Iranske snage raketnim udarima uništile bazu kurdskih separatista u Iraku (VIDEO)

Fateh 110
44 komentara

Zračne snage Iranske revolucionarne garde su sa sedam projektila zemlja-zemlja napale sa sjedište jedne od kurdskih terorističkih skupina u susjednom Iraku.

Naime, proteklih mjeseci su učestali napadi na iranske graničare, a Teheran je ranije upozorio kurdsku regionalnu vladu u Erbilu da će skupine koje provode napade gađati i na teritoriju susjedne države.

“Začne snage Iranske revolucionarne garde i jedinice bespilotnih letjelica su prethodni dan lansirale sedam projektila zemlja-zemlja kratkog dometa “Fateh 110”. Pogođen je centar za obuku i raspoređivanje terorista u kojem se u tom trenutku održavao sastanak čelnika jedne od zločinačkih skupina”, navodi se u priopćenju objavljenom od strane Iranske revolucionarne garde (IRGC), a kasnije je iranska televizija objavila i snimku napada.

IRGC je pozdravio uspješnu operaciju i potvrdio da je napad uspio uništiti terorističko sjedište u regiji iračkog Kurdistana, gdje su ekstremisti su planirali napade i urote protiv Islamske Republike. Navodi se kako je u akciji ubijeno desetak čelnika terorističke skupine koja je imala bazu u blizini granice s Iranom.

“U posljednjih nekoliko mjeseci su terorističke skupine povezane s globalnim arogantnim silama pokretale neprijateljske akcije iz regije iračkog Kurdistana na pogranična područja Irana”, ističe se u priopćenju, koje također dodaje “kako je nekoliko terorističkih ćelija poslano u Islamsku Republiku kako bi provodile djela sabotaže i remetile sigurnost u iranskim pokrajinama Zapadni Azerbejdžan, Kurdistan i Kermanšah”.

IRGC je nanio teške udarce teroristima u posljednjih nekoliko tjedana, kada su likvidirali nekoliko naoružanih skupina u pograničnim gradovima Marivan i Kamiaran, koji se nalaze u zapadnoj iranskoj pokrajini Kurdistan.

Čelnici terorističkih skupina su se oglušili na upozorenja vlasti iračkog Kurdistana, koje su im prenijele da je Iran odlučio uništiti njihova uporišta i baze u Iraku i da je trebaju okončati svoje agresivne i terorističkih aktivnosti.

“IRGC i druge iranske oružane snage su odlučne štititi granice i teritorijalni integritet Irana i ne dopustiti da teroristi plaćeni od neprijatelja potkopaju sigurnost Islamske Republike”, priopćila je Iranska revolucionarna garda.

IRGC je istovremeno uputio zahtjev vlastima iračkog Kurdistana da povećaju sigurnost zajedničkih granica, a ako se teroristi ponovno pojave i pograničnim iranskim područjima dobit će “još žešći odgovor od jučer provedene akcije”.

Iranski ministar obavještajnih službi  Mahmud Alavi je nedavno izvijestio kako se zahvaljujući radu obavještajnih i sigurnosnih snaga uspjelo otkriti i neutralizirati 300 terorističkih ćelija diljem zemlje, koje su namjeravale potkopati nacionalnu sigurnost.

VIDEO – Udari raketnih snaga IRGC na bazu u Iraku

ErbilFateh 110Irački Kurdistan
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
....
5 godine prije

Demonstracija i upozorenje, sad dali to hoce shvatit oni kojima je upuceno ….

faust
5 godine prije

Kao jedan od onih koji imaju iskustva u ovakvim stvarima tvrdim da nisu ništa uništili.

Trubadur
5 godine prije

https://twitter.com/nukesn_missiles/status/1038408153770196997 — Samo, da se vidi, šta je uništeno i šta nije…Prvi put su bile upotrebljene rakete Fajr5C…. Tako, da sad ne znamo ko je u pravu… Ili “platonium general ” ili Logično….. No svejedno…To su tehnikalije, pa je u konačnici svejedno…

Splitexpress
5 godine prije

Pa vjerojatan cilj Amera je u sadašnjoj situaciji naoružati Kurde i zaposliti Iran,Irak,Tursku i Siriju sa malo novaca velika šteta?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI