Deutsche Banka iz Londona povlači 450 milijardi eura

Deutsche Bank
15 komentara

Zbog sve većeg pritiska Europske središnje banke (ECB), najveća njemačka banka, Deutsche Bank, namjerava povući imovinu iz Londona vrijednu 450 milijardi eura, objavio je britanski list The Financial Times.

The Financial Times navodi kako zahtjev najvećoj njemačkoj banci da povuče sredstva s teritorija Ujedinjenog Kraljevstva Europska središnja banka objašnjava činjenicom da londonski ogranak Deutsche Banke mora poslovati po kriterijima propisanim za ogranke europskih banaka koji se nalaze u zemljama izvan Europske unije.

Prema britanskom listu, imovina Deutsche Banke u Londonu iznosi oko 600 milijardi eura. Dakle, Deutsche Banka bi svoj kapital u Velikoj Britaniji trebala smanjiti za 75%.

Ranije su se Njemačka i Austrija tražile da se ne dopusti  takozvani “čvrsti Brexit”.

Podsjetimo da je London početkom kolovoza zaprijetio Bruxellesu da će izaći iz Europske unije bez dogovora.

BrexitDeutsche Bank
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Kakva je to kvazi sloboda i demokratija , kada pogledas proces Bregzita bude ti jasno sta je EU , sada nije dovoljno sto UK napusta EU vec treba prekinuti sto vise veza i spaliti sto vise mostova u svakoj mogucoj sferi , ovakve stvari se desavaju cak i Britancima koji su neko i nesto u ovim globalnim desavanjima .

Kolega 105
5 godine prije

Slazem se EU nije dobra mnoge stvari potrebno je mijenjati, ali Britanski konzervativci su totalni idioti sa svojim BREXIT projektom. Pobijedu na referendumu su dobili zahvaljujuci lazima i prevari biraca, a sve samo zato da se neki bogatasi jos vise obogate. Danas vecina trazi novi referendum ali konzervativci imaju vladu i vecinu u parlamentu pa ce to biti tesko izvedivo, ako pokrenu valove ulicnih demonstracija, protesta koji postupno moraju prerasti u nerede, mogu poluciti rezultate.
Ovaj BREXIT referendum je samo dokaz da je demokracija farsa, sve dok gradjani nisu u potpunosti upozantai i informirani sa cinjenicama.

Alex
5 godine prije

Ma ništa od tog brexita … to sto kolega gore kaže, referendum 2.0 dolazi ali ovaj put elita neće dozvolit da prodje. To će koštat konzervativce skupo, ali za 5 godina sve će se to zaboravit. Raja ima kratko pamćenje. To je teorija broj 1. Broj 2. – EU će se urušiti sama po sebi, treba samo malo pričekati. Uštedilo bi se malo love za održavanje referenduma.

Maja
5 godine prije

DB je ionako u ktizii ne samo ona – vec sad se zna da ce novi krah prezivjeti niti 10% de banaka. o ostalima ne treba trositi rijeci

tihobl
5 godine prije

O cemu pricate?
I skotski i britanski referendumi su izbacili lazirane rezultate.
Nije vazno ko pokrece referendum, vec ko broji. Mogu zakzivati referendum 100 puta i svaki put bice isti rezultat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI