fbpx

Recite zbogom globalizaciji, dolazi ”Doba poremećaja”“.

Doba poremećaja

Era globalizacije, koja je trajala četiri desetljeća, možda se bliži svome kraju, a mi bismo mogli ući u “Doba poremećaja”, koje će preoblikovati i ekonomiju i politiku, tvrde analitičari Deutsche Bank u novoj istraživačkoj bilješci.

Jedna od ključnih karakteristika nove ere bit će preokret nesputane globalizacije, predviđa tim analitičara pod vodstvom stratega Jima Reida. Iako smo od 1980. godine vidjeli “najbolji kombinirani rast cijena imovine u bilo kojem razdoblju u povijesti, s vrlo jakim povratom kapitala i obveznica”, od 1980. godine, “Doba poremećaja” vjerojatno će prekinuti ovaj trend.

Pogoršanje američko-kineskih odnosa druga je tema (od sveukupno osam) koje će definirati sljedeći zaseban dio modernog doba, “koje je ubrzano, ali nije uzrokovano pandemijom”. Analitičari primjećuju da će kinesko gospodarstvo smanjiti svoj jaz u vezi sa SAD-om te da bi Kina čak prije završetka desetljeća mogla i preteći SAD.

“Sukob kultura i interesa doprinosi ovoj neravnoteži, pogotovo jer se Kina, po uspješnosti, približava najvećem gospodarstvu na svijetu”, kaže se u izvješću.

Srećom, malo je vjerojatno da će ovaj ekonomski sukob izazvati pravi vojni sukob između dviju država, kao što se obično događa kada sila koja je u usponu pokušava osporiti još uvijek vladajuću silu. Ekonomski rat, s carinama, sankcijama i napadima u tehnološkoj sferi, nastavit će se i neće doći do pravoga rata, smatraju analitičari. Bez obzira tko pobijedi na predsjedničkim izborima 2020. u SAD-u, razlike između dviju velesila će i dalje rasti.

Iako je kriza s koronavirusom već dovela europsko gospodarstvo na raskrižje, Deutsche Bank kaže da bi sljedeće desetljeće moglo postati “desetljeće za probijanje prema naprijed ili desetljeća propadanja Europe”. Među ostalim čimbenicima koji definiraju budućnost bit će veći dugovi i ”helikopterski novac” (distribucija gotovine javnosti), što postaje ”mainstream” i politike koje će vjerojatno potaknuti dodatnu inflaciju.

Nejednakost se može čak i pogoršati u svijetu nakon Covida-19, prije nego što se dogodi reakcija i preokret, kaže banka. Nejednakost je usko povezana s međugeneracijskim jazom, ali analitičari očekuju da će do kraja desetljeća broj mlađih glasača premašiti broj onih rođenih prije 1980. godine. To bi moglo dovesti do velikih promjena politike u mnogim sferama, od poreza do klime.

“Takav pomak u omjeru snaga mogao bi uključivati oštriji režim poreza na nasljedstvo, manje zaštite dohotka umirovljenika, više stope poreza na imovinu, s većim porezima na dohodak i pravna lica te uglavnom svestranije politike preraspodjele”, stoji u izvještaju Deutsche Bank.

I konačno, sljedećih 10 godina pokazat će je li se isplatio eksponencijalni rast vrijednosti tehnoloških tvrtki. Banka kaže da će to pokrenuti tehnološku revoluciju ili će se pokazati kao drugi dot-com balon.

3.5 24
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
56 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 mjesec prije

Kada ovi zlikovci kazu da nesho predvidjaju,to znaci da su i isplanirali i zele provesti u djelo.nece biti globalnog rata,predvidjaju…jer su isplanirali rat elita protiv covjeka,a ne sukobe izmedju drzava.sjeme im se zatrlo.hvala.

RoPe
Gost
RoPe
1 mjesec prije

Tocno, porezi, nasljedstva… oni ce pare uzimati u obiteljskim ustedjevinama.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 mjesec prije

Pazi,oni financijskom terminologijom objasnjavaju kako Ce unistavati ljude!!bez pardona,objasnjavaju kako Ce se na terenu provoditi zavjera protiv naroda!!kakva hrabrost,skidam im kapu ako im uspije.ali radije bi vidio bandere pune uzeta,zauzetih.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 mjesec prije

I treba da uzimaju od obiteljskih ustedevina. Jer tamo ima. Kamata na kamatu stoljecima.
Nabrzi nacin obogacenja je vencati se do novca.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

I vec sve cine kako bi se umirovljenici ubili od muke…

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije

Posto je stuacija dramaticna, predlazem zakon; pod hitno ukinuti sve oblike socjalne pomoci, djecje doplatke i slicno razbacivanje. Djeci u skoli ukinuti obroke. Starcima u domovima prepoloviti kaloricnu vrijednost obroka. Ustedjena sredstva, dati vojsci i policiji, da kupe najmoderniju opremu za tretiranje nezahvalne rulje. Podici im place na nivo ministarskih, da nikada ne dodju u nedoumicu “aaa, bogati, nu, pa to je moj narod, moji susidi i rodjaci”. U psihologiji je dokazano da oni sareni papirici sa oznakom “e”, vrlo ucinkovito prigusuju osjecaj griznje savjesti. Samo udri po tim bjednicima, koji nisu bili dovoljno pametni/umrezeni da budu uhljebljeni. Ali, neizbjezno, ti bjednici ce lagano jedan po jedan, pa kasnije i u grupama poceti pucati u glavi, a onda ce biti za ove pse rezima stara izreka “biz’te noge, posrace vas guzica”. Onda im nece pomoci ni plexi stitovi, ni pancir prsluci. Kad rulja podivlja, biti ce cerecenja na zivo. Ali, tako izgleda, mora biti, sa vremena, na vrijeme, (ponekad i cesce).

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije

Kad rulja podivlja, biti ce cerecenja na zivo.

boze sacuvaj i sakloni, nisu ovo doba kuke i motike, nisu sigurno, osim toga, sve
da rulja i potemfa nasminkane stakore ona kao takva vodi sa sobom jos vece zlo

dulebg
Gost
dulebg
1 mjesec prije

Samo će po običaju neko da nas usmeri u svoje torove. Na kraju će jedni biti malo jednakiji od drugih.

dulebg
Gost
dulebg
1 mjesec prije

Jedan naš radi u kanadskoj policiji – patrolira autom. Kaže da je finansijski VIŠA SREDNJA klasa!! tj.iznad profesora, ekonomista, državnih lekara.

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Eto a kad mi to kažemo onda smo Rusofilni ravnozemljaši.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

Kad predstavnici firme koja je u dubiozi 50 milijardi pocnu javno iznosit analize a nisu u zatvoru onda se svi trebamo zapitat sta s nama nije u redu

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Tko o čemu, financijski gangsteri injihovi kućni “analitičari” o “preoblikovanju” ekonomije, politike i naših života općenito. Otkad je plandemija lansirana samo slušamo o tome kako “više ništa neće biti kao prije” kako će se sve “preoblikovati”. Psihopatskoj gamadi nije dosta sav novac i moć koju imaju. Sada hiće još više moći da nam doslovno uređuju svaki detalj u životu. A sve njihove priče o neminovnosti “preoblikovanja” služe samo da žaba ne primjeti da se voda zagrijava nego da se malo pomalo navikne dok ne bude skuhana.

I zato nam već najavljuju:

Manje zaštite dohotka umirovljenika – da bi se društvo koje ubrzano stari što lakše i brže riješilo “balasta” umirvljenika bez da netko diže veliku buke. Sve siromašniji i osamljeniji umirovljenici će biti puno spremniji i voljniji za “potpomognuto samoubojstvo”.

Oštriji režim poreza na nasljedstvo – da visokim oirezima natjeraju sve siromašnije stanovništvo da se odrekne djedovine koja će ih sve više finacijski opterećivati zbog tih poreza u korist države i korporacija.

Više stope poreza na imovinu – što više otežati i učiniti građanima preskupim imati bilo kakvu nekretninu ili vrijedniju imovinu i tako dobiti mase proletera bez imovine potpuno ovisne o državi i poslodavcima – korporacijama

Veći porezima na dohodak da bi se nekako namirio bujajući birokratski i represivni aparat.

 “Svestranije” politike preraspodjele – uziimanje onim sve malobrojnijim koji zarađuju i stvaraju i preraspodjela toga masama “suvišnih ljudi” koji će zbog komputerizavcije i robotizacije ostati bez posla kroz “zajamčeni dohodak” koji će ih učiniti dodatno ovisnima o državi. Dio će se također nastaviti “preraspoređivati” režimu poželjnim grupacijama poput raznih “nevladinih udruga”.

A budalaština o “eksponencijalnim rastu vrijednosti tehnoloških tvrtki” je priča za sebe. Tim tvrtkama ne raste nikakva “vrijednost” nego se umjetno napuhuje cijena kroz burzovne i finacijske špekulacije a bez ikakve realne osnove, A osim toga uopće se ne radi o “tehnološkim” tvrkama jer one ne razvijaju i ne proizvode nikakve tehnologije, nego se velikom većinom radi o oglašivačkim tvrtkama a u posljednje vrijeme tvrtkama za kreiranje,usmjeravanje i cenzuru javnog mišljenja.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 mjesec prije

to je njihova terminologija za unistenje covjeka..i mislim da nije namjerno predstavljena kao dosadni,financijski narativ..oni zaista gledaju na ljude kao brojke,jos jedan dan u uredu.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Svabski bankar – to je zrtva lobotomije.
Era globalizacije je bilo doba poremecaja, a sad se vracamo u normalu. Naravno zrtvama lobotomije globalizacija djeluje stabilno i normalno, a svaka normalizacija izgleda kao poremecaj njihovog mikro svijeta. A od toga spiska njihovih mokrih zelja nema nista. To je iz proslovjekovnih planova, ali “analiticari” ne vide da je isteklo vrijeme za njihovu realizaciju. Da su to pokrenuli prije 15 godina dok su jos bili jaki (u doba dok je bila aktuelna prevara sa bio-dizelom) mozda bi ih stigli realizovati, a sad je prekasno.

Tak
Gost
Tak
1 mjesec prije

Znate one likove u USA koji stoje na ulici i viču – “Kraj je blizu, pokajte se!”

Weteran
Gost
Weteran
1 mjesec prije

Jedina značajna, konkretna i direktna prepreka Globalizmu jeste Pravoslavna crkva!
Konkretan poraz Globalizam je doživeo nedavno u malenoj, ali hrabroj, Crnoj Gori !
Nuklearna trijada, kamate, zlato, monete, prirodni resursi, ….- ništa ne znače!
Duh, Ideja, Vera – to je ono što pobeđuje!

Lexilio
Gost
Lexilio
1 mjesec prije

Jedan program deinstaliran da bi se instalirao drugi a ribice su još uvijek u mreži. Milo je pao jer se osilio previše, tako su mu gospodari dali lekciju. Gospodari dali, gospodari i uzeli. Već su kojekakvi agenti infiltrirani u ove nove vladajuće koji mogu biti i 10-ak godina na vlasti kao neko prijelazno razdoblje. Koriste religije, nacionalizam, rasizam i općenito sve što im u tom trenu dobro dođe. Uz svo poštovanje braći Crnogorcima jedna tako mala država im je zadnja briga. To se odnosi i na sve republike bivše Jugoslavije koje imaju status banana republika a među njima baš je najmanja Crna Gora. Dalek je put do slobode. Svaka od verzija notorne laži zvane kršćanstvo ili hrišćanstvo stvorena je da porobi umove a ne da ih oslobodi. Isto vrijedi za sve verzije islama, judaizma, new age, ateizam, hinduizam, budizam, razne Sai Babe sve je to mreža za ribice. Svi ti programi imaju blokade, definicije jeste-nije, zabranjenosti, razdvajališta, nekakve dnevne svijesti i ostalu tehnologiju za psihološko ubojstvo čovjeka a oni dobro znaju da je psihološko ubojstvo najgore ubojstvo.

Maya
Gost
Maya
1 mjesec prije

Dajte najte, ako prevodite stane jezike pogotovu tzv. velikih zemalja onda bih prije svega pitala što to “smrdi” poradi maske. Ja si to mogu dopustiti, jer sam Baš Zbog njih a poradi Djeteta morala postati stručna. Kod prepisivanja bih bila jako oprezna. Dok oni još prate po “tehnici” iznad glave im je “zajednički pratitelj” 5G a u zadnje vrijeme su letjelice (borbeni avioni) traženi i cijenjeni. Usput, nije li DB osigurala sve američke kredite?
P.S. Barem njemcima bi trebao biti poznat Alois Irlmajer, valjda im nije “lijepo predskazao”? Nije bilo tko, kao niti Bruno Gröning a i naš Tesla uostalom, pa su im svi oni bili “na putu”. Čini se da su sada već sami sebi možda poradi tehnike.Ako su već ljudi – imena na papiru onda im je i najveća sigurnost u – brnjici. A ovdje se radi o novčanom papiru pa bi i on trebao biti suvišan. Da ti se zavrti.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 mjesec prije

Era globalizacije je postigla cilj, multinacionalne kompanije sa zapada uz pomoć bankara,
zaduživanjem (i korupcijom) su otele suverenitet vladama većine slabih i neorganiziranih država Svijeta i sada imaju slobodan pristup njihovim resursima, tako da će sada,”dobom poremećaja” učiniti da mali,siromašni i neorganizirani narodi postanu sluge i robovi na vlastitoj zemlji a ovi će i dalje štampati novce kojima će i dalje zaduživati njihove (korumpirane) vlade i isisavati resurse…

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 mjesec prije

mislim da doba stampanja novca uskoro zavrsava,ovo je prekretnica.u ostalom se slazem.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 mjesec prije

Gledaj, ako se pojavi veliki broj nezaposlenih i siromašnih ljudi, državama neće biti moguće namiriti sve svoje socijalne obaveze iz poreza proizvođačima i trgovcima i ostalom stanovništvu, jer će zbog siromaštva stanovništva pasti kupovna moć i doći će do svekolikog viška proizvoda koje niko neće moći kupiti i tako će doći i do urušavanja proizvodnje i trgovine i do pojave još više ljudi ovisnih o pomoći svojih država. Zato mislim da će imperijalistički “zapad” novac morati štampati i davati ga ovisnim državama da ga razdijele nezaposlenom i siromašnom stanovništvu kako bi sačuvale mir i kako bi stanovništvo postalo kupovno sposobno…

Ima i druga mogućnost da se zemlje koje još imaju prirodnih bogatstava okrenu sebi zatvarajući vrata osvajačima, da svaka zemlja počne štampati svoj novac i ulagati ga u izgradnju proizvodne infrastrukture i osnovnih sredstava za proizvodnju… također zaduživati i građane (bez kamata) koji se žele okrenuti proizvodnji hrane i tehnološki nezahtjevnih proizvoda garantirajući im otkup svega što proizvedu. U početku prioritetno za svoje potrebe a viškove razmjenjivati sa državama koje su odabrale isti put. (to u teoriji ne bi uopće bilo teško kada bi na čelo državnih vlada i sudova, nekim čudom mogli doći sposobni, časni i nepotkupljivi ljudi.)

…kako stvari stoje izglednija je prva varijanta – štampaju i daju nam novac a mi kupujemo njihove proizvode izrađene iz naših (otetih) sirovina i naše radne snage…
(ma već dugo vremena hrvatska (korumpirana) vlast uzima tuđi novac na dug i dijeli ga umirovljenicima, poljoprivrednicima, ribarima, i svima kojima je svojim aktivnostima ugrozila egzistenciju a paralelno ide i u uništavanje sve moguće proizvodnje orijentirajući se na proizvode uvezene od onog istog tuđina od koga dobiva mito i novac kojim još više zadužuje državu )

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

“…mali,siromašni i neorganizirani narodi postanu sluge i robovi na vlastitoj zemlji…”
Prvi na udaru su amerikanci, nijemci, francuzi … Pokazace se da su mali i siromasni narodi daleko otporniji (kao i na koronu). Ide velika pljacka, a neces pljackati saku jadnika u tamo nekoj Bosni koji su vec oguljeni do gole koze, vec ces pljackati utovljenog amerikanca i gojaznog svabu.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 mjesec prije

…a tko bi ih to trebao pljačkati ?

Red Dog
Gost
Red Dog
1 mjesec prije

Na neki nacin je Balkan u prednosti. Jer je vec imao Apokalipsu. Ljudi se snalaze nekako u Postapokalipsi.
Ali zapad, oni koji veruju da hamburgeri rastu na drvecu, su potpuno nespremni na to.
A dolazi im.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

I on nagonski odbaci masku,pljunu na pod,
i baš kad htijede zapijevati,
odsijekoše mu jezik.

Što ti jeČo”ek.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 mjesec prije

Da pojednostavljujemo.
Vidimo da je masa protiv svega, a ni za sta. Od mase se ni ne moze ocekivati drugo. Ako je lazes dugo, sta se je desilo, ti ne veruje ni kad govoris istinu. A nema razloga da ti veruje jer jos uvek lazes.
Ako hoces stabilnost, da ti veruje ponovo – jer ranije ti je verovala a priori – joj moras dati nesto. Povratak drzavama blagostanja.
Hoce li biti toga?
Ne verujem. Jer nema nikoga za kormilom da hoce nesto. Vlada pohlepa kvartalnog kapitalizma. To nema mozga da misli dugorocno, to je samo instinkt, glad za profitom.
Zapadu nema spasa. Tak kad se urusi u potpunosti se moze graditi nesto novo.
Blago onima na zapadu koji ce umreti uskoro. Jer stvarno sledi Doba Poremecja.

banana
Gost
banana
1 mjesec prije

iz texta se iščitava samo jedno.. zacrtani smjer ide dalje. na žalost i štetu raje

Herman
Gost
Herman
1 mjesec prije

Danas su židovski moćnici po cijelom svijetu žestoki pobornici za masovnu emigraciju, mješanje rasa i multi-rasni svijet, multi-rasni svijet ali ne i Izrael! Talmud i Tora im zabranjuju mješanje s nežidovima, ali mi smo samo stoka, neljudi pa nemožemo i nesmijemo imati nacionlanu čast.
Što židovski vjernici očekuju:

“Mesija će doći i povratiti Kraljevstvo Židovima, a ostali narodi svi će njemu i njima služiti i podložni biti.” (Talmud, Šab 120a).”Kad Mesija dođe onda će zemlja roditi kolače i vunene haljine, a žito će krupno biti kao dva bubrega od najvećeg vola.” (Talmud, Ketubot 112b).”Tad će svaki Židov imati 2800 slugu i 300 sluškinja.” (Talmud, Sanhedrin 101a).”Prije toga biće strahovit rat, koji će dvije trećine svijeta uništiti. U njemu će Židovi toliko oružja zaplijeniti da će im trebati 7 godina da ga spale i istope.” (Talmud, Majene Ješ. 74, 4).

dulebg
Gost
dulebg
1 mjesec prije

Dobro nek nam je ovih 40 godina bilo sretno i prosperitetno, pa ćemo lakše u novo njaser ((((

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
56
0
()
x