EU se brine zbog poraza terorista i njihovog povratka u Europu

terorist
12 komentara

Tri tisuće islamističkih ekstremista, članova terorističkih organizacija ”Islamske države” i sirijskog ogranka Al-Qaede, ući će u Europsku uniju u bliskoj budućnosti, prenosi švicarska agencija ATS, pozivajući se na izvješće agencije ”Radicalization Awareness Network”, mreže koju je osnovala Europska komisija.

”Većina zemalja članica Europske unije očekuje spor, ali progresivan rast povratka boraca ISIL-a i koalicije Hayat Tahrir Al-Sham, bivšeg Al-Nusra Fronta”, stoji u izvješću agencije.

U dokumentu se navodi da će se, prema različitim procjenama, od 1200 do 3000 u Europljana ”različitog porijekla” vratiti u Europu, uključujući i veliki broj žena i djece. Njih oko 30% je već stiglo u EU ilegalno. Vlasti znaju za njihov dolazak ili su uhićeni.

Agencija ”Radicalization Awareness Network” (RAN) napominje kako će se broj terorističkih povratnika u Europi znatno povećati, ako terorističke skupine budu slomljene ili poražene.

Nije jasno, daje li agencija ovim navodom ”preporuku” iračkoj i sirijskoj vojsci i saveznicima da obustave protuterorističku kampanju, budući da su se takva mišljenja već čula među najvišim dužnosnicima Izraela.

RAN navodi kako se u razdoblju od 2011. do 2016. godine više od 42 000 stranih boraca iz 120 zemalja pridružilo terorističkim skupinama i ISIL-u.

Od tog broja, više od pet tisuća ih je iz Europske unije, uglavnom iz Francuske, Belgije, Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Danske, Finske, Italije, Nizozemske, Španjolske i Švedske.

Oko 20% ih je ubijeno tijekom borbi, 30 do 35% ih se vratilo kući, a čak oko 50% ih je ostalo u Siriji i Iraku.

Prema izvješću, povratak militanata je ozbiljno brine Europu, jer su brojni povratnici već bili uključeni u terorističke napade u studenom 2015. godine u Parizu, te u svibnju 2014. i ožujku 2016. godine u Bruxellesu.

Islamska država
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Drdrdr
6 godine prije

Eu elita se uopce ne brine jer teroristi ubijaju samo narod. interesantno kako politicare i vlasnike korporacija koji su sve ovo zakuhali zbog svojih interesa, nitko ne napada. Bas zanimljivo…

belay
6 godine prije

Bem ti život …isto ko sa djecom …oblačiš, obuvaš, školuješ i hraniš a kad porastu bojiš se da se ne zajebu pa vrate kući 🙂

Nemo
6 godine prije

U čemu je problem ? Manje više znade se koji su . Identificirati , locirati i uhititi . Ostali će manje više dobro znati šta se ovima dogodilo i što će se njima dogoditi , to će ih odvratiti od povratka i natjerati na ostanak na tim i takvim teritorijima. Ni to nije dobro ali bar znaš gdje su i da su naoružani . Tako ih lakše uništiš . Jedno je sigurno , u promilima će se vratiti u Putinovu , Orbanovu ili Poljsku zonu . Samo iz jednog razloga , tamo znaju vrlo dobro šta i kako napraviti posal .

HEKPCT
6 godine prije

Deportirat će ih u najposlušniju državicu na svijetu – Hrvatsku.

Jovo Kjava
6 godine prije

U prevodu,
Bumerang, neizbežno je da se vrati onome ko ga je bacio !

Podravec
6 godine prije

Djeca razmetna se vračaju……

Fra33
6 godine prije

Njemačka je nedavno protjerala braću teroriste u BiH i oni ih puste

Karma-sutra
6 godine prije

karma je zeznuta stvar….

dalmata
6 godine prije

Ko s vragom tikve sadi,o glavu mu se razbiju.zlo(EU;NATO)pod komandom USrA,stvorili je,bolje receno.udruzilo je sizofrenike,imbecile,bolesnike,psihopate(po uzoru na sebe)i gurnulo ih u Siriju.Tamo njihova bolest ima likara Rusa i bolnicare SAA.Irance i Hezbolah,koji,(kako rece stari Solunac”onomad smo trebili svabe ko vaske”)su zakucavaju zadnje brokve(cavle) u ISL kapsil(mrtvacki sanduk),pa pantagane(bradati stakori)vataju maglu u EU.A to da ih Eu ne dira,znaci samo jedno,pobiti sta vise vlastitog stanovnistva(CIA i Mossad su odavno strucnjaci za to),da bi se nudili kao zastitnici i ostali na vlasti u logoru zvanom EU.E pa Europljani,vase zatvaranje ociju,na zulume izlodjela koje su vase vlade stvorile,a vi ste se pravili da ne vidite,doslo je u vasu kucu.Ocete li jos svirat k—cu sinfoniju o diktatoru Asadu,ili cete biti zauzeti vlastitim pogrebom.vidit ce sevrlo brzo.i prebrzo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI