Iračke snage pred vratima Erbila

Erbil
8 komentara

Nedugo nakon sukobima s kurdskim  snagama u tom području, iračke vladine snage su u petak, 20. listopada, stigle do južnih granica Erbila, glavnog grada iračke autonomne regije Kurdistan.

Alghad Press citira službeni izvor kurdskih snaga koji kaže da su savezne postrojbe krenule prema Qush Tabu, regiji koja se proteže duž južnih granica Erbila.

Prema izvoru, kurdske Peshmerga postrojbe su pojačale broj jedinica u Qush Tabu. Nakon kraćih borbi su iračke snage su ušle u mjesto Altun Kupri, zbog čega su se kurdske snage su se povukle na sjever i Qush Tabu kako bi spriječile ulazak iračkih snaga u grad.

Iračka Diyala TV citira Karima Al-Nurija, višeg zapovjednika iračkih šiitskih snaga, koji je rekao kako irački vojnici, po uputama premijera Haidera Al-Abadija, neće ići dalje od granica Kirkuka.

kurdistan erbil

Iračka vojska, potpomognuta šiitskim Hasd Al-Shaabi snagama, preuzela je nadzor nad gradom i pokrajinom Kirkuk, ispunjavajući raniju zapovijed premijera Haidera Al-Abadija da preuzmu područja nad kojima se s Bagdadom oko suvereniteta spori vlada regije Kurdistanska. Abadi je naredio da se povuku sve oružane skupine.

Nakon što su se kurdske snage povukle, glasnogovornik šiitskih snaga, Ahmed Al-Assadi, izjavio je kako su se četvrtak Hasd Al-Shaabi snage povukle sa svih mjesta u Kirkuku, prepuštajući nadzor nad njima saveznoj i lokalnoj policiji.

Iračka vojna komanda je rekla kako je preuzela nadzor nad svim naftnim poljima pokrajine, vojnim bazama i vladinim objektima. Irački dužnosnici su često upozoravali Erbil da će nastaviti s kampanjom sve dok se kontrola savezne vlade u potpunosti ne uspostavi nad spornim teritorijima.

ErbilIrački KurdistanPeshmerga
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rokokoko
6 godine prije

Hm,javili su se mudrijasi iz State Departmenta i pozivaju iracku vladu da ogranici kretanje vojske na minimum.

Rokokoko
6 godine prije

Dodatak,kretanje vojske u Kurdistanu

Travis
6 godine prije

Kako se čini Kurdi su se još prije referenduma pripremili na obranu i povukli se sa onoga što im ne pripada. Svoje će krvavo braniti i tu bi šiiti mogli razbiti zube. Sad je vrijeme i da Arapi suniti na svojim područjima zbace šiitsku strahovladu.

Sinisa
6 godine prije

“НА АМЕРИКУ: Више сте људи побили у Раки него што сте ослободили “

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI