Kako je moguće da koza i prepelica budu pozitivne na koronavirus, čudi se predsjednik Tanzanije

Koza pozitivna na koronavirus
36 komentara

Tanzanijski predsjednik John Magufuli javno je u nedjelju analizirao službene podatke o koronavirusu u svojoj zemlji, pozivajući na istragu navodnih nepravilnosti u nacionalnom laboratoriju.

Za razliku od većine zemalja na kontinentu, koje su usprkos znatno nižim broju slučajeva nego u većini drugih regija svijeta, odredile mjere zaštite i policijski sat, Tanzanija se zasad zatvorila samo škole, trgovine i javni prijevoz i dalje normalno funkcionira. Zemlja službeno ima 480 potvrđenih slučajeva koronavirusa, uključujući 16 mrtvih, navodi se u posljednjem izvješću objavljenom u srijedu, ali oporba optužuje vlasti za prikrivanje i da nije ozbiljno shvatila epidemiju.

John Magufuli je također doveo u pitanje ovu procjenu. Tanzanijski predsjednik je sa svoje strane govorio o lažno pozitivnim slučajevima. Uvjeravajući da je potajno testirao papaju, prepelicu i kozu koje su bile pozitivne na koronavirus, te je doveo u pitanje pouzdanost opreme i laboratorijskog osoblja prije nego što je spomenuo moguće “sabotaže”. „Moguće je da postoje tehničke pogreške ili da uvezeni reagensi imaju problema. Možda su tehničari bili plaćeni za zabludu”, rekao je u govoru koji je emitiran na javnoj televiziji TBC.

U travnju je parlament objavio da je jedan od njegovih zastupnika pozitivno testirao koronavirus, bez davanja imena, a oporba je u petak objavila da je tražila od svojih izabranih zastupnika da više ne sjede tamo. Dok je tanzanijski predsjednik pozvao svoje sugrađane da izbjegavaju “nepotrebna okupljanja” , on ih je također ohrabrio da nastave s ekonomijom i da slobodno idu u džamije ili crkve.

KoronavirusTanzanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
3 godine prije

E, to ja zovem – razum. 😃
“…potajno testirao papaju, prepelicu i kozu koje su bile pozitivne na koronavirus,” 😃
Ništa bez – empirije. Dobro da je predsjednik, pa se domogao testova.
Inače, od početka postoji sumnja u te testove. Nedavno su neki sumnjali da će biti pozitivan na bilo koji korona virus.

Ali danas sam vidjela nešto značajno: utvrđeno je da oni koji prebole koronu mogu biti lažno pozitivni, jer test ne razlikuje živi virus i genetske ostatke mrtvog virusa.

Alex
3 godine prije

Dobro za kozu je jasno…iskarali je…ali prepelica!!!🤣🤣🤣

MelisMarsa
3 godine prije

Ha,haaaa! Pametan predsjednik!

Mölltaler
3 godine prije

Na nepostojeći virus sve može biti pozitivno. Još jedan dokaz da se radi o običnoj prevari.

Stock
3 godine prije

Što ti je standard.
Svedska ne može testirati ni zdravstveno osoblje, a Tanzanija testira koze.
I prepelice.
I voće… papaje na primjer.
.

Dejan
3 godine prije

Ovaj covid19 je fantastičan izum elite. Daje mogućnost da svi budu u pravu. Oni koji tvrde da je u pitanju izuzetno opasan virus preko mainstream medija zvone nedeljama o tome. Oni koji tvrde da je virus izmišljotina takodje se pozivaju na nemogućnost utvrdjivanja virusa. Predvidjene brojke o smrti ne mogu da omanu – kakva god smrt da nastupi, čak i ako ispadne iz aviona mogu mu pripisati smrt od corone. I kad se dostigne predvidjena brojka umrlih može se proglasiti pobeda nad koronom i onda se sve smrti mogu evidentirati na svoj pravi uzrok. Vakcinaška elita u ekstazi, anivakcinaši u akciji. Ekonomija dole, ali to je samo prilika za reset i ekonomiju na drugačijim osnovama. 5G je štetna ali ipak se uvodi. Čipovanje nije u planu, čipovanje jeste u planu. Teoretičari zavere u punom zamahu. Mase u punom strahu. Mogao bi se covid19 svesti na onu krilaticu – za nekoga… Čitaj više »

Busola
3 godine prije

Testovi su namješteni to svaki pametan čovjek zna. Pitanje je veliko što smjeraju kasnije s ovim umjetnim virusom!

Lucija
3 godine prije

Englesko istraživanje, “polu-objavljeno” jer čeka recenzije; 😊 Veeliki, ali ne i neočekivani problemi za cjepiva: ““observed diversity among pandemic SARS-CoV-2 sequences is low’’ there were no fewer than 14 different mutations in the Spike protein sequences, just one of which is the strain that has everybody worried. This is the strain with the D614G mutation, which is probably causing the increased contagiousness. The mutation affects the ‘Spike proteins’ on the outside of the virus, which allow the virus to invade human cells. For this reason, these spikes have until now been the main target of those trying to design vaccines or antiviral drugs to combat the virus. There are currently at least 62 vaccines in development, … “The new strain, which has been dubbed ‘Spike D614G’ has been proliferating in Europe since at least mid-February, and spread to become the dominant form during the month of March. It is far… Čitaj više »

Stjepan Cuković
3 godine prije

Iznenadio sam se što je tu vijest objavio i Jutarnji list. Tko zna koliko koza bi kod nas bilo pozitivno na korona virus.

Mucke
3 godine prije

Gle dokuda su nas doveli nasi “strucnjaci” i “znanstvenici” ,cak i ovi iz Tanzanije su se poceli sprdat sa nama.

Lucija
3 godine prije

Još malo Afrike:

“Afrika je dobila svoj prvi lek protiv koronavirusa, a prema rečima predsednika Madgaskara Endrjua Radžoelina to gorko biljno piće, napravljeno od artemisie (vrste pelina)…
Madagaskar, ostrvska država u Indijskom okeanu ima 26 miliona ljudi, 128 je zabeleženih slučajeva Covid-19 i što je važnije nijedan život nije izgubljen. Oporavila se 71 osoba.”, kurir.rs

😊 Gle ti to. Bez obzira na kmečanje o “neprovjerenosti” lijeka i uputama protiv tradicionalne medicine…

Ma nikad kemija nemože napraviti što biologija može: kava koju svakodnevno pijemo ima npr 300 sastojaka.
Da je pameti, biljčice bi se detaljno proučavale…

Kkk
3 godine prije

Dok se prica o vakcinama,mafija dize lovu na takozvanim testovima.Do sada je prodano milioni testova po cca 100 eura.Ok.Ali ko su proizvodjaci testova i dali ih je iko vidio kako izgledaju.Inace svaki uredjaj za sluzbeno testiranje ima certifikat i markicu i potpis i pecat ispitivaca i datum.samo za korona bandu ne.

Max
3 godine prije

I mi se pitamo gospodine Magufuli.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI