Nizozemska prestaje financirati sirijsku oporbu i Bijele kacige: “Nisu ostvarili željeni cilj”

Nizozemska vojska - mornarnica
31 komentar

Vlada Nizozemske je prestala financirati takozvanu sirijsku “opoziciju” i pseudohumanitarnu organizaciju “Bijele kacige”, osnovanu u Turskoj od strane britanskih obavještajnih službi za širenje propagande protiv “sirijskog režima”. Ministri nizozemske vlade su bili otvoreni i nevjerojatno iskreni u navođenju razloga ove odluke. Uz svu pomoć, sirijska “opozicija” i “Bijele kacige” nisu uspjeli odraditi ono što im je bila zadaća – svrgnuti sirijsku vladu i predsjednika.

“Nizozemska je prestala financirati sirijsku oporbu u građanskom ratu protiv predsjednika Assada”, govoreći pred zastupnicima u parlamentu zemlje su izjavili nizozemski ministar vanjskih poslova Stef Blok i ministar trgovine Sigrid Kaag.

“Šansa da će pobunjeničke snage pobijediti u građanskom ratu sada su izuzetno ograničene. Nizozemska podrška pobunjenicima nije dala željene rezultate”, kazali su ministri.

Nizozemska je izdvojila 70 milijuna eura za financiranje “oporbe”. Osim financiranja “umjerenih pobunjenika”, Nizozemska je također dala novac ljudima i programu “Bijelih kaciga”, prenosi Dutch News.

Financiranje za prva dva programa obustavljeno je odmah, dok će podrška za “Bijele kacige” završiti u prosincu.

“Međutim, Nizozemska će nastaviti podupirati sirijske ljude koji će biti neophodni u narednom razdoblju”, kazali su ministri Stef Blok i Sigrid Kaag.

Oko tri milijuna ljudi živi u Idlibu, posljednjem uporištu pobunjenika za kojeg se kaže da ga čeka velika ofenziva Assadovih snaga i Rusije. U svojim obraćanju su ministri bili pesimistični što se tiče trenutne situacije u Siriji, nastavlja Dutch News.

Rekli su da je vojna pobjeda Assadovih snaga “neizbježna” i da “inherentna nestabilnost” znači da su izgledi za trajni mir prilično tmurni.

Međutim, Nizozemska će se i dalje boriti za političko rješenje i davati potporu susjednim zemljama Sirije koje su također pogođene sukobom, navodi se u obraćanju.

Ukratko, financiranje takozvane “oporbe”, koja nije ispunila očekivanja, prestaje odmah, a program pomoći “Bijelim kacigama” će trajati do isteka tekućeg proračunskog razdoblja, 31. prosinca ove godine.

Ranije ove godine su Sjedinjene Države prvo zamrznule, pa su na kraju ipak odmrznule 6,6 milijuna dolara za rad Bijelih kaciga u Siriji. 4. svibnja je Velika Britanija rekla su da će i dalje pružati financijsku potporu ovoj opskurnoj pseudohumaitarnoj organizaciji, što je razumljivo kako zbog porijekla “Bijelih kaciga” tako i potrebe da za vrijeme protuterorističke kampanje u Idlibu na sirijskoj ratnoj pozornici insceniraju svoj posljednji igrokaz s “kemijskim napadom Assadovog režima”.

Marketinška priprema za novo “remek djelo” islamističkih militanata, koji po potrebi oblače kostime humanitarnih djelatnika, već je počela i Nizozemci u tome žele sudjelovati do kraja. Po isteku 2018. godine, nakon čega vjerojatno više neće postojati leglo terorista u Idlibu, Kraljevina Nizozemska se povlači i prljavog posla kojeg je zajedno sa saveznicima započela 2011. godine.

Dutch News

Bijele kacige
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
maliboro
5 godine prije

Zločesti niskozemci trebali su im dati još jednu šansu sa klorom u Idlibu.

igi
5 godine prije

nema veze ostvarit će u nizozemskoj….

Siniša
5 godine prije

U jbt….sa koliko se mrake Asad i Sirija bore;Hezbolah,Iran i Rusijo od Boga da ste blagosloveni!!!!

nije bitno tko
5 godine prije

To je dokaz, da je komplet EU podupirala zločinačke terorističke skupine, koje su rušile Siriju.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Da niste uložili jednog centa sada Sirija ne bi prolazila ovakvu kalvariju.Ulagali ste u smrt i pokolj bando!! Sada ova dva idiota treba da obavijeste holandsku javnost kako u budžetu za narednih nekoliko godina treba da bude stavka o nekoliko stotina miliona pomoći i plaćanju ratne odštete Idlibu kada se uspostavi legalna vlast u tom gradu,kada prave bijele ( građevinske) kacige krenu sa raskrčivanjem ruševina i izgradnjom infrastrukture.

Ivi tz
5 godine prije

Bijele kacige u Siriji,plave kacige u Jugoslaviji. U Jugoslaviji uspjeli, u Siriji nisu. Jeb.m li vam mami.u zapadnu bolesnu.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Nizozemska, svoje blagostanje uveliko zahvaljuje cijeđenju i pljačkanju kolonija.
Prva asocijacija – droga i kurve.
”Sve što pravi Hrvat javno prezire, a potajno konzumira.”
Napiše jedan lucidni zajebant.

apolo
5 godine prije

Sve to fino sacuvati i onda tuziti Nizozemsku i naplatiti odstetu. Veceras je i Bolton priprijetio sankcijama sudu u Hagu ako bude istrazivao zlocine u Afganistanu. Bog sami zna kakve su sve spletke radili da razore Siriju.

Har Megiddo
5 godine prije

Vidi, vidi, sad je Assad čak i predsjednik!

Kolega 105
5 godine prije

Sjetila se Mara da je pod njom bara.

IVE OLDTIMER
5 godine prije

U Yugoslaviji su imperijalisti klonizatori nabrzinu uspijeli isposvaditi sve etnicke skupine koje ce trebati dugo vremena da shvate da su bili izmanipulirani. Koliko je za vidjeti Sirijci su mngo pametniji od svih etnickih skupina u Yugoslaviji.

grunf
5 godine prije

Maaa,sraaam ih bilo….baš su ZLOčesti….

tobia quantrill
5 godine prije

i onda se mi smijemo milinovicu kad onako cili uvridjen kaze, e sad cu bas u sabor i plenkiju za dispet necu dizat ruku na izglasavanju zakona. drugim rjecima rece licki medo, dragi narode,zaboli me k…. za vas,ja volim samo sebe,jedino sebe,a psihomodo pop mi je odvratan band i njihovi tekstovi. a vidi ove (nizozemce) tj vidi ovu drzavu (nizozemska vlada) i kako oni reagiraju uvridjeni….ajde de sto nece vise financirat teroriste,al obrazlozenje ‘buduci nisu postigli zeljeni efekt’…. muko isusova,jel ja zivim u paralelnom svitu? jos ludje,da nijedna vlada da onako zainteresirano priupita ‘ma skuzajte,al sto im je bilo cinit?’ pa jesu o te bile kacige spasile trilijune sirijaca kad je ‘seronja’ assad naredija blitzkrieg? jebite se nehumani niskozemci, sad kad se najgori kemijski napadi ocekuju,vi u javnost izlazite da nece financijski pomagat ove krasne filantrope koji zivot riskiraju lijecenjem neduznog i ispacenog naroda. UDRI ASSADE KEMIJSKOM NA SVE, PISI… Čitaj više »

DLM
5 godine prije

Citam komentare i vidim da se neki tek danas upoznaju s EUropskim VRIJEDNOSTIMA.
Ali nikad nije kasno, nadajmo se, bar sto se tice buducnosti.

Zadranin
5 godine prije

Znači ovako: sa 70 milijuna eura su Nizozemci financirali rat u Siriji, te s time doprinijeli: velikim “humanitarnim” katastrofama, velikim razaranjima Sirije, velikim raseljavanjima Sirijaca, ogromnim žrtvama među sirijskim civilima itd.

Pa milu vam majku hebem, što vam je to trebalo? Što niste mogli tih 70 milijuna eura (Alo!! Milijuna..) uložiti u vlastitu državu, vlastiti narod?

Dabogda izgubili slj. izbore, i ona nacionalistička plavokosa budaletna došla na vlast, pa vas sve objesila za muda.

Pljuc.

Eto ga.

kremit
5 godine prije

gamad se druzi sa gamadi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI