fbpx

Liberalizam i njegovi alati za depersonalizaciju svjetske populacije

Liberalizam

Današnja Rusija u moralnom, kulturnom i političkom aspektu jasno pokazuje promjene u odnosu na “razvijeni Zapad”. Dva društva se dijele čak i po pitanju liberalizma i konzervativizma, iako često s pogrešnim tvrdnjama i manipuliranjem činjenicama.

Na primjer, liberalizam se kao ideja razvio u carskoj Rusiji, kada su se vodile žučne rasprave što je za zemlju bolje, liberalni put ili konzervativizam. Podsjetimo samo na Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, svjetski poznatog ruskog književnika, koji je u mladosti bio radikalni protivnik ruskog carskog režima, zbog čega je 1849. uhapšen, osuđen na smrt i u trenutku lažnog pogubljenja pomilovan, te poslan na dugogodišnju robiju u Sibiru. Ruski povjesničari tvrde da je to iskustvo s vremenom dovelo do evolucije njegovih političkih stavova od liberalizma prema konzervativizmu i odbacivanju zapadnih vrijednosti. Danas je utjecaj prozapadnih liberala u Rusiji neznatan, ali se ideološka bitka vodi između Zapada i ruskog, uvjetno rečeno, konzervativizma, koji, naravno, nema nikakve veze s američkim neokonzervativcima.

No, ovdje postoji jedan paradoks i zapadno liberali, koji bi se trebali boriti za prava svakog pojedinca, čak i za prava neistomišljenika, postupaju upravo suprotno i ljudska prava su privilegija samo jedne strane u ovom sporu.

Ruslan Hubijev je dobro proučio pitanje korištenja tolerancije kao ideološkog alata. U tom smislu je karakteristično područje Skandinavije. Na primjer,  Švedska crtanim filmovima želi “odagnati predrasude” djece prema osobama različite seksualne orijentacije, a gotovo sigurno je da su ti “radovi ” financirani javnim sredstvima. U toj zemlji postoji prvi svjetski “neutralni” dječji vrtić, gdje nema dječaka ili djevojčica, nego su svi “samo prijatelji i samo ljudi”. Što se događa u umovima djece predškolske uzrasti, koja i nemaju jasnu predodžbu o seksualnoj orijentaciji, možemo samo pretpostaviti. No, Švedska glasi za jednu od najliberalnijih zemalja u svijetu, iako se slični eksperimenti provode diljem Europe, čak i u prilično konzervativnoj Italiji, posebice na jugu zemlje.

Poslovni centar u Moskvi

FOTO: Poslovni centar u Moskvi

U Švedskoj su odavno prošla vremena kada se djeci pričalo o “Karlssonu, koji živi na krovu”, priči slave spisateljice Astrid Lindgren koja je govorila o tradicionalnoj švedskoj obitelji s troje djece, gdje najmlađi dječak nije posebno mario za potrošačko društvo i gradski život.

Potrošačko društvo je u toj skandinavskoj zemlji napredovalo i, kao što vidimo, postupno se mijenja i društvo u cjelini. Međutim, “toleranciju među djecom” ne uvodi samo Švedska, nego i UNESCO. Ali se takozvana “inkluzija tolerancije” pokazala kao prvi korak u uništavanju tradicionalne nacionalne kulture.

Ruslan Hubijev je skrenuo pozornost na europski model primanja izbjeglica. U početku je lokalnom stanovništvu bilo rečeno da su tolerancija i politička korektnost dobri, neophodni, neizbježni. Sada svjedočimo obrnutom procesu, jer su političke elite svjesne da će izgubiti izbore i vlast, ako nastave ovim smjerom. No, to se događa da se u suštini ne promijeni ništa, osim percepcije javnosti.

Zatim imamo nastavak. Tradicionalna i konzervativna institucija braka se od liberala na državnoj razini promovira za sve vrste odnosa, da ne spominjemo da je za Marxa u 19. stoljeću, kada žene nisu imale nikakva prava, brak bio “legalizirana prostitucija”. Danas su “liberalne” i “progresivne” zemlje one koje promiču brak, ma kakav on bio i tko ga sklapao.

Međutim, ako u ovom slučaju u Rusiji vlasti ne dozvoljavaju “Parade ponosa” ili povorke “Gay pride”, to je prema istim standardima već “autokracija”. Naravno, to ne vrijedi za Saudijsku Arabiju, Katar ili druge zemlje koje se smatraju saveznicima Zapada. Ponekad, tu i tamo, neka marginalna nevladina udruga ukaže na ovu činjenicu, ali je ruski konzervativizam “zlo koje potkopava  univerzalne ljudske vrijednosti”.

LGBT - Rusija - Amerika

U zapadnom tipu “demokracije” se jasno primjećuju dvostruki standardi i to ne samo u smislu općeg morala, već i u politici, što je posebno primjetno u  takozvanoj “međunarodnoj suradnji”.

“Rusi su genocidni i krše prava baltičkih država i Ukrajine” je trenutno fenomen koji je u fokusu “humanitarnih aktivnosti” Zapada. Još jedna od priča su upozorenja Moskvi da slučajno ne pokuša “ograničiti prava” nekih izbjeglica u Europi iz Azije i Afrike. Kojih i kako, nikome nije jasno.

Valja napomenuti da je Zapad društvo u kojem je moral kategorija koju određuje novac i vrlo je fleksibilan.

U svim naizgled svijetlim primjerima borbe za individualna prava je primjetna glavna konceptualna zadaća zapadne ideologije, a to je depersonalizacija svjetske, a time i lokalne populacije.

Negdje se to čini ratom, negdje kroz obrazovanje i nove oblike “spolnog odgoja”, koji bi trebao služiti da se mladi uče o rizičnom ponašanju i važnim stvarima po zdravlje i njihove odnose, ali se odavno prešla ta granica. Negdje se to čini prisilnom političkom korektnošću, ali i obrnuto, sustavnim zanemarivanjem i kršenjem temeljnih ljudskih prava.

Naime, dozvoljeno je samo ono što je propisano i određeno od strane liberalne zapadne elite. Ostali nemaju pravo glasa.

U pokušaju poraza nacionalnog “imunološkog sustava” se selektivno koristi “virus tolerancije”. Inficirani državni organizam kasnije prolazi kroz ostale faze bolesti.

Današnja “tolerancija” je pseudohumanizam, jer je, ovakva kakva jest, humana prema samo jednoj strani u procesu kojem svjedočimo.

Uoči pada Ruskog Carstva i građanskog rata koji je uslijedio, a koji je uzeo milijune života ljudi, ruska inteligencija je bila pogođena “virusom tolerancije”, iako bi bilo primjerenije reći da je bila pogođena zapadnim liberalizmom 19. stoljeća.

Prelaskom na europski “ideološki put” bi Rusija automatski imala iste rezultate i projekte koje trenutno provode Švedska ili Norveška. Zbog toga, kako ne bi oboljela, vlast i većina ruskog naroda su odlučili kako je potrebno voditi brigu o imunitetu.

Kosi li se to s klasičnim liberalizmom i pravima i slobodama pojedinca? Zapadni ideolozi i stratezi će reći da, ali njima nikada nisu ni bile važne osobne ljudske slobode. Koncept ljudskih prava, individualnih sloboda i demokracija, svih lijepih riječi na koje su nasjeli mnogi dobronamjerni pojedinci, samo su alat za ostvarivanje geopolitičkih i geostrateških interesa.

Ljudska prava kao oružje za uspostavu globalne hegemonije Zapada

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
56 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije

Odličan članak! Pogotovo završetak. Da imam hrpu para ko što nemam, platio bih tiskanje i oglašavanje na svim bilboardima pa nek ljudi čuju i drugo mišljenje. “Koncept ljudskih prava, individualnih sloboda i demokracija, svih lijepih riječi na koje su nasjeli mnogi dobronamjerni pojedinci, samo su alat za ostvarivanje geopolitičkih i geostrateških interesa.”

mars
Gost
mars
3 godine prije

@ Ivo Lola nije sam – ili kao što sam već jednom napisao, a ponovit ću opet – ljudska prava, individualne slobode i demokratija, su ništa drugo do bezvrijedne staklene perlice, šareni klikeri, ogledalca i bižuterija koje su zapadnjaci djelili šakom i kapom naivnim američkim Indijancima i domorodačkom stanovništvu širom svijeta kao neku veliku materijalnu vrijednost, a zauzvrat im uzimali ono što je istinska materijalna vrijednost dovodeći ih do propasti, dok im na kraju nisu uzeli i dušu.

tedi
Gost
tedi
3 godine prije

Upravo tako,geopolitickih i geostrateskih interesa. sada zapadna Evropa treba milijune svjeze krvi jer nema tko da radi i pere i njeguje stare evropljane,novac i egoizam i lazni liberalizam ih je unistio.Samo treba pogledati koje profile radnika traze,iz Osijeka je otislo u zapadnu Evropu preko 50 ljecnika,a med. sestre vec davno i sad nema tko da ih ljeci,a sutra necemo imati ni vodoinstalera da nam promjeni pipe koje cure. Isto je i u Srbiji,i u BiH.Svi bjeze zbog novca,a tko nam to radi,pa ta zapadna elita,sve je shebala,pa ce na koncu ipak Evropa biti crne boje.Ne nije to zato sto to netko pametno planira vec zbog profita jer su budale pormetile ravnotezu i sada placaju danak,uvesti ce milune stranaca koji se nemogu prilagoditi jer im je kulturoloski obrazac drugaciji i po brojnosti i mladosti nametnuti ce svoj obrazac.A katolicka crkva isto kuburi nema vjernika,ali ce ovako imati lovu iz drzavnog proracuna,ne mora nitko biti u crkvi,glavno da crkvenjaci broje lovu,ali i kada ovi odu nece biti nikoga da broji,pa ce ovi uskociti.Hahaha,mozda je to i pravo,jer bogata Evropa je nastala od robova.

GER
Gost
GER
3 godine prije

Dobar članak. Šteta što se tamo svađaju na drugom članku umjesto da ovdje polemiziraju. 🙂

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Stvaranje bezlične i amorfne mase koja voli biti šareni artikal i od običnog grma ne razaznati pravu šumu. Bojim se da to već daje nusproizvode.

nonwo
Gost
nonwo
3 godine prije

“U pokušaju poraza nacionalnog “imunološkog sustava” se selektivno koristi “virus tolerancije”. Inficirani državni organizam kasnije prolazi kroz ostale faze bolesti.”
Izvrsna rečenica;virus “tolerancije” je zapravo “biološko” oružje s pogibeljnim ishodom za nacionalni identitet, kulturu življenja i budućnost jednog naroda.
Psihopatski umovi,tvorci neoliberalizma jednostavno zlorabe termin tolerancija za totalitarističko ispiranje mozgova.Misliti i izražavati se,dozvoljeno je samo unutar politički korektnih okvira za koje su zadužene “elite”.A elite su psihopati.
http://www.galaksija.com/planeta/psihopatija_i_politika.htm
“U generalnom smislu, možemo reći da je jedna od glavnih psihopatskih osobina – jedna opsesivna potreba za nametanjem svoje volje, stavova, ideja ili iluzija drugima, s ciljem da bi se oni kontrolirali.”

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  nonwo

Ni ovde se ne slažem sa Babićem. Tačno je da se forsirana tolerancija koristi kao poluga pritiska i ucene ali se bez prave tolerancije ide direktno u fašizam. Umetnost je odrediti pravu meru (kao i u mnogim drugim stvarima) ali je neophodno. “Ne poželi drugome ništa što ni sebi ne želiš” – moralni kompas bez greške.
Žao mi je što Babić sve više klizi u radikalizaciju, posebno obzirom da njegov stav utiče na mnoge čitaoce – poneki ga direktno usvajaju. Ne bih rekao da on to radi namerno, mislim da to rezultat frustracije upravo zbog baga u “zapadnim vrednostima” ali moramo prevazići te frustracije inače postajemo kao oni koje ih izazivaju.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Ja mislim da nema nigdje prostora da se kaže što one zapravo jesu. te vrijednosti. Liberalizam koji to više nije. Ukazati na to je “frustracija” i ne govoriti o tome, mislim da nisi u pravu. Naravnom, to je moje osobno mišljenje, jer u ovom slučaju se govori o takozvanom “ruskom konzervativizmu” koji potkopava univerzalne vrijednosti i bilo tko tko je blizak toj ideji postaje izopćenik. Kako sam ja razumio članak. Na drugoj strani imamo hvalospjeve čemu? primjer. TLTXT HRT Njemačka usvojila povijesni zakon – odobrila LG brakove. Kakav je to povijesni zakon? A da je Babić nekakav “guru” sa sljedbenicima, ne bih rekao. Nema mu adrese, telefona, slike,….. istina ima FB profil, bez ičega, osim tekstova, koji jesu i trebaju biti podložni i kritici, a ako se netko slaže, amen.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Shumadinac druze, Babic je sve razjasnio kada konstatira nepobitnu cinjenicu: moral je na zapadu definiran novcem! Ne ostavlja mjesta sumnji.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Ja to gledam ovako a referiraću se na migrantsku krizu kada se na sva zvona pričalo o toleranciji: ako želim živjeti u Saudijskoj Arabiji mogu prihvatiti njihov način života ili odustati. Naravno ne pada mi na pamet. Ako želim živjeti u Brazilu tu bih se već mogao prilagoditi jer nekako ti Južnoamerikanci imaju sličnosti s balkanskim mentalitetom. Ali svakako bih morao naučiti portugalski koji je službeni jezik Brazila. I ne treba mene nitko tolerirati, ja sam taj koji se treba prilagoditi a mogu se prilagoditi samo tamo gdje je meni blisko. Kada ti netko silom dolazi nametati neke svoje primitivizme onda traže da ih toleriraš. Ja nisam nacionalist, jugoslavenski sam orijentiran ali kako bi bilo da ja od Brazilaca tražim da uče hrvatski jezik zbog mene i onda urlam da su netolerantni. Ili nisam religiozan ali mogao bih u Saudijskoj Arabiji tražiti da mi izgrade katoličku crkvu u ime tolerancije. Još kad bi shvatili da me vatikanska banda ne zanima bilo bi im jasno da se radi o provokaciji i brzo bih ostao bez glave. A toga ima i kod migranata iz islamskih zemalja. Ne traže džamije samo iz religioznih uvjerenja nego ima tu i provokacije. Ja osobno bih zabranio… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

Zapadne vrednosti, Istočne vrednosti – kakva glupost! Sting to kaže još bolje od mene: “Da li i Rusi vole svoju decu?”

Razlike postoje ali su one političko-ekonomske a gledano sa strane morala potpuno nebitne (tačnije moral, ako ga postoji, je iznad njih). Zato se ne bih složio sa Babićem da je ” Zapad društvo u kojem je moral kategorija koju određuje novac”. To ne da nije tačno već nas navodi na opasna razmišljanja tipa “izuzetnosti” (u našoj verziji “nebeski narod”). Manimo se kategorizacija, sve su one veštačke i gotovo sve pogrešne. Kada počnemo da razmišljamo i SPROVODIMO prave vrednosti onda će vrlo brzo biti jasno da je politika pa i ekonomija to što nas vraća nazad.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Čekaj, zar u nas moralne vrijednosti ne određuje novac? Kapital? Imati ili biti, …čitao si Fromma, vjerujem? Zato ove vrijednosti, koje su izopačene i neprirodne, jednom moraju kapitulirati pred jakim i istinskim vrijednostima.Kao kada je Odoakar pokorio Rim. Jednostavno, njegove horde su živjele po vrijednostima koje su im davale veću snagu nego svo zlato dekadentnog Rima. To može biti vjera, ideologija, ideja o tome kako društvo treba funkcionirati, itd itd. jer kad toga ne bi bilo – težnje , svijet se ne bi ni kretao naprijed. Rekli bi da je sve ok , status quo je nepromijenjiv i sjedi i plači.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Ne razumijem koje bi to bile , po tvom mišljenju, “prave vrijednosti”. To bi trebao precizirati , da znamo ili pokušamo spoznati je li to ona prava pokretačka snaga?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Ovo stvarno ne razumijem, “da su politika, pa i ekonomija, to što nas vraća nazad”. Sami po sebi ili ova verzija politike i ekonomije, gdje nema pravih vrijednosti?

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  shumadinac

@shumadinac- Treba se samo sjetiti koje su mišljenje imali naši roditelji prema vrijednostima koje smo kao mladi usvajali i smatrali IN. A onda smo ostarili i u odnosu na našu djecu i njihove vrijednosti imamo gotovo identično mišljenje kao naši roditelji prije.
Osobno mislim da je problem današnjice dekadencija. Barem u onom dijelu gdje se odnosi na odstupanje od prirodnog i uvriježenog načina života. Ali to nije ništa novo. Isti su problem imali i u staroj Grčkoj ili Rimu. Nikakav neoliberalizam ni meki fašizam neće uništiti istinske vrijednosti. One mogu postati predmet ruganja ali će prije ili poslije doći na mjesto koje joj pripadaju

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Piretis

Poštovane kolege, trenutno nisam u mogućnosti da vam odgovorim ali vidim da ova tema zaslužuje ozbijniji tekst pa ću ga i napisati.
Samo ukratko: ako govorimo o toleranciji onda često ulazimo u oblast koja je kriminal a nekako zaboravljamo da se oko nas događaju razne nepravde. Neko neće dobiti posao iako ika bolje kvalifikacije jer je žensko, druge boje kože ili nacije, druge religije… da ne zalazim dalje.
Kritike zapadnog političkog sistema su većinom opravdane ali se izgleda i to društvo poistovećuje sa političarima. Setite se “zapadne dekadencije” kada gledate neku vrhunsku dramu, kada slušate omiljenu muziku, kada čitate o najnovijim naučnim dostignućima. To su napravili ljudi koji imaju i srce i dušu i pamet IAKO SU ZAPADNJACI. A o moralu – da li su danas Rusi po pitanju odnosa moral-novac toliko različiti od kolega na Zapadu?
Uskoro opšitnije.

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  shumadinac

@shumadinac- Meni pojam novac i moral nikako ne idu skupa. Ono što ja podrazumijevam pod moralno ne može se niti kupiti niti prodati. Promjer- U društvu u kome živimo moralno je voditi brigu o djeci, starijima, invalidima, podijeliti sa siromašnima, ne vrijeđati ili mučiti… I gdje je tu novac? Više mi se čini da je novac neophodan za nemoralno ponašanje.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Piretis

U načelu je tako, nadam se da se iz mojih komentara nije moglo zaključiti suprotno.

Travis
Gost
Travis
3 godine prije

Ljudsko društvo se dokazano najbolje razvija i najstabilnije je u uvjetima individualne slobode. Konzervativizam brani ideju kolektivnih tradicionalnih vrijednosti koje same po sebi sprječavaju put naprijed jer konzerviraju “trajne vrijednosti” etnosa koje se, prema njima ne mijenjaju stoljećima. Mjera slobode je osjećaj slobode svakog pojedinca da iskaže svoj stav (nacionalni, religijski, spolni itd.) pri tome ne imajući strah da će povrijediti “svetinje” većine. Konzervativizam se hrani mitovima, nacionalnim, religijskim, ili bilo kojim drugim koji slobodnoj individui ne dozvoljava da se ostvari nego se mora utopiti u kolektiv kojeg nužno vodi “nepogrešivi vođa”. Konzervativizam nužno završava u sukobima sa onima koji ne dijele iste mitove (druge nacije, religije itd.).

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Travis

Koliko vidim, a mnogi to tvrde, pseudoliberali su danas ti koji negiraju slobode neistomišljenicima, a ne konzervativci. nema dijaloga. Sve je jednosmjerno. Imamo elitu koje je odredila što je “progresivno”, a sve ostalo je na rubu kaznenog progona. crvenu liniju treba postaviti. Apsolutno se slažem, ali etiketirati sve redom “fašistima” koji se ne slažu s ovim ili onim što je danas “progresivno” mi liči na žute trake za vrijeme nacizma. Oni koji su zaista fašisti, ne spadaju u kategoriju za slobodu govora. No, to su ISIL i sljedbenici, na Zapadu neke vaninstitucionalne marginalne skupine, jer su stranke zabranjene, kao i dio ljudi koji se iz revanšizma, ali i propagande, povodi za tim idejama.

Travis
Gost
Travis
3 godine prije

Svatko tko želi kontrolirati individualnu slobodu je totalitarist, Paradoks je da se baš ti, etnički ili religiozni totalitaristi koji bi ukidali individualne slobode radi provođenja svojih kolektivističkih ciljeva zatiranja drugih nacija ili religija, najviše pozivaju na svoja prava koja im daje liberalizam. Onima kojima je cilj zatiranje tuđih sloboda i prava nema mjesta u javnom prostoru i njihovo otklanjanje je jedini način kako zaštiti slobode svih ljudi. Nacionalšovinistima i religioznim fanaticima nije mjesto u javnom prostoru. Na žalost u ponekim zemljama EU baš ti etnototalitaristi postali su mainstream. Nacionalšovinizam nesporno vodi u sukobe koji Europi ne trebaju i sama EU je nastala na ideji završetka svih sukoba.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Travis

Usput, drug Travis, ljudsko biće se nikako ne može razvijati izvan zajednice, jer je društveno biće. “U uvjetima individualnih sloboda?” Vrlo rastezljiv pojam.Kojih sloboda? Da mogu što? Veliš: Konzervativizam se hrani mitovima, nacionalnim, religijskim, ili bilo kojim drugim, koji slobodnoj individui ne dozvoljava da se ostvari nego se mora utopiti u kolektiv kojeg nužno vodi “nepogrešivi vođa”. Zar nije komunizam bio nešto novo u XX stoljeću? Nije bio konzervativan ni u čemu i rušio je stare vrijednosti, ali je zbog kolektivizma, koju je naglašavala ta ideologija, imao velika postignuća. Raspao se SSSR, ali ne i ideja o tome da je čovjek prije svega društveno biće, a onda pojedinac. O čemu nitko ne vodi računa. štoviše. sve se atomizira, razbija na amorfno krdo individua, bez ideje o tome tko su, što su, što ih povezuje i čemu bi trebali težiti.

Travis
Gost
Travis
3 godine prije

Komunizam se pokazao prilično konzervativnim i krajnje kolektivističkim. Svi znamo da u komunizmu nismo smjeli kritizirati vođu i sistem a da ne dobijemo za to sankciju. To rađa frustraciju i neslobodu. Osim toga komunizam se hranio mitovima u koje su nas desetljećima uvjeravali i koji su se urušili kao kula od karata. Isto kao što nas sada hrane mitovima nacionalizma koji će se jednog dana isto tako urušiti. Svi kolektivizmi 20. stoljeća su povijesno i trajno poraženi kao neuspješni. Interakcija slobodnih pojedinaca stvaraju slobodni kolektiv sretnih ljudi. Možda nekada izgleda kaotično ali se dokazao prilično žilavim. Uostalom, zašto sva sirotinja svijeta želi imigrirati baš u liberalne demokracije?

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Travis

Da malo prepišem i prekrojim: EUnija, pederoliberalizam i kvazidemokracija se hrane mitovima u koje nas desetljećima uvjeravaju i koji će se urušiti kao kula od karata.

kojaglupost
Gost
kojaglupost
3 godine prije

“Koncept ljudskih prava, individualnih sloboda i demokracija, svih lijepih riječi na koje su nasjeli mnogi dobronamjerni pojedinci, samo su alat za ostvarivanje geopolitičkih i geostrateških interesa.”
Ovo je jako dobro receno. Razne parade ponosa su reklamiranje ideologije a nikakva ljudska prava. Magla.

Travis
Gost
Travis
3 godine prije
Reply to  kojaglupost

Svaki Srbin u Hrvatskoj bi trebao biti slobodan izražavati svoju etničku pripadnost, svoje mišljenje po toj osnovi i isticati svoje simbole. Isto treba vrijediti i za Hrvate u Srbiji. Pa tako i zadnji peder ima pravo slobodno izražavati svoju spolnu orijentaciju, izreći slobodno svoje mišljenje i isticati svoje simbole, koliko god to konzervativcima smetalo. To je smisao parade ponosa. Poštivanje individualnih sloboda svakog, ama baš svakog pojedinca.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  Travis

@ Travis – jedno pitanje i ako može zaista iskren odgovor. Da li bi ti smetalo da ti sin sutra dovede zeta u kuću?

Travis
Gost
Travis
3 godine prije
Reply to  mars

Ljudi se rađaju kao homoseksualci. Ako mu je to suđeno onda neka bude sretan takav kakav je. Onaj tko ima srca da se odrekne svog djeteta, ma kakvo da je, govori najviše o sebi i svojoj duši, ako ju uopće ima.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  Travis

@ Travis – nisam govorio o odricanju, nego o smetanju. Ono je bio prvi dio pitanja, a drugi je – da li bi ti smetalo da ti sin (ili kćerka) sutra bude zaista čvrsti i uvjereni komunista?

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  mars

mars,ova ti je još bolja!????

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije

Ovo bi ga ubilo.??

Travis
Gost
Travis
3 godine prije
Reply to  mars

Mars, pa to bi me čak i zabavilo. Prosto bih uživao da me netko uvjerava u prednosti diktature proleterijata i slobodu koju ta diktatura donosi, a da ne govorim o tome kako bih se dobro zabavio kad bi me uvjeravao o tome da je KP avangarda koja donosi sreću svakom od nas.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  mars

mars,???

mars
Gost
mars
3 godine prije

@ Tadmur Palmirović – zaista bih volio čuti njegov iskren odgovor i na ovo drugo.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  mars

Nećeš ga čuti mars,vjeruj mi.?

Travis
Gost
Travis
3 godine prije

Tadmur Naravno da me neće čuti kad me admin zablokira ????

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Travis

@Travis ne možeš narode uspoređivati sa pederima. Ako ogromna većina tih malih naroda Hrvata i Srba osjeća gađenje prema pederima onda i oni imaju pravo da ih ne vrijeđaš. Slobodno napravi anketu među onima koji se izjašnjavaju kao Hrvati i Srbi i pitaj da li im smeta da ih se stavlja u isti koš sa pederima. Oni su također slobodni izraziti svoje neslaganje time što ih vrijeđaš a poznavajući Hrvate i Srbe… dalje neću jer ima ovdje i ženske publike da ih poštedim prizora koji slijede dalje.

Travis
Gost
Travis
3 godine prije
Reply to  Perun

Perun, najveći homofobi su u stvari homići koji svojom vikom prikrivaju da vole svoj spol. Pravog heteroseksualca ne smetaju pederi iz jednostavnog razloga što je uvjeren da ga nitko ne može natjerati u homo vezu. Bukači bi se mazili pa to žele prikriti.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Travis

@Travis ja nisam homofob ali mi se gade pederi, organska reakcija, želudac se okreće. Da sam htio imao sam ponuda ali ja sam tada bio u Bruce Lee štosu i razbio sam lika u legalnom dvoboju. Da mi nije predložio ne bih ga dirao. Od YU milicije sam dobio pohvalu jer utvrdili su da se radi o napadu na maloljetnika iako stasom sam djelovao punoljetno. A sada da se branim hapsili bi me kao homofoba u “slobodi i demokraciji”. Ja sam inače kod tih stvari jako konzervativan. Nikad se sa djevojkama nisam žvalio po cesti, smatram da su neke stvari i intimnosti samo za četiri zida. Ako se to odnosi i na nas normalne (vi pederi nas zovete heteroseksualci) pa onda bi se moglo odnositi i na vas. Mazite se u četiri zida da ne izazivate gađenje kod ljudi i nikom ništa. I nemojte tražiti partnere izvan svoga jata kod normalnog svijeta. Držite se tamo gdje vam je i mjesto i nikog neće biti briga za vas. Ali to nije vaš cilj jer vi ste provokatori, mučki provokatori (da ne bi ispalo da citiram Zdravka Mamića izraz mučki mi je poznat od djetinjstva a znači pokvareni ili tako nešto).

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  Perun

@Perun- Slično razmišljam ali… Ima sasvim pristojnih i OK homoseksualaca koji svoju orijentaciju ne iznose na sva zvona, nikog ne maltretiraju i kao takvi su mi potpuno prihvatljivi. Imamo prijatelja, za koga znamo što je, a on to ni ne negira, obrazovanog, poliglotu, pristojnog i zanimljivog. Ponekad, kad uhvati vremena, naiđe pa zavrtimo koji vinil, popijemo malo, pričamo. Bude nam tako ugodno s njim da zaboravimo što je, a uostalom nije ni bitno što je nego kakav je. A dobar je.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretis znam i ja likove za koje se pričalo da su homići ali niti su to isticali niti su prema meni djelovali u tom pravcu. Pa ako i jesu homići, ja to ne znam i nikad nije problem otići na piće, njegov privatni život je njegova stvar. Moja mama je radila s likom koji nije bio loš ali je prolupao. Bio je pred ženidbu i odustao i otišao u tu bolest. Budući da se htio povjeriti nekom baš je izabrao moju mamu i indiskretno joj dao do znanja da ima strašnih psihičkih problema i da tone sve dublje i dublje. Iz njene kancelarije uvijek je nazivao dečka. Bio je profesor engleskog i jednom je zatekao još neodlučnog radoznalog učenika u javnom WC-u gdje su se okupljali pederi. Rekao mu je: da te više nisam vidio ovdje, ne znaš u što se uvaljuješ. Kao da ga je htio spasiti od svoje sudbine i svog potonuća. Inače ako zanemarimo to čovjek pošten i vrlo inteligentan. Jedino se moglo posumnjati što su dečki imali bolje ocjene kod njega dok je sa curama znao biti jako strog ali na kraju je i poklanjao dvojke. Došao je u fazu da ne može raditi, raskinuo sve… Pročitaj više »

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  Piretis

Tako i ja. Nisam ni skuzio da je homo 6mj. Normalan ko i svatko drugi i svoju intimu drži u krevetu, a ne na ulici. Ostalo podržavam Peruna apsolutno.

Travis
Gost
Travis
3 godine prije
Reply to  Perun

Kakva si ti frajercina Perune. Tukao si pedera koji je sigurno bio manji od tebe. Pa ti si junak.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Travis

@Travis ja sam imao 15 godina a peško je bio odrastao čovjek. Istina da sam bio u treningu i djelovao kao barem 18. Bio je nešto viši od mene. Ponudio je druženje kod njega misleći da sam naivan ako sam klinac. Odbio sam ga u stilu fuck off. Onda me je pratio i dočekao sam ga u haustoru. Kako nije znao objasniti zašto me prati počeo me odgurivati i to dosta grubo tako da je sve bila legalna samoobrana. Zvao sam miliciju i oni su utvrdili da se radi o napadu jer nekog slabijeg bi sigurno uspio silovati. Priznao je šta mi je nudio i da me pratio. Posebno otegotna okolnost bio je napad na maloljetnu osobu. Nisam junak zbog toga ali na svoju sreću znam se obraniti. U miliciji su rekli da će ići krivična prijava i dalje ne znam šta je bilo jer već se zakuhavala situacija, ratna psihoza i te stvari. Toliko o vašoj nenasilnosti i “širenju ljubavi”. Dobro je pokojni Malnar rekao: mogli bi nekoga silovati. Isto bih postupio i s tobom ako nešto pokušaš. Prvo fuck off pa ako baš ustraješ i postaneš agresivan onda kung fu.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Perun

…i opet, bravo Runolist, naklon do poda…

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

E, moj poštaru, sve je to kao u Alan Fordu pa i taj Travis kao da je izašao iz tog stripa. Moramo malo i na šalu baciti.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Travis

@Travis još nešto. Po tebi svi narodi bivše Juge su u ogromnoj većini pederi jer ne vole pedere. To zaista nisam znao. Po tebi su skoro svi Rusi pederi pa ako idemo i dalje doći ćemo do toga da su preko 90% svjetske populacije sve sami pederi zato jer ih ne vole. Pa ovo je Planeta Pedera po Travisovoj teoriji. Koji se k… onda borite za pederska prava kad vas toliko ima?

Travis
Gost
Travis
3 godine prije
Reply to  Perun

Nacionalisti i radikali su pederi, to je sigurno.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Travis

Travise slažem se u potpunosti. Svaki peder, kao i svaki bolesnik svjestan svoga stanja, bi morao imati slobodnu da ga, bez osude, javno saopći. Te razvijeno društvo bi moralo imati osjećaj dužnosti i brige da tim jedinkamo pruži najbolju moguću medicinsku i svu ostalu pomoć.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije

Zapad je društvo u kojem je moral kategorija koju određuje novac i vrlo je fleksibilan. Ova rečenica je vrh.

Istina
Gost
Istina
3 godine prije

Još je RF-u prerano tvrditi da vodi jedini ispravni civilizacijski front. I one političko-ekonomske izbjeglice, koje su u Moskvi kolektivno vođene uz policijsko-vojnu pratnju, su, na kraju, ”završile” u skandinavskim zemljama: dakle još uvijek je prisutna migracija Istok — Zapad, iako je ista prilično poremećena nakon recentne svj. ekonomske krize 2008. god., kada su Portugalci i Španci masovno odlazili u Sjevernu Afriku i Južnu Ameriku, dok je trend odlazaka svakoga bolje situiranog Evropljanina u Južnu Ameriku ili Južnu Evropu prisutan, već, dva desetljeća. Svakako bih prije poantirao da je otvorena ta vertikala Sjever — Jug i Jug — Sjever, barem populacijski, a to će, naravno, utjecati i na njen ekonomski značaj. No kolektivizam rus. tipa ima i mnoge blagorodnosti: recimo Putinova zabrana povratka teroristima, rus. državljanima, u RF — možemo samo zamisliti šta bi se dogodilo da je emigrantsko-teroristički element imao otvorenu kartu povratka u bivšu Jugoslaviju, jer se vidi koliko je spomenuti uspio napraviti kroz 10 god. nakon Titove smrti, što je prilično dȕg period raspada jedne moćne države. Naravno da opservacija može imati i drugu stranu ogledala, pa reći da Putinov čin može proizvesti i kontraefekt, ali mi se trenutno čini da je Rusija odabrala igrati ”na dobru… Pročitaj više »

Istina
Gost
Istina
3 godine prije
Reply to  Istina

.

Travis
Gost
Travis
3 godine prije

Opaka ste vi ovdje ekipa. Svoje rusofilstvo prikrivate mimikrijama kao npr. antiliberalizmom i komunistickom nostalgijom a u stvari ste poput ovdasnjih sovinista koji se stide svojih izvorišta u fasizmu. Braćo, budite ono sto jeste, ne stidite se.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Travis

Travis, evo priznajem, peder sam kao i ti, pošalji mi broj u inbox. 😛

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Travis

Po toj logici jel i onaj koji se boji terorista isto tako prikriveni terorist? Ili onaj koji mrzi Crkvu i vjeru je prikriveni vjernik? 😀

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Ako svi mrzite pedere onda ih sve poubijajte ili zive zapalite

POVEZANE VIJESTI

Izbornik