Molitve da Michelle Obama bude potpredsjednica samo pokazuju nepovjerenje u Bidena

Michelle Obama
16 komentara

Nakon što nisu naučili ništa iz fijaska Hillary Clinton, neki se demokrati očigledno trude da to potvrde i žele da Michelle Obama bude saborac Joe Bidena, u slučaju da je neko propustio jasnu temu „ponavljanja“ kampanje.

Michelle Obama više puta se zaklela da se neće kandidovati na tu funkciju. Čak je to i napisala u svojim najprodavanijim memoarima iz 2018. godine: „Nikada se ne namjeravam kandidovati za funkciju.“

To nije zaustavilo dugogodišnjeg demokratskog aktivistu i voditelja sa MSNBC Al Sharptona da moli suprugu Baracka Obame da možda promijeni mišljenje, kako je rekao za Politico. U časopisu su čak i mnogi demokrati opisani kao „sanjari o obnovi svoje vrste“.

Ironija je, naravno, da je Bidenova kampanja već pomalo restauratorska. Njegov jedini argument tokom ove kampanje je da je on bio Obamina desna ruka osam godina i da će vratiti ta vremena. To ga je bukvalno vratilo iz nečega što se činilo beznadežnom pozicijom za osvajanje prvo Južne Karoline, a zatim savijanje koljena svih drugih kandidata, uključujući i suparnika Bernie Sandersa.

Tehnički, to ga stavlja ispred Clintonove, koja 2016. nije bila u stanju da savlada Sandersa do stvarne stranačke konvencije u julu. Ipak, opsjednutost demokrata time koga će Biden izabrati za svog pratioca u trci prećutno je priznanje da će 77-godišnjak u najboljem slučaju biti figurativni predsjednik države. Obama je insinuirao nešto slično u svojoj podršci Bidenu prošle nedelje, koja se nekako na kraju opet vrtila oko njega samog.

Daljnji dokaz ove zabrinutosti je opsesija unutar stranke i njenih medijskih saveznika Bidenovim izborom kandidata za pomoćnika, izborom osobe koja će doslovno biti korak od predsjedavanja ako pobijede. Mnoge žene se zalažu da Biden odabere ženu, na primjer, neuspjele predsjedničke kandidatkinje Senatorke Elizabeth Warren i Kamala Harris ili neuspjela kandidatkinja za gubernatora Stacey Abrams i stroga guvernerka Michigan-a Gretchen Whitmer koje bacaju šešire u ring.

U ponedeljak je Biden zapravo rasplamsao plamen nade među onima koji se zalažu za Michelle Obama, rekavši u TV intervjuu da će je “primiti istog trenutka” ako je voljna. „Ona je sjajna. Odlično se snalazi. Ona je zaista dobra žena. Obame su sjajni prijatelji “, rekao je Biden, ali je dodao: “Ne mislim da ona ima želju da živi blizu Bijele kuće ponovo. ”

Dugogodišnji demokratski strateg David Axelrod rekao je da će biti „veoma šokiran“ ako se Michelle Obama odluči kandidovati, opisujući je kao „regruta za politiku“ koji nema „strpljenja za umiješanost, gadost i požudu za moći“ koja dolazi uz teritoriju. Obamin savjetnik Valerie Jarrett rekla je da gospođa Obama može učiniti više za demokrate izvan politike i da Biden ima “neizmjerno bogatstvo izbora”.

Ipak, Chris Cillizza iz CNN tvrdi da “u Americi ne postoji nijedna osoba koju bi Biden mogao izabrati za svog VP koja bi mu povećala šanse za pobjedu više od Michelle Obama. Tačka.”

Šta je uopšte to sa demokratima i dinastijama? Prvo su to bili Kennedyjevi, zatim Clintonovi, a sada Obame. Partija koja navodno vjeruje u neumoljiv marš napretka i nemogućnost vraćanja vremena nastavlja da pokušava upravo to. Na taj način nude Amerikancima ne pravi izbor, već izobličen odjek Trumpove poruke „Učinite Ameriku ponovo velikom“, poruka koju oni ljuto demantuju.

Američke demokrateAmerički izbori 2020joe bidenMichelle Obama
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kgfjč
4 godine prije

Ahaha ha najbolja predstava na svijetu! Obožavam američku demokraciju! Monty Piton ih nema!

banana
4 godine prije

Ma koji monty Python? ovo je još gore od one serije Dinastija. Nadam se da bude završila na isti način..

Ivo Lola
4 godine prije

Ahaha, izborni propagandisti neoliberala su se dosjetili da se američka nacija pali na Big Mama formu, pa se za potrebe kampanje izgleda malko ubucila. S njiom pucaju na sve afroamerikanke i obojene imigrantkinje koje tradicionalno imaju vlast nad svojim muževima. Tri stuba kuće, deset djece, ne izlazi iz kuhinje, u jednoj oklagija u drugoj lonac 40 litara od teškog metala, a za pregačom nožekanja za bifteke. On izvaljen na kauču siše 0,33 pivo iz staklenke i kad krene fight, ako je ne pogodi tom flašom, nazebo je ko eskim. Nadaju se, moglo bi im upaliti, ko u Hrvatskoj s Kolindom ranije.

nekoime
4 godine prije

Michelle će morati započeti barem desetak pravednih ratova ako želi dobiti Nobela kao i suprug.

hiber
4 godine prije

Obame uopće nije afroamerinac, već mu je taj štih dala prva dama. Problem Hillary koja je također bila prva dama, je da je dobila par miliona glasova više od Trumpa ali nije dobila afroameričku zajednicu pa je popušila. Ako će Bidenu, Obama donijeti te glasove onda će pobjediti.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

”Molitve da Michelle Obama bude potpredsjednica……”
Baš si kupio fino vino, kao molitva je!
Blago i ugodno?
Ne djeluje.

Zlo
4 godine prije

Ništa od toga …

Hattori Hanzo
4 godine prije

Mogu pokupiti i beskucnika sa ulica San Francisca da im bude predsjednik jer ga se i onako nista ne pita.
Samo pod uvjetom da zna citati sa dva ekrana na suprotnim stranama,ako je Obama naucio moze svako.

Bosanac
4 godine prije

Ovako je to bilo nekad u vrijeme dok se mogla zapalit cigara u toku TV emisije:
Dean Martin Celebrity Roast – Ronald Reagan https://youtu.be/ve1z48hljYY odlican video ko zna engl., hoce da se nasmije i odmori malo od Corone

A sta reci za Michele nego da pustimo Joan Rivers da kaze: Joan Rivers says, “Obama ‘gay president’ and Michelle ‘transgender'” https://youtu.be/GsQrZi7Tx1M

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI