Irak – ISIL je izgubio i Tal Afar

tenk
6 komentara

Iračke su vladine snage su jučer uspostavile kontrolu nad više od 80% područja grada Tal Afara u pokrajini Niniva. U popodnevnim satima su vojska i jedinice savezne policije potpuno očistile velike dijelove grada i oslobodile cijeli centar Tal Afara.

Urbana uporišta, elektrana, glavna džamija i drugi objekti su oslobođeni nakon zračnih udara i gotovo šest sati borbe. Teroristi su sada samo u sjevernim dijelovima grada.

U večernjim satima je jedan od zapovjednika operacije, general Naji Al-Jaber, rekao novinarima da je Tal Afar zapravo oslobođen i da se kreće u čišćenje četvrti Askari. Na temelju tih podataka je većina svjetskih medija potvrdila ”potpuno oslobođenje od Tal Afara”, što, barem za sada, još nije istina.

Vojna operacija iračke vojske u gradu Tal Afaru, koji se nalazi 80 kilometara zapadno od Mosula, najavljena je prošlog kolovoza od strane iračkog premijera Haider Al-Abadija.

“Ili se predati, ili će umrijeti”, tijekom svog obraćanja na državnoj televiziji je Abadi upozorio teroriste.

Kampanja iračkih vladinih snaga i šiitskih milicija u zapadnom području od grada je grad gotovo u samo tjedan dana. Međutim, borbe u gradu su još uvijek u tijeku, a navečer je bilo žestokih okršaja u sjevernim područjima Al-Qadisiya, Al-Muthanna i Al-Salam.

Smješten uz autocestu, koja je ključni izvor opskrbe terorista, Tal Afar se smatrao jednim od strateških uporišta ”kalifata” u Iraku.

irak
FOTO – Šire područje Tal Afara
 tel afar
FOTO: Početak jučerašnjih borbi nakon kojih je oslobođen centar grada
Al-QadisiyaISILTal Afar
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo ćaća
6 godine prije

..ma jok Nermine…nije Isis ništa izgubio…izgubiti možeš ono što je tvoje..kaže moja baba.

Laki Topalović
6 godine prije

Bitno je da Kurdi sjede i češu onu stvar, čekajući referendum

Jupiter
6 godine prije

Izrael je pobedio! Sirija i Irak su toliko iscrpljeni ratovima da ne prestavljaju još dugo vremena opasnost po Izrael.Ko je sledeći Egipat ili Iran , videćemo.
Isil ko beše to?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI