Deutsche Banka Kongresu ne želi dati podatke o Trumpovim računima

Donald Trump - Deutsche Bank
2 komentara

Deutsche Banka je u više navrata odbila udovoljiti zahtjevima članova Demokratske stranke američkog Kongresa i dati im podatke o računima predsjednika Donalda Trumpa.

Međutim, ove su informacije demokratima potrebne kako bi potvrdili svoje pretpostavke o mogućim vezama Rusije sa zajmovima koji su izdani Trumpu dok se bavio svojim poslovima prije nego je postao predsjednik.

Navodno je ruska vlada jamčila za kredite koje je Deutsche Banka dala Trumpu za trgovinu nekretnina. Osim toga, američki zastupnici su zainteresirani za povlačenje iz Rusije iznosa od 10 milijardi od 2011. do 2015. godine, zbog čega su vlasti New Yorka u siječnju presudile da Deutsche Banka za mora platiti kaznu od 425 milijuna dolara.

“Uz dužno poštovanje, ne slažemo se s pretpostavkom da Deutsche Banka može slobodno davati osjetljive financijske podatke na zahtjev pojedinih članova Kongresa”, rekao je odvjetnik Deutsche Banke. Ovog mjeseca je banka trebala odgovoriti na takav zahtjev.

Inače je odnos demokrata prema Deutsche Banci dobro poznat. Prošle godine, za vrijeme bivšeg predsjednika Demokratske stranke Baracka Obama, američko Ministarstvo pravosuđa je njemačku banku kaznilo novčanom kaznom od 14 milijardi dolara zbog potpore Njemačke odluci Europske komisije u određivanju kazne od 13 milijardi eura korporaciji Apple zbog izbjegavanja plaćanje poreza kroz sheme u Irskoj.

Tom kaznom je financijskom sustavu Njemačke zadan ozbiljan udarac, a vrijednost dionica Deutsche Banke je oštro pala.

Deutsche Banka je tada priopćila da je ta kazna osveta Washingtona zbog skandala s korporacijom Apple, ali da sama banka s tim nema ništa, a odgovorni pojedinci iz banke su “naprosto nestali“.

Američki kongresDeutsche Bankzahtjev
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Szatlo
6 godine prije

Zasto se ne bi gledali racuni svih americkih senatora i premjera i predsjednika svih americkih vazala?

Alen
6 godine prije

Dojce banka je leglo kriminala…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI