Guverner Floride potpisao je prijedlog zakona za zaustavljanje kontrole mišljenja govora i sadržaja, kontrolu koju provodi Big Tech

Ron DeSantis Guverner Floride
2 komentara

Guverner Floride Ron De Santis napao je Google zbog cenzure, koja se dogodila ranije u travnju, nakon što je videozapis na kojem su on i stručnjaci za javno zdravstvo govorili, uklonjen zbog “zdravstvenih dezinformacija.” Njegov glasnogovornik taj potez prikazuje kao “eklatantan primjer gdje velike tehnološke kompanije (odnosno Big Tech) pokušavaju ušutkati one koji se ne slažu s njihovom korporativnom agendom.”

Guverner Floride Ron De Santis u ponedjeljak je potpisao ono što je nazvao ”Zakon za kontrolu Big Techa”, nastojeći njime zaštititi stanovnike države od degradiranja i cenzure.

Nakon kritiziranja tvrtki Silicijske doline zbog njihovog prevelikog utjecaja na “slobodu govora, misli i sadržaja,” De Santis je izrekao mjeru kao cilj “ujednačavanja uvjeta između poznatih osoba i građana na društvenim mrežama.”

Zakon, koji također predviđa novčane kazne za platforme društvenih medija u visini od 250.000 dolara dnevno zbog uklanjanja platforme kandidata za izabranu dužnost države, zahtijeva veću transparentnost tvrtki o načinu donošenja odluka koje su povezane s uređivanjem sadržaja.

Od sada će se velike tehnološke kompanije morati dosljedno pridržavati tih standarda, rekao je De Santis na konferenciji za novinare u ponedjeljak, kada je također naglasio da je postojao problem kada je “Big Tech sa svojih platformi obrisao tadašnjeg predsjednika Sjedinjenih Država.”

Bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu zabranjen je pristup na Twitteru nakon optužbe za poticanje nemira i napada, koji su se dogodili na Capitol Hillu 06. siječnja. Unatoč negiranju optužbi, njegov korisnički račun, s 88 milijuna pratitelja, trajno je uklonjen s platforme.

Građani će se moći boriti protiv velikih tehnoloških tvrtki zbog njihovih praksi moderiranja sadržaja i moći će ih tužiti za odštetu do 100.000 američkih dolara za svaki dokazani zahtjev.

Državni odvjetnik Floride sada može pokrenuti pravni postupak protiv tehnoloških tvrtki koje krše zakon.

“Ovdje smo poduzeli određene postupke kako bismo se pobrinuli da naše građane Floride zaštitimo od elita iz Silicijske doline”, rekao je De Santis u izjavi.

“Ako cenzori Big Techa budu nepravilno provodili pravila cenzuriranja, radi diskriminacije u korist dominantne ideologije Silicijske doline, oni će sada zbog toga odgovarati,” dodao je guverner. Prema De Santisu, Florida će biti prva država koja će primijeniti takav zakon.

Big Tech i dosluh korporativnih medijskih kuća

De Santis je glasni kritičar onoga što on doživljava kao cenzuru, koju provode najveće tehnološke tvrtke. Platforme poput YouTubea osudile su ovo kao pokušaje namjernog uklanjanja svega što se protivi njihovom “narativu.”

“Mislim da je ono čemu zaista svjedočimo Orwellovski način djelovanja. Radi se o jednoj velikoj, tehnološkoj, korporativno-medijsko tajnoj suradnji, gdje je rezultat je da je narativ uvijek u pravu”, rekao je De Santis.

U travnju je republikanski guverner bio domaćin okruglog stola, kojeg je održao sa stručnjacima za javno zdravstvo. Videozapis tog sastanka uklonjen s YouTubea zbog navodnih “zdravstvenih dezinformacija.”

U videozapisu se između ostaloga govorilo o tome da djeca ne bi trebala nositi maske u školama. No iz YouTubea su rekli da su takve tvrdnje u suprotnosti s preporukama, koje su izdali Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.

Političar je naglasio da Google i YouTube “rutinski prikazuju izmišljene videozapise teorija zavjere, koji obrađuju teme od uzroka napada 9-11 do uloge koju 5G mreže igraju u uzrokovanju COVID-19.”

“Na Google-YouTubeu možete vrlo lako pronaći ogroman broj lažnih informacija i teorija zavjere”, rekao je on.

Big TechFloridaguvernerRon DeSantis
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Potvrda onog što već znamo, ali pokušaj MIT-a, diskreditiranja skeptika,:
https://tv.gab.com/channel/alltheworldsastage1/view/mit-study-finds-covid-19-skeptics-more-60adbc732dd006d93fcd926e

2 godine prije

Šteta da ova tema nije imala više komentara.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI