Bivši lider UKIP-a se vraća u politiku ako ne dođe do Brexita

Nigel Farage
0
0

Bivši lider Partije nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) Nigel Farage je kazao da će se vratiti u politiku ako Brexit bude odgođen ili blokiran.

Tokom svog govora na dodjeli nagrada “Evropska sloboda” u Stockholmu, Farage je naglasio da će obnoviti borbu za izlazak Velike Britanije iz Evropske Unije (EU) ako bude pokušaja odgađanja ili odbijanja odluke koja je donesena o tom pitanju na referendumu.

“Ako bude pokušaja da se to uguši, gurne pod tepih, britanski narod to neće trpjeti i ja lično ću se vratiti iz ovog vrlo mirnog perioda svog života, ove penzije u kojoj sam trenutno”, kazao je Farage lokalnim novinama.

On je u četvrtak izrazio zabrinutost zbog presude ustavnog suda prema kojoj vlada ne može pokrenuti proces izlaska Velike Britanije iz EU na osnovu člana 50. Lisabonskog sporazuma bez odobrenja britanskog parlamenta.

Velika Britanija je 23. juna ove godine održala referendum o tome da li će ostati u Evropskoj Uniji. Prema zvaničnim rezultatima, oko 52% glasača je podržalo ideju o napuštanju Unije.

Britanska premijerka Theresa May je ranije najavila da će pokrenuti proces izlaska iz EU na osnovu člana 50. Lisabonskog sporazuma krajem marta 2017. godine.

Brexitnigel faragetherese mayukip
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI