fbpx

Čudna sirijska nevladina udruga u posjeti Europi

syria

Takozvana “sirijska” nevladina udruga CCSD (Center for Civil Society and Democracy / CCSD), registrirana u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i nepostojećem Iračkom Kurdistanu trenutno je u središtu pozornosti u Italiji, gdje provodi niz aktivnosti u suradnji s državnim institucijama u Rimu, talijanskom parlamentu, a sve uz podršku ministarstva vanjskih poslova Italije i jedne od talijanskih nevladinih udruga.

Kako stoji na internetskoj stranici udruge, aktivnosti u Siriji se baš ne osjete, osim što su aktivisti dobili nagradu Otvorenog društva.

Od 2012. do 2015. godine su se ova udruga fokusira na promociju susreta oporbenih aktivista, navodno nenaoružanih.

U Siriji putem Skypea “aktivisti” za cilj imaju podizanje svijesti, znanja, promicanje građanskih medija i demokracije. Među označenim partnerima je i nevladina udruga Democracy Council, čija je stranica u izradi, ali je sama po sebi nejasna po prirodi i aktivnostima, osim što pojašnjava “kako već 15 godina radi s civilnim društvom u području ljudskih prava i demokracije u neke od najopresivnijih zemalja u svijetu, poput Sirije, Kube, Irana, Iraka i drugih”.

CCSD je objavio izvješće o radu za period od 2012. do 2015. godine, a što je radio protekle dvije godine nitko ne zna.

Međutim, CCSD  je pozvan u Italiju kao jedan od najboljih odgovora civilnog društva protiv režima i protiv islamista u Siriji, samo u članku “Support non violent fighters in Syria“.

U redu, ali ima dvije stvari koje se ne uklapaju u cijelu priču. Prva je da se među sirijskim aktivistima koji štite građane od nasilja i ekstremizma, na kojima bi se trebali temeljiti mir i budućnost Sirije, nalaze zloglasne Bijele kacige.

Druga neobičnost članka o ovim sirijskim mirovnim aktivistima je autorica Maria J. Stephan, autorica tekstova o nenasilnom sukobu i građanskom otporu. S jedne strane ona je dio Američkog mirovnog instituta, dok je s druge viša suradnica Atlantskog vijeća, sjedišta u kojem se organiziraju svi američki ratovi.

Atlantsko vijeće je strateški odjel NATO pakta i biti u nekakvom Američkom mirovnom institutu (USIP) su dvije nespojive funkcije.

Ako netko otvori stranicu Atlantskog vijeća i članak o “nemirima u Zimbabveu”, vidjet će zanimljive slike slične mnogim obojenim revolucijama i slogane: “Narod Zimbabvea želi da Mugabe ode”.

Atlantsko vijeće je bilo izrazito aktivno u obrani saudijskih interesa u Libanonu, preko svog ogranka, “Centra Rafik Hariri za Bliski istok”.

Dakle, internet u svakom trenutku, svakog dana paralizira akciju i mogućnost smislenog donošenja zaključaka i uvodi nas u labirint vladinih skupina, nevladinih udruga, think tankova širom svijeta, koji nas bombardiraju lažima o svojim naporima za mir i bratstvo svih naroda svijeta. Svatko tko se usprotivi ovoj hobotnici vodi “hibridni rat protiv univerzalnih ljudskih vrijednosti”.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
10 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
mmne
Gost
mmne
3 godine prije

ovi i ne zasluzuju nikakav komentar…..bas!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije

Eto prilike da mala Bana ( sa mliječnim zubićima) predstavi svoje memoare.Vjerujem da Ivo Banac,Ezher Beganović i Nataša Kandić željno iščekuju balkansku turneju.

mars
Gost
mars
3 godine prije

@ Tadmur Palmirović – naročito ovaj prvi od tih koje si nabrojao. Ivo je Banac “vrh” hrvatske intelektualne misli.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
3 godine prije
Reply to  mars

I sam Vlado je danas demantirao da je CCSD njegova udruga!

davor
Gost
davor
3 godine prije
Reply to  mars

IVO BANAC ako se ne varam to je onaj što sa ”akcentom” glumi nekog ameriKURCA

dalmata
Gost
dalmata
3 godine prije

Svaka tica svome jatu leti.Jos jedna crna vrana sletila u crnu imperiju EU

Ante
Gost
Ante
3 godine prije

Obični teroristi. Za par godina će biti proglašeni terorističkom organizacijom, onda će zapad imati protiv čega da se opet bori.

h\'g
Gost
h\'g
3 godine prije

O tome.’govore’ Plenki, Damo, KGK?: Hibridni rat protiv EU i HR.!. Svi u službi sorošovkog.’ otvorenog društva koje.služi zaadnim.ologarhijama…

njonjo
Gost
njonjo
3 godine prije

vidi odakle im soldi i sve je jasno.

davor
Gost
davor
3 godine prije

”udruga” može jedino da se POSERE u gaće

POVEZANE VIJESTI

Izbornik