London će osigurati azil za 29 terorista “Bijelih kaciga” i 70 članova njihovih obitelji

Bijele kacige - Teroristi koji su dobili Oscara
34 komentara

Britanske vlasti u narednim mjesecima, planiraju prihvatiti 29 članova organizacije “Bijelih kaciga”, zajedno s njihovim obiteljima, piše The Daily Telegraph. Sirijske vlasti s punim pravom i obiljem dokaza “volontere” ove “neformalne službe spašavanja” smatraju teroristima, pa ih je London, uz druge zemlje, nakon poraza svi terorističkih skupina na jugu Sirije, privremeno morao evakuirati u Jordan.

Akcija spašavanja je bila prilično čudna, prije svega iz razloga što je sirijska vlada svim lokalnim naoružanim militnatnima koji su odlučili položiti oružjei predati se, isključujući Al-Nusra Front i ISIL, osigurala proces pomirenja i primjenu amnestije. Jedino je objašnjenje, osim što je za brojne pripadnike “Bijelih kaciga” dokazaano da su istovvremeno bili i borci terorističkih skupina, da su imali previše saznanja o aktivnostima zapadnih sila, arpaskih monarhijai Izraela, koja nisu htjeli podijeliti sa sirijskim vlastima.

Vjerojatno zbog toga je Velika Britanija osigurala azil za 29 volontera Bijelih kaciga i 70 njihovih rođaka. Prva obitelj se već preselila u Ujedinjeno Kraljevstvo, a ostali bi se trebali preseliti u zemlju tijekom narednih nekoliko mjeseci, piše The Daily Telegraph.

List podsjeća kako je u srpnju 98 članova “Bijelih kaciga” s njihovim obiteljima evakuirano iz južne Sirije preko Izraela u Jordan.

“Ova neviđena operacija spašavanja je  provedena od strane Velike Britanije, Njemačke i Kanade uz podršku Izraela, Jordana, Sjedinjenih Država i Ujedinjenih naroda”, piše britanski list.

“Bijele kacige”, koje su utemeljile britanske vlasti i tajne službe, a većim dijelom ih financiraju britanski porezni obveznici, prema autoru članka “djeluju u područjima Sirije kao neformalna služba spašavanja”.

“Ne samo da su privukli pozornost javnosti šokantnim slikama građanskog rata , nego su spasili i desetke tisuća života civila”, ističe The Daily Telegraph.

Sirijske vlasti članove “Bijelih kaciga” smatraju teroristima, dijelom i zbog činjenice da je skupina aktivna isključivo na području pod kontrolom militanata, ali i zbog više insceniranih napada na civile, među kojima i onih s kemijskim oružjem. Internet je prepun snimaka na kojima se vide pripreme za “spašavanje civila”, snimki dogovora kako postaviti kamere, što snimiti, kada i u kojem trenutku, dok se neke “žrtve” pojavljuju u bombardiranjima različitih lokacija u različitom vremenskom periodu uvijek istoj odjeći i s istim “spasiocima”. Zadaća “Bijelih kaciga” je od početka bila stvoriti izgovor za “humanitarnu intervenciju” zapadnih zemalja protiv Sirije.

The Daily Telegraph piše kako su objavom ovih otkrića  Moskva i Damask  protiv organizacije vodili “veliku dezinformacijsku kampanju” i da su sjedišta “Bijelih kaciga” redovito bila ” meta udara sirijske i ruske vojske”.

Međutim, novinarka Carla Ortiz je još u Aleppu otkrila da su sjedišta Bijelih kaciga redovito građena u neposrednoj blizini zapovjednih centara sirijske Al-Qaede, često u istoj zgradi ili kompleksu.

Britanski list navodi kako je Kanada pristala prihvatiti više volontera “Bijelih kaciga” nego Velika Britanija, a Njemačka i Francuska će dijeliti ostatak. SAD su odbile odobriti azil članovima organizacije, jer zemlja zabranjuje prijem migranata iz sedam muslimanskih zemalja, uključujući Siriju, mahom iz zemalja koje su pogođene ratovima koje je pokrenula upravo američka administracija.

“Akcije “Bijelih kaciga” pokazuju istinsko herojstvo modernog doba. Oni su pravedno poštovani zbog njihove hrabrosti i rada na spašavanju života, a prethodno su bili nominirani za Nobelovu nagradu za mir. Ovi volonteri su trčali u pomoć ljudima koji su bili pod ruševinama kada su bombe padale na Siriju i ponosan sam što je Velika Britanija odigrala vodeću ulogu u evakuaciji i preseljenju”, izjavio je britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt.

Ministrica međunarodnog razvoja Penny Mordaunt je obećala da će London proučavati “vrijedno iskustvo i stručnost  “Bijelih kaciga” kako bi zaštitili civile u nevolji”.

Ministar za Bliski istok, Alistair Burt, susreo se s predstavnicima organizacije u Istanbulu. Zahvalio im je “za njihovu službu, hrabrost i požrtvovanje u spašavanju života više od 115 tisuća Sirijaca”.

“Trebali bi moći nastaviti svoju životnu misiju bez da ih napada Assadov režim”, kazao je Alistair Burt

Čelnik britanskog Ministarstva unutarnjih poslova Sajid Javid je “kako je ponosan što je Velika Britanija preselila ove hrabre ljude s njihovim obiteljima i što su dobili priliku da tamo započnu novi život”.

The Daily Telegraph objašnjava da je prijem “Bijelih kaciga” dio vladinog programa u okviru kojeg je Velika Britanija već primila 11 tisuća izbjeglica iz Sirije i trebala bi primiti još 12 tisuća do 2020. godine.

Malo je vjerojatno da su među njima simpatizeri aktualne vlade i program podsjeća na prihvat islamističkih disidenata iz Libije u vrijeme vladavine Muammara Gaddafija, sve dok se na kraju pripadnik ove zatvorene zajednice, Salman Ramadan Abed, nije odlučio na provedbu terorističkog napada i 22. svibnja 2017. u Manchester Areni tijekom koncerta američke pjevačice Ariane Grande u samoubilačkom napadu ubio 22 ljudi, 115 teško ranio, a lakše ozlijeđenih je bilo oko 800.

Obavještajne službe Londona dobro znaju za rizike koje sa sobom nose ovakve akcije, ali su oni zanemarivi u usporedbi sa štetom da su “odabrani” članovi “Bijelih kaciga” pali u ruke sirijskog pravosuđa ili obavještajnih službi.

Ipak su se u akciju “Spasimo naše teroriste” hitno uključili Velika Britanija, Njemačka, Kanada, Izrael, Jordan i Sjedinjene Države, čak i Ujedinjeni narodi. Ovo definitivno nije bilo “spašavanje hrabrih volontera”, kako piše The Daily Telegraph.

VIDEO – Carla Ortiz u bivšem sjedištu Bijelih kaciga i zapovjedništva Al-Nusra Fronta

Inside the WHITE HELMETS headquarters in Aleppo

This are the headquarters in #Aleppo of the #WhiteHelmets the men that filmed & reported the alleded #chemicalatack in #Douma #Ghouta meet them and take your own conclusions!Esta es la Base de los #CascosBlancos los hombres que reportaron y filmaron el supuesto ataque quimico en #Duma #Guta conocelos y saca tus propias conclusiones!

Gepostet von Carla Ortiz am Montag, 16. April 2018

Bijele kacige
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rabotnik
5 godine prije

I posumnjao sam da ce ih Kanada prihvatiti najvise. Vjerojatno ce i oni sto su dosli u Britaniju naposlijetku u Kanadu, da se otocna drzava ne bi prenapucila.

Ante
5 godine prije

Isto kako su dali azil Pol Potu kojem se trebalo suditi za ubojstvo više od milijun ljudi u njegovoj zemlji.

Kanncer
5 godine prije

Mafija anglosaksonska…

mars
5 godine prije

To je po onoj američkoj – “jesu gov*a, al’ su naša gov*a”. Još samo da London (zvanični) i ona prava gov*a poslije obavljene nužde, počne vaditi iz wc šolja, te ih umjesto u kanalizaciju počne smještati u sefove, plakare, vitrine, ladice, kuhinjske kredence, frižidere i gdje mu već padne na pamet. Isto mu ga dođe. Skupljanje vlastitih gova*a, ovih ili onih, ipak će se na kraju obiti o glavu samim skupljačima, jer gov*a imaju strašno nezgodnu osobinu da im se vremenom smrad samo pojačava i mogu biti izvor raznih boleština i zaraza u tolikoj mjeri da se pored njih više ne može živjeti.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Alistair Burt..? To je sigurno ovaj naš @burt.?Čekamo da se javi@ antun comb ahaha” pošto su ovo njegovi izvori.

Spartak
5 godine prije

Stara albionska kurva vraća svoj nakot. Jer možda bi negdje drugdje progovorili istinu o svome djelovanju i porijeklu.

Spock
5 godine prije

Ovi kad se vrate kući će potrovati cijeli Salisburry a ne samo Skripala..

čokolino
5 godine prije

Ma ovi su već odavno otišli u urac………za njih je ovi svit samo reality show.
Glupača niki u akciji:
Nikki Haley en protesta de venezolanos
https://www.youtube.com/watch?v=b1lZS9YZhFI

MilanCZ
5 godine prije

Nista novo na tom polju sto se tice engleza i bjelih kaciga, oni ih osnovali cjelo vrijeme financiraju, neke ce likvidirali a neke opět iskoristiti za svoje prljave ciljeve.

Majk Majers
5 godine prije

Uvik san se pita koju Gospu ovi likovi pokazuju prston u nebo ( i nogometasi i ostali nepametni…)? Slavljenje krivog Boga?

Konstantin
5 godine prije

Sve sr*anje koje je “zapadnjacka elita” isprovocirala sirom planete sada svoje neuspesne “proizvode” vraca u sopstvene labaratorije. Prosto mi je neverovatno da “belacka populacija” u EU + USA + Kanada + Australija cutanjem prihvata ovakvu poganu politiku. Neznam dali cu docekati te crne dane po njih ali mislim da to vreme iz istorijskog aspekta nije daleko. Znam za dosta slucajeva u Engleskoj gde se belci povlace iz gradova gde su naselili ovaj nakot i beze ili u unutrasnjost (provincije) ili u USA. Ali neka … kada se samo setim njihovih ovcoiziranih izjava u njihovim medijima kada je bio rat na tlu ex nam YU … i nije mi ih uposte zao. Sta su sejali … to neka i zanju!

Segota
5 godine prije

I nakon određenog vremena , progutaće jih mrak….

GoCro
5 godine prije

Istima je dodijeljen azil pod uvjetom da po nalogu matičnih tajnih službi u novim domovinama izvode diverzije, kako bi se lokalno stanovništvo senzibiliziralo na uvođenje strožih mjera nadzora ili da te iste diverzije posluže kao povod za raketni napad na treće zemlje.
Dobro utrenirani operativci će ponovno poslužiti svrsi, a uloženo će se višestruko vratiti.

Fatih
5 godine prije

VRACAJU SE U SVOJE DRZAVE……………ISZROSENI .URTONI!!

Ivo
5 godine prije

james bondovi se vraćaju kući, njezino veličanstvo je ovaj put ostalo kratkih rukava. Q će morati smisliti neke nove gadgete, koji vjerno simuliraju napade klorom, ali istovremeno i štite od ruskih FAB-ova. Good luck with that, doubleo.

Alen
5 godine prije

Ovo je uobicajena praksa zapada ,koliko samo nacista je prebaceno ,nista cudno samo sad ima internet pa se brzo procuje..Ako to opet koga i zanima…Za nas su zlocinci za njih heroji i idemo dalje…
Bitnije je da li se moze iz ovog zakljuciti da se odustaje od falseflag napada zbog zastite sirijskog neba …

Nesto smrdi
5 godine prije

Englezi su jedan od rijetkih naroda koji mogu je*at samog sebe u guzicu…

nime
5 godine prije

nisam teoretičar zavjera ali: ste primjetili kako se po katalozima gura jihadi brada kod muškaraca? zadnjih par godina. da se ove lakše uklopi da odrade sve kaj trebaju dok ofce bleje po mobitelima ili …?

Dan Dare
5 godine prije

Iz ovoga se jasno nazire tko su stvarni sponzori terorizma koje treba sankcionirati.

Borac2
5 godine prije

Nadam se da ih udomi englesko-sirijski aktivist Ghassan Ibrahim. Sigurno ce mu fino zahvalit 😉

Zorule
5 godine prije

“Trebali bi moći nastaviti svoju životnu misiju bez da ih napada Assadov režim”, kazao je Alistair Burt”

Samo neka je rade, u svojoj novoj drzavi, sto dalje od mene

Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Ima kraljica dvoraca za sve

Ivi tz
5 godine prije

Malo sam gledao ova četiri LJEPOTANA. I smješkao se… A čitav text nisam mogao pročitati jer mi se počelo povraćat. Fujjj

maliboro
5 godine prije

Lijepo od englezera , biti će mi drago kada po engleskim gradovima počnu volontirati sa noževima ,,kamionima i ostalim alatom sve su to vrhunski majstori. Htio bih istaknuti da su jako dobro obučeni za dezinfekciju osobito sa klorom. Ipak se malo i bojim za njih da ne počnu naglo umirati od posljedica rukovanja klorom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI