube”.

mars
7 godine prije

Ako je ovo tačno, to je samo još jedan u nizu pokazatelja koji jasno odslikavaju do koje mjere su zvanične vladajuče strukture u evropskim zemljama, najblaže rečeno, zastranile. i pitanje je dokle su sve spremne ići u sprovođenju svoje anti-civilizacijske i uopšte abti-ljudske nakaradne ideologije koja se protivi svemu razumnom i racionalnom. Zato u određenim trenutcima pomislim, da ako je to budućnost koja nas čeka, u kojoj će nam takvi nametnuti ovakva mjerila i standarde razmišljanja i življenja u svim životnim oblastima uvodeći svijet u carstvo tame, konstantnog haosa i beznađa, onda ja lićno poželim da se čovječanstvo totalno resetuje, bez iznimke, makar to značilo i nuklearnu kataklizmu, pa neka onda oni koji prežive ponvo počnu od drveta i kamena.

Tomica
7 godine prije

Definitivno svijet vode idioti.

HEKPCT
7 godine prije

Ljudi, utuvite si konačno u te svoje glave. Evropskom unijom se ne upravlja iz Brisela nego iz Rijada. Koliko evropskih nogometnih klubova Arapi još moraju pokupovati da bi vam to konačno ušlo u te vaše glavice kupusa? Ako kupuju najskuplje nogometne klubove, evropske političare plaćaju kikirikijem. Šta vam tu nije jasno?

Perun
7 godine prije

Politička korektnost dovedena do apsurda. Ovi režu glave i raznose ljude eksplozivom ali eto njih samo treba integrirati i deradikalizirati. A ženska se išla boriti za narod iz kojeg vuče porijeklo protiv tih istih instant terorista i ispala zločinka. Ja bih joj savjetovao da se makne što dalje (Mexico ili Južna Amerika), uzme novi identitet i počne miran život ispočetka. Ovako joj prijeti dvostruka opasnost: od njene države i obavještajaca s jedne strane i s druge strane od simpatizera Daesha koji slobodno djeluju u istoj toj državi Danskoj.

Tadmur
7 godine prije

Merkelova povela Evropu na put bez povratka.

Michael Collins
7 godine prije

Europska truležina na djelu – pa koliko vidim, možda griješim, islamist povratnike se hapsi u BiH.
Ulizivanjem se džamijama i medresama, financiranim saudijskim i katarskim novcem, stvara se još gora situacija.

4 x
7 godine prije

Sad svi migranti izvršioci krivičnih djela mogu jednostavno da izjave na sudu : “Imam malih problema sa integracijom u društvo”, ili : “Nisam se još dobro prilagodio zapadnom načinu života”.

Mada bi kriminalci uopšteno mogli da se vade pričom : “Imao sam interes”.
Kad vlasti zapadnih država kažu da su “imali interes” u drugim državama, zašto to ne bi mogli i kriminalci da praktikuju?

Arkaj
7 godine prije

Oni koji misle da su ovakvi zakoni proizvod slučaja ili gluposti političara koji su ih donosili neka promisle još jednom. Jer ako su ti političari toliko glupi i nesposobni da predvide posljedice svojih djela zašto se mi znojimo na poslu za crkavicu a oni primaju masne plaće i carske beneficije? Bit će da ipak nisu tako glupi, zar ne? Ako isključimo glupost i nesposobnost, te dodamo da je te iste islamiste zapad blagonaklono propuštao prema siriji, osiguravao materijalnu podršku, naoružanje, obuku od pripadnika vlastitih specijalnih snaga, medijsku podršku demoniziranjem jedine snage koja im se suprotstavljala, onda se jasno vidi koga je zapad izabrao za neprijatelja a koga za saveznika i partnera. Pa se prema ljudima koji su izabrali jednu od strana tako i ponaša…

Zvrk
7 godine prije

Doživjela je svoj hygge.
Inače o njoj se piše godinu dana isto, taman da mi postade sumnjivo. Kajgot, za života je ušla u legendu.

rodoljub
7 godine prije

Sta drugo reci , osim – nakaradno . Zapad je krenuo na put bez povratka, put u degradaciju i razgradnju svega ljudskog , ali ne prestaje drugima da drzi lekcije o ljudskim pravima i demokraciji. Uzas .

H\'ghar
7 godine prije

Na sve povratnike (bez obzira na to za koga se tko borio) prema EU zakonodavstvu i dr mora se primjeniti ista procedura.
Neka zatraži politički azil u nekom RF veleposlanstvu….

CACAK
7 godine prije

Ebo te Bora Corba

Jupiter
7 godine prije

Kažeš istinu i jedva dobiješ azil u abasadi u suprotnom ode glava,boriš se protiv terorizma dobiješ zatvor? Nešto neštima! Koje to države izvrću moralne vrednosti , da od svog stanovništva nakraju napravei zobije sa ekserima u mozgu.

Andrej
7 godine prije

Da li sam zlocinac ili samo pragmatican ako odlucnoj dankinji uputim savjet, da sjedne za volan kamiona i u dnevnoj spici, u centru grada pregazi 10-15 ljudi vicuci Allahu Ekber. Danske vlasti ce joj vratiti putovnicu, dobiti ce stan i hranu po evropskim standardim, a institucije ce joj takodjer pomoci prilikom integracije u drustvo. Obzirom da je Internet odnedavno i ljudsko pravo svakog pojedinca, moci ce otvoriti svoj blog i svojim savjetima pomoci onima koji poput nje nisu shvatili vrijednosti suvremene Europe.

Tadmur
7 godine prije

Još malo počet ćemo plaćati džiziju..

dalmata
7 godine prije

A sta drugo ocekivat od tragikomedije zvana slobodni svit,zapadna demokracija,NATO koalicija i zapane euroatlanske integracije!?Vraga trazu,vrag(bradati) je dosa po svoje.Vrlo interesantno,imbecili ISL ne trazu glavu onih (valja su opet stavili do znanja ko im je saveznik)iz Nacisticke Amerikansken Teroristicke Organizacije(NATO).Vrlo zanimljivo.A jos je za Rvate bolje,jer (samovoljno,bez ikakig referenduma) osudeni(gospe ti to je zivo cudo)od Rvaskog sude(ne Srpskoga ni Ruskoga)bivsi NJihov Ivo je uveja Lipu njihovu u zlocine ove bande.I rvati nista.Znaci slazu se sa NATO.E pa sad ti meni reci,kako to;ova cura os tavlja zivot,ide na zapadno demokratsku robiju,jer brani narod,(jucer rezimska novina Jutrnji list,na prvoj strani se fali da je slavni rvatski vitezovo na granici Majke Rusije)A da je pucala na dicu Donbasa,sigurno bi je proglasili za sveticu koja brani demokraciju.Ko s vragon(EU,NATO,US(r)A)sadi tikve,o glavu mu se rzbiju,a ko nece ide na EU demokratsku robiju.Ima li iko(a pogotovo)cure,u Lipoj njhovoj ds je sposoban bar razmisljat o herojstvu ove… Čitaj više »

Bananko
7 godine prije

Isto kao u RH, dragovoljci su procesuirani i po zatvorima a agresori dobivaju mirovine , obnove ,odštete,mjesta u saboru i vladi , natpise na čirilici i još štošta drugo što je Hrvatima zabranjeno . živjela pravda i RH

Johnny
7 godine prije

Europski neoliberali opet u elementu.

Tedi
7 godine prije

Najbolji je Predsjednik R.Ceske.On je javno za medije izjavio i rekao Cesima”Kada na ulici vidite imigranta,pucajte u njega,jer ce on kada se udruzi sa ostalim migrantima,pucati u vas”Koji je on Kralj.

H\'ghar
7 godine prije

Na sve povratnike (bez obzira na to za koga se tko borio) prema EU zakonodavstvu i dr mora se primjeniti ista procedura.
Neka zatraži politički azil u nekom RF veleposlanstvu….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI