fbpx

Napad ruskih helikoptera Mi-28 i sirijske pješadije na Kabani VIDEO

Sirija SAA

Ruske vazduhoplovne snage su nedavno pojačale napade na džihadističke pobunjenike u sirijskoj pokrajini Latakia, jer njihovi saveznici iz Sirijske arapske armije (SAA) nastavljaju svoju ofanzivu na Kabani.

Koristeći helikoptere i avione, ruske vazduhoplovne snage neumoljivo su ciljale na džihadiste iz terorističkih grupa Haiat Tahrir Al-Sham i Islamske stranke Turkestana u oblasti Jabal Al-Akrad u Latakiji.

Vazdušni napadi su  pomogli 4. oklopnoj diviziji sirijske vojske da izbije na periferiju Kabanija, gde rade na zauzimanju poslednjih uporišta prije ulaska u ovaj planinski grad.

Vjeruje se da će se, nakon što se ove tačke zauzmu, pobunjenici, među kojima se nalaze i mnogi strani plaćenici, povući iz Kabanija prema selu Jisr Al-Shughour.Kabani, koja je dugo bio pod kontrolom pobunjenika je ključ mogućeg pravca napada sirijske vojske na džihadističko uporište Jisr Al-Shughour u zapadnom Idlibu.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
leemoon
Gost
leemoon
1 godina prije

jadna sirija….nek se idu borit na grenland u siriji nema više kamen na kamenu

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

bilo je i gorih ratova.

Max
Member
Max
1 godina prije

Sloboda se skupo plaća.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Meni je Mi-28 lep i dobar ali za protiv ove bande Mi-24D sa 6 podvesnih nosača naoružanja i automatskim topom gšk-30 2k je pakao za vehabije, mnogo više nosi ubojitih sredstava.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
4
0
()
x