Nigel Farage razgovarao sa Trumpom

Donald Trump Nigel Farage
0
0

Iz Nezavisne partije Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) je saopšteno da je Nigel Farage prvi britanski političar koji se susreo sa novoizabranim predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom.

Glasnogovornik ove partije je kazao da je privremeni šef UKIP-a razgovarao o “slobodi i pobjeđivanju” sa Trumpom prilikom posjete Trump Toweru u New Yorku.

Neki izvori iz stranke su kazali da je ovo “učinilo da premijerka izgleda glupavo“. Sastanak je uslijedio nakon što je Farage upozorio Theresu May da mora “popraviti odnose” sa Trumpom.

Trump je anglofil, on razumije i prepoznaje ono što su naše dvije velike nacije napravile zajedno. I, hvala Bogu, bližimo se kraju ere američkog predsjednika koji nije bio naklonjen Britaniji. Jedna od stvari koje možemo da uradimo jeste jačanje trgovinske saradnje, smanjenje carina. Pred nama je svijetla budućnost.”

Upitan uoči sastanka da li ga je Trump pozvao, Farage je kazao novinarima: “Mi smo samo turisti.” Vlada Velike Britanije je saopštila da Farage “nema ulogu” u odnosima vlade sa budućom američkom administracijom.

Premijerka Theresa May najavila je da će posjetiti Trumpa u prva tri mjeseca nakon njegove inauguracije.

nigel faragetherese may
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI