Turski predsjednik Erdogan podnio je kaznenu prijavu nakon što je Geert Wilders objavio crtani film pod nazivom ”Terorist”

Erdogan
32 komentara

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan podnio je kaznenu prijavu protiv nizozemskog desničarskog čelnika Geerta Wildersa, nakon što ga je on navodno vrijeđao na društvenim mrežama.

Wilders, čelnik nizozemske Stranke za slobodu, izazvao je u subotu ogorčenje u Turskoj nakon što je na Twitteru objavio crtani film s Erdoganom, pod nazivom “Terorist”. Svoju javnu kritiku na račun predsjednika države slijedio je još jednom objavom u ponedjeljak, o brodu s turskom zastavom koji tone, s natpisom ”Zbogom @RTErdogan. Izbacite Tursku iz NATO-a!”

Erdoganov pravni tim podigao je tužbu u glavnom gradu Turske, Ankari, tvrdeći da je Wilders prekršio turski zakon o vrijeđanju Turske, vladinih institucija ili njezinih nacionalnih heroja, pozivajući se na 104. članak Ustava. Zakon, članak 301. kaznenog zakona države, stupio je na snagu 2005. godine, a predsjednik ga je više puta koristio za kazneni progon kritičara.

Predstavnik Erdogana ustvrdio je, unatoč zakonu koji izričito ne inkriminira vrijeđanje predsjednika, “da je vrijednost koja se krši, državna struktura političke vlasti”. Wilders je odgovorio na prijetnju pravnim postupkom na Twitteru nastavljajući se rugati Erdoganu, nazivajući ga “fašistom” i “gubitnikom”, rekavši da se “svijet okrenuo naopako” ako turski čelnik “sada podnosi optužnicu protiv njega.”

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu odgovorio je nazvavši Wildersa “gubitnikom i rasistom.”

Wilders i Turska sukobili su se u prošlosti, jer je nizozemski političar optužen za guranje protuturske politike. Wilders je 2015. rekao da Turska “nije dobrodošla” u Europskoj uniji, izjavivši da ta zemlja nikada neće biti primljena u blok. Tijekom televizijske rasprave 2017. godine, Wilders je zatražio protjerivanje turskog veleposlanika nakon što je Erdogan zemlju nazvao “nacističkim ostatkom”.

Ovo nije prvi put da se Wilders suočava s pravnim problemima, unatoč tome što je njegova stranka druga po veličini u nizozemskom parlamentu. Prije nekoliko mjeseci proglašen je krivim za vrijeđanje Marokanaca. Procesuiran je nakon što je na predizbornom skupu 2014. godine okupljene pitao žele li više ili manje marokanskih državljana u zemlji.

Geert WildersTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Koliko se sjećam, Nizozemska još uvijek nije turska pokrajina, pa da bi u njoj vrijedili turski zakoni.

Duki
3 godine prije

Dobro je ovo”nacionalni heroji”💪💪😎

tihobl
3 godine prije

Оружане снаге Турске могле би спровести нову операцију у Сирији ако се терористи не повуку од турске границе, изјавио је председник земље Реџеп Тајип Ердоган.
„Настављају се претње из Сирије против наше земље. Недавно су ликвидирани терористи који су припремали терористичке нападе на нашој територији. Очигледно је да Сједињене Америчке Државе покушавају да створе нову ратну зону дуж сиријско-ирачке границе, наговештај нових трагедија. Ако се терористи не повуку од наше границе, прећи ћемо у акцију“, рекао је Ердоган.

Erdogan na samaranje amera i rusa odlucio da odgovori slabijem. Ruse ne smije da dira, jer ce odgovoriti isporukom bastiona i jahonta Kipru.

hiber
3 godine prije

To je problem zaštite svetinja. Prvo zaštite Proroka, zatim zaključe da je svaki vlastodržac od Boga i zaštite vlastodršca. I tako od imaginarnom Boga dođeš do stvarnog tiranina. To što se Turčin osilio imamo zahvaliti hanumi Merkel. Sad je čak i ruski car dobio po prstima. Jedino se Narančasti silno zabavlja.

Ante
3 godine prije

Zaboravio si i Asirce, turski okot je i njih istrijebio.
Smeca islamska.

Europa nostra
3 godine prije

Ratuje okolo i napada. Ne zna tvornicu napravit, povećat plaće. Turci čiste samo wc i prave kebabe. Mentalitet ozbiljno kontrira naše evropskom. Sila i samo sila puna bahatosti ja ću vam dat, ja cu vama pokazat

Janez
3 godine prije

ante vrati se u štalu odakle si i došao , islam ne smeta hrvatima iz hrvatske nego seljoberima iz bosne koji nemogu prežalit zločinačku tvorenu herceg bosnu

Kekan
3 godine prije

Jozo,dovoljno je tvoim klero fasistima napunio Hag ,ni manje ni vise nego 162 god.Covjece s njima je popunio sve svjetske prdekane i objavio njihova imena,drzavu i godine prdekane na svim SVJETSKIM STUPOVIMA SRAMA.Gubi se gnjido od postenog svijeta,Fuj,fuj,pljuc

Max
3 godine prije

Glumatanje s obje strane.

irjfnvierngtunerigtu
3 godine prije

Eđi opet glumiš glumca hazarikusa baj turčija a balut bruder si sa ovim iz hebrdoa.

Umlatitelj Levicara
3 godine prije

I Muhamed je bio pedofil ,kao i Macronova zlostavljačica , a sada žena. Koji bolestan svijet !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI