Jučerašnji doček i prve riječi Rexu Tillersonu u Moskvi (VIDEO)

Rex Tillerson - Sergej Lavrov
50 komentara

Početak susreta ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog tajnika Rexa Tillersona je počeo pred novinarima, kojima je dozvoljeno da uđu u prostoriju da naprave zajedničku fotografiju ruske i američke delegacije.

Nakon što su delegacije zauzeli svoje mjesta za stolom, jedna američka novinarka je Lavrova glasno sasula pitanjima: “Je li istina da podupire sirijsku vladu?” i “Kako komentira jučerašnje izjave Bijele kuće?”

“Imate li odgovor na jučerašnje izjave Bijele kuće?”, povikao je drugi novinar.

“Tko vas je tako odgojio? Tko vas je naučio takom ponašanju?”, na tečnom engleskom jeziku ih je pitao Lavrov.

Zatim je ruski ministar zaključio govor i dao riječ Rexu Tillersonu, ali se prije obratio američkoj novinarki, kojoj je rekao: “Sada možete vrištati“, na što se ona nasmiješila i rekla: “Hvala.

Međutim, njezine kolege očito nisu razumjele ironiju i opet su počeli vikati i postavljati pitanja.

Sastanak Lavrova i Tillersona je bio jučer u Moskvi, a ruski ministar vanjskih poslova je istaknuo kako je posjet američkog državnog tajnika dolazi pravovremeno, te da je ovo dobra prilika da se pojasne izgledi za suradnju između Moskve i Washingtona.

Tillerson sa svoje strane rekao da je sastanak se odvija u vrlo važnom trenutku za dvije zemlje i da će doprinijeti otvorenom dijalogu između Moskve i Washingtona.

https://www.youtube.com/watch?v=Bp2L-CzYubU

Prije početka susreta se Lavrov obratio Tillersonu i američkoj delegaciji, te rekao:

“Poštovani gospodine državni tajniče.

Poštovane kolegice i kolege.

Upoznali smo se s Vama 16. veljače u Bonnu, gdje sam imao priliku upoznati Vas s osnovnim pristupima Moskve o dnevnom redu rusko-američkih i međunarodnih odnosa.

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci je stiglo mnogo izjava iz Washingtona u vezi s trenutnim stanjem i perspektivom tih odnosa, kao i ključnih međunarodnih problema. Moram priznati, da smo si postavili brojna pitanja, obzirom na vrlo nejasne, a ponekad i kontradiktorne ideje izražene od strane Washingtona od bilateralnih do multilateralnih poslova. Da ne spominjem da smo, osim zahtjeva, nedavno vidjeli i vrlo uznemirujuće mjere, kada je pokrenut ilegalni napad na Siriju. Vi i ja smo o tome razgovarali preko telefona. Ruski predsjednik Vladimir Putin i ruski vodstvo su u tom pogledu već izrazili temeljne procjene. Smatramo da je neophodno spriječiti rizik od ponovne pojave takvih akcija u budućnosti.

Mislim da je vaš posjet je veoma aktualan. Ona pruža toliko potrebnu priliku, kao što je dogovoreno od strane ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog Donalda Trumpa, da otvoreno i iskreno pokušamo pojasniti izglede za suradnju o svim tim pitanjima, prije svega o formiranju široke antiterorističke fronte.

To je osobito važno u vrijeme kada, kao što znamo, nisu svi ključni stavovi State Departmenta usklađeni, stoga nije lako objasniti njegovo sadašnje i buduće poslovanje. Više nego jednom smo potvrdili naše opredjeljenje za konstruktivan i jednaki dijalog, te za suradnju u temeljnim i legitimnim interesima jednih i drugih. Naša je politika u tome dosljedna, a vodi se samo u skladu s međunarodnim pravom, a ne pod utjecajem kratkoročnih stanja ili lažnog izbora “Ili ste s nama ili protiv nas”.

Mi smo uvijek za kolektivno djelovanje. Ne vjerujemo u produktivnost zaključanih odnosa u saveze ili polusaveze. Ovaj stav je, naravno, ne jednom pojašnjen našim američkim kolegama i dobro je poznat u Washingtonu, uključujući i Vas. Za nas je, s druge strane, vrlo važno razumjeti američki stav i stvarne namjere Vaše uprave. Nadamo se da ćemo danas ići tim putem. Dobro došli.”

SastanakSergej Lavrlov
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rodoljub
6 godine prije

Americki novinari ponasaju se u maniru svojih vladara, revolveraski i bahato. Nedostatak vaspitanja i etike. U drzavi u kojoj gangsteri i politicki mafijasi vladaju, mora se ponasati gangsterski neotesano .

MilanCZ
6 godine prije

Taj susret i pregovor neide uopce o Assada i Siriju,ide to puno drugih stvari koje nazalost opet razni novinari,neznaju prepoznati,nazalost neznaju a sam dogovor njihovog susreta,pregovori iza zatvorenih vrata su sasvim nesto drugo..ako vas zanima,mogu dati svoje mišljenje koje malo duze,mozda shvatite o sto ide..

Borac2
6 godine prije

Gospodin Lavrov je nakon Gromika defacto najbolji diplomat na zemljil. Rusija moze biti ponosna da ima ovakvog covjeka.

Khmkhm
6 godine prije

I tako su se vjerni fanovi preobratili ahahaha

MilanCZ
6 godine prije

ti si dokazani budala i ti rusi koji su ti to rekli..neka ti rusi sto su ti rekli nesto drugo naprave,zele rat,građanski rat u svojoj drzavi kao sto je bio na balkanu,pa me zanima kako bi onda pricali..e moj momak,izjavljujes gluposti a pojma o svemu tome nams,ti kao stotine drugih..

Tomica
6 godine prije

Šta se o svemu tome može i čita se u svjetskim medijima? Mediji od svake istine naprave laž i obrnuto.

Tadmur
6 godine prije

A ti im otvorio oči?

MilanCZ
6 godine prije

Taj njihov jučerasnji susret uopce nije bitan za Asada,niti je bitno dali Rusija podrzava Siriju ili ne,kao sto to postavljaju američki novinari ide o slijedece:- -Putin je subjektem globalne politike na kojeg globalisti računaju. -Tu ide o Trumpa i Ameriku,jer ovog trenutka je jako složena situacija za Trumpa u Americi a padom Trumpa doslo bi do totalnog rasula u americi. -Sistem sa kojim je do sada upravljala drzavna američka elita zeli svoj problem rijesiti na osnvu ruskih prirodnih bogastava.Samim time sto je Putin jedan od globalnih igrača mora se prilagoditi ostalim globalnim igračima. -Prilagoditi znači, treba izbjegavati konfrotacije koje bi mogle dovesti ka katastrofi a to treba rijesisiti sistemom dogovora i pregovora. -Trenutno upravljanje globalista je jedno veliko smaoubistvo,svi ocekuju 3 svjetski rat,kao sto pisu razni portali,novine itd..Samim time svijet stoji na ekoloskoj,ekonomskoj katastrofi. -Subjekt upravljanja globalista u globalnoj politici je odgovornost i treba raditi po mekom sistemu,razumom da nebi… Čitaj više »

Five Eyes
6 godine prije

Gospodine novinaru Sasa, potkrala vam se mala greska u prevodu.
To bring = doniti
To bring up = odgojiti
Promaklo vam je ono up koje se odvojilo od bring.
S postovanjem

eIgo
6 godine prije

@ ZdravkoMamić
Jucer sam ja govorio s 14 Jewreja i svi se slazu da je Irael zlocinacka drzava, osnovana na okupiranom teritoriju.

Umukni Cionisto vec jednom.
Radis isto sto je radi Trocki.
Trocki je glumio da je Rus a onda je palio ruske crkve.
Tako i ti glumis da si Hrvat a zgazio bi cijelu slavensku Europu po uzoru na Hitlera-Hillary.

Iza_horizonta
6 godine prije

Svi mainstream mediji su prenosili isječke ovih razgovora, da bi zamaglili šta se tamo stvarno dešavalo. Iznenađujuće je da to isto radi i Logicno.com. Ako na to dodamo totalno pogrešne analize kojima ste nas bombardovali u poslednje vrijeme, počinjem da sumnjam u Vaše dobre namjere.

davor
6 godine prije

Odgojio ih je onaj ko ih je uvjerio da je Izrael Sveta zemlja judeokršćanskih vrijednosti koja se prostire od Sinaja do Eufrata i za koju je vrijedno poubijati pola Bliskog Istoka.

xbe
6 godine prije

Definitivno najbolji ministar vanjski poslova u svijetu danas. Ali imaju tradiciju tih super-ultra-iber ministara vanjskih poslova… Molotov i Gromyko npr… To je geopolitička velesila zadnjih 500 godina barem…

davor
6 godine prije

Putin bi mogao izvesti dar-mar potez u svjetskim krugovima i napraviti nešto tipa Sjeverni Izrael u Birobidzhanu, polu-državu i imati tako rusko-izraelske odnose po ruskom ukusu bez utjecaja američkih neo-boljševika. Tada bi splasnulo i genocidno i proterorističko ponašanje Likuda i sličnih im stranaka. Dovoljno je naći par ideologa za takvo nešto. Sjeverni Izrael (ili kako god, ime uopće nije bitno, dalekoistočni Izrael) tipa na granici Kine i Rusije bi bio protuteža današnjem IDF-u i njihovoj genocidno bratoubilačkoj politici.

subaru
6 godine prije

Koje kazalište cionistićko, ma marš.

Baba
6 godine prije

Alo ljudi, molim vas da ne hranite ociglednog trola.

žrec
6 godine prije

Lavrov je sigurno jedan od najboljih diplomata na svijetu, ali se mora priznati da ni Rex nije loš, bez obzira što zastupa vrlo lošu stranu.

Ivan1
6 godine prije

Lavrov profesionalan, kao i uvijek. Kakve su Tillersonove sposobnosti?

Michael Collins
6 godine prije

Sukus svega je da je dogovoreno da se ovakvi napadi na SAA više ne bi smjeli događati. A T Rex je na to rekao: “Neće, majke mi!”

Vojin Pantić
6 godine prije

A ŠTA DA KAŽEMO ZA GROMIKA ?Koliko je puta spasio celi svet?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI