fbpx

Pronađeni dokazi da je “dama s kolačima” Victoria Nuland kovala zavjeru protiv Donalda Trumpa

Victoria Nuland

Pronađeni su dokazi koji pokazuju da je Victoria Nuland, pomoćnica državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja bivšeg predsjednika predsjednika Baracka Obame bila povezana sa zloglasnim dosjeom protiv Trumpa kojeg je proizvela istraživačka tvrtka Hillary Clinton, javlja Breitbart.

Osim što je Nulandova bliska suradnica Baracka Obame nositeljica je pozicije Karijerne veleposlanice, što je najviši diplomatski čin u američkom State Departmentu.

Autor dokazano lažnog dosjea, Christopher Steele, navodno je razvio dugogodišnje odnose s visokim dužnosnicima State Departmenta, uključujući i s Nulandovom. Između 2014. i 2016. Steele je napisao više od stotinu izvješća o Rusiji i Ukrajini. Oni su napisani za privatnog klijenta, ali su se dijelili u sklopu State Departmenta, te su slani državnom tajniku Johnu Kerryju i pomoćnici državnog tajnika Victoriji Nuland.

Kako bi bolje razumjeli kako su podmetnute optužbe iz dosjea proširile Obaminom administracijom, američka zaklada Judicial Watch je podnijela je tužbu temeljenu na slobodnom pristupu informacijama (FOIA) protiv američkog ministarstva vanjskih poslova, tražeći komunikaciju između Nulandove i zaposlenika Fusion GPS-a, kao i između najviših djelatnika ministarstva pravosuđa, FBI-a i službenika State Departmenta.

Judicial Watch tužio je State Department jer je propustio odgovoriti na FOIA zahtjev iz 1. studenoga 2018., temeljem kojeg su tražili sve zapise o komunikaciji između Victorie Nuland i bilo koje od sljedećih osoba od 1. siječnja 2016. do 25. siječnja 2017.:

 1. Prof. Joseph Mifsud, Maltežanin s navodno visokim vezama u ruskoj vladi
 2. Cristpopher Steel, bivši doušnik FBI-a i MI6, autor dokazano lažnog dosjea o Trumpu
 3. Glenn Simpson, bivši novinar i suvlasnik tvrtke GPS Fusion koja je naručila dosje
 4. Nellie Ohr, žena visokopozicioniranog zaposlenika ministarstva pravosuđa, radila opsežna istraživanja o Trumpu, njegovoj obitelji i suradnicima
 5. John Brennan, bivši direktor CIA-e
 6. Patrick Kennedy, bivši državni podtajnik
 7. Loretta Lynch, ministrica pravosuđa
 8. Rod Rosenstein, zamjenik državnog odvjetnika
 9. Sally Yates, bivša v.d. ministrice pravosuđa
 10. John P. Carlin, bivši pomoćnik državnog odvjetnika
 11. George Toscas, bivši zamjenik pomoćnika državnog odvjetnika
 12. David Laufman, bivši zaposlenik ministarstva pravosuđa
 13. Lisa Monaco, bivša savjetnica u ministarstvu domovinske sigurnosti
 14. Bruce Ohr, bivši pomoćnik zamjenika državnog odvjetnika
 15. James Comey, bivši direktor FBI-a
 16. Andrew McCabe, bivši zamjenik direktora FBI-a
 17. Peter Strzok, bivši agent FBI-a
 18. Lisa Page, bivša odvjetnica u FBI-u
 19. James Baker, bivši odvjetnik u FBI-u
 20. James Rybicki, bivši šef osoblja FBI-a
 21. Edward William Priestap, pomoćnik direktora FBI-a
 22. John Giacalone, bivši odvjetnik FBI-a
 23. Michael Steinbach, bivši odvjetnik FBI-a
 24. Josh Campbell, bivši odvjetnik FBI-a

Američka zaklada Judicial Watch (“Pravosudni Radar”) namjerava otkriti koliko je daleko duboka država bila spremna ići u nastojanju da diskreditira tadašnjeg predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa. Očito je da je Obamina administracija pokušala očistiti put predsjedništvu Hillary Clinton. Sudske tužbe ove zaklade već su pokazale da je američki State Department korumpirano usmjerio pozornost na predsjednika Trumpa.

Kako je memorandum 2918. razotrkio lažni dosje Steele

Podsjetimo, 3. veljače 2018. godine predsjednik Donald Trump je dao memorandum Obavještajnog odbora na uvid javnosti. Sam memorandum objavljen je u izvornom obliku suprotno tadašnjim zahtjevima Ministarstva pravosuđa i FBI-a koji su tražili zaštitu ključnih imena, u ime nacionalne sigurnosti.

Memorandum je tada pružio uvid u važne činjenice glede istrage Obavještajnog odbora oko upletenosti Ministarstva pravosuđa (DOJ) i FBI-a u zloporabu akta obavještajnog nadzora(FISA) za vrijeme predsjedničkih izbora 2016. godine.

Odbor je zaključio kako:

 1. postoji sumnja u legitimnost i legalnost određenih radnji Ministarstva pravosuđa i FBI-a sa Sudom za obavještajni nadzor (FISC) i
 2. što predstavlja zabrinjavajući slom pravnog postupanja uspostavljenog radi zaštite američkih građana od zloupotrebe korištenja obavještajnog nadzora.

Konkretno, obavještajna zajednica je vršila nadzor nad suradnikom predsjednika Trumpa Cartera Pagea, a za to je trebala imati čvrste dokaze da bi prisluškivanje uopće bilo odobreno. Nadalje, svakih 90 dana je potrebno obnoviti dokaze, tako da svaki period prisluškivanja mora imati nove rezultate prije nego se odobri.

Istraga Obavještajnog odbora, otkrila je kako je dosje na kojemu se temeljio zahtjev (Dosje Steele) bio naručen od strane Demokratskog nacionalnog odbora (DNC) i izbornog stožera Hillary Clinton. Steele je dugo vremena bio FBI-jev doušnik, kupljen za 160 000$ od strane DNC i stožera Hillary Clinton, preko odvjetničke tvrtke Perkins Coie i istraživačke tvrtke GPS Fusion kako bi nabavio inkriminirajuće informacije o povezanosti Trumpa i Rusije. Budući da se autor dosjea našao u sukobu interesa i ilegalnom djelovanju cijeli dosje je upitan te se nije smio koristiti kao argument za prisluškivanje Donalda Trumpa.

Carter Page FISA zahtjev i Steele dosje se temelje na članku objavljenom na Yahoo News, kojem je izvor informacija sam Cristopher Steele. U prijevodu, Steel sam sebi potvrđuje točnost svojih navoda i usput krši jedno od najstrožih pravila FBI-a, otkrivanje tajnih podataka agencije medijima. Steele je otpušten tek kasnije zbog iste stvari, nakon što je odobren zahtjev za prisluškivanjem. Direktan dokaz za umiješanost, a ne samo traljavost FBI-a i pravosuđa je u tome što je Steele nastavio komunicirati sa Ministarstvom pravosuđa preko pomoćnika zamjenika državnog odvjetnika Brucea Ohra. Iako je Bruce Ohr kazao svojim nadređenima kako mu je Steele rekao da “očajnički ne želi da Trump postane predsjednik i da je strastven oko toga da ne postane predsjednik” FBI nije povukao zahtjev za prisluškivanje Donalda Trumpa.

Sada, godinu dana poslije; sumnja se da je upravo visokopozicionirana Victoria Nuland dala zeleno svijetlo za razgovor između Steelea i FBi-a kojim je službeno započeo proces prisluškivanja ljudi tadašnjeg kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američki Država Donalda Trumpa.

Dama s kolačima

Victoria Nuland

Victoria Nuland

Izvor: Breitbart | Narod

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
9 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Obicno skretanje pozornosti. FEDovcima je totalno svejedno koga ce biraci odbrati kad su svi redom njihovi igraci! Postena i normalna osoba nema sanse ni uci u bilo kakvu predizbornu utrku. Da se netko slucajno nesto i uspije malo politicki uzdici a da je posten, iskren i dobar, mediji bi ga unistili, blokirali, izrugali, cenzurilali, poginuo bi u kakvoj prometnoj ili bi ga progalsili ludakom i sl. Nesto sl. kao sto pokusavaju usutkati Ivana P.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Možda “pravosudna straža, stražar”?

Postoji priča da su spremne optužnice za mnoge…
Drugo, čisto sumnjam da je ovo moglo bez Obaminog znanja i odobravanja. Da je potpisao nešto, sumnjam; ipak je pravnik

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

A pazite ove šizofrenije!!!
“Jednoglasno odbijanje Međunarodnog krivičnog suda da povede istragu o navodnim ratnim zločinima Amerike u Avganistanu predstavlja veliku međunarodnu pobedu.”
Tramp je pozdravio odluku suda i upozorio sud da ne pokušava da procesuira Izraelce ili Amerikance, zbog pritužbe Palestinaca koji su pozvali na istragu o Izraelu.

U novembru 2017. godine, istražitelji Međunardonog krivičnog suda zatražili su odobrenje da pokrenu istragu o navodnim zločinima počinjenim u Avganistanu od 1. maja 2003. godine, pa i u zemljama u kojima su držani zatvorenici CIA.

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je ranije najavio sankcije članovima Međunarodnog krivičnog suda koji se bavi istragom mogućih ratnih zločina američkih snaga ili njihovih saveznika u Avganistanu.

Pompeo je sinoć rekao da će članovima tog suda UN biti ukinute vize, kao i da će biti sprovedene i dodatne mere, uključujući ekonomske sankcije, ako Međunarodni krivični sud ne promeni svoj kurs.

Sud, sa sedištem u Hagu, odgovorio je da je to nezavisna i nepristrasna institucija i da će da nastavi sa radom bez obzira na mere Vašingtona, prenela je agencija Rojters.

Mister x
Gost
Mister x
1 godina prije

Nažalost,malo tko se i sjeća(osim sada siromasnijih ukrajinaca)njezine uloge u svrgavanju legalno izabranog predsjednika i vlasti!!

šeronja
Gost
šeronja
1 godina prije

svaka rit dojde na šekret

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije

Prošla baba s kolačima.

sbgpijswerijbseifbvesfviesf
Gost
sbgpijswerijbseifbvesfviesf
1 godina prije

Viki je komodo, njoj ne mogu pera odbiti…………..

Serjoza
Gost
Serjoza
1 godina prije

Po kratkom postupku! Elektricna stolica …po spisku molim…

Kanncer
Gost
Kanncer
1 godina prije

Nuland kao ratni zločinac na Majdanu gdje se i Kolinda uslikavala…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
9
0
()
x