Rodrigo Duterte najavio “neprijateljski” tretman prema kineskim ratnim brodovima

Rodrigo Duterte
8 komentara

Predsednik Rodrigo Duterte upozorio je na “neprijateljski” tretman koji čeka strane brodove koji bez dozvole putuju ka teritorijalnim vodama Filipina, misleći na kineske ratne brodove nekoliko milja od obale Manile, izjavio je Rojters.

Duterteov portparol, Salvador Panelo, u utorak je podneo zahtev za transparentnošću usled frustracija od strane filipinske vojske koja je nekoliko puta ove godine locirala kineske ratne brodove koji se kreću unutar filipinskih teritorijalnih voda.

Teritorijalne vode se nalaze unutar zamišljene granice od 12  milja od kopna.

“Sva strana plovila koja prolaze kroz naše teritorijalne vode moraju da nas obaveste i dobiju odobrenje od odgovarajućeg vladinog organa pre stvarnog ulaska u naše teritorijalne vode”, rekao je Panelo.

“Ili primamo odobrenje na prijateljski način ili primenjujemo doček na neprijateljski način”, dodao je, ne pomenuvši direktno Kinu. Panelo nije detaljnije objasnio šta bi tačno predstavljao „neprijateljski” tretman.

Mornaricateritorijalne vode
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

Pas laje na nečiji aport. Zna se čiji…

johnny-reb
4 godine prije

Stalno to naglasavam. Cilje je raz**ebat Aziju a trenutno se u Aziji nazalost nitko ne moze suprotstaviti Daeshu jer nitko ne zna odakle ce izgmizati..

Uz Daesh u Aziji su tu i teroristi u Kasmiru i u Hong Kongu i ostali.
A vrlo lako se zapali Tajland i Vijetnam.

Azija ce bit razj***ana nazalost.

Tra tra tra
4 godine prije

Bio je Desh već na Filipinima (otok Mindanao), pa izgleda Rodrigo to zapamtio. Ipak se adam da griješi.

Max Payne
4 godine prije

Nije li uobičajeno za svaku državu da čuva svoje teritorijalne vode na tih 12 milja? Nije li Juga masovno hvatala talijanske ribarske brodove koji su lovili u našim teritorijalnim vodama jer s ove strane Jadrana valjda ima više ribe? Što su ih trebali pustiti bez kazne i zapljene ulova? Smiju li Filipinci doći bez najave u kineske teritorijalne vode? Možda smiju ali brzo bi se našli na dnu mora i onda bi se pisalo o pokušaju filipinske agresije na Kinu i opravdanoj akciji KIne. Isto tako smiju reagirati i Filipini, USA, Rusija, Brazil, Indija, Australija, Hrvatska, Crna Gora i svaka zemlja koja ima izlaz na more. Znači bilo kakav ulazak bez najave i odobrenja imaš pravo na vojno djelovanje iako se u praksi prvo ide na upozorenje. Smiju li Kinezi ili Ameri ući bez najave i odobrenja u ruske teritorijalne vode ili obrnuto? Simo, pogubi se ti među milijardu i… Čitaj više »

Lurker
4 godine prije

Kinezima nije trebalo puno da usvoje navike zapadnih imperijalista.

foiwenrvnwervniuewrnviurnerw
4 godine prije

Podvala ko ciprassalvini itd. ne smjetaju mu ciokaubojgusarska plovila koja okružuju Kinu sa mora već kineska koja se brane…………….

Max
4 godine prije

Ma SAD koristi druge države Filipine Tajvan Vijetnam… itd da zagorča život Kini i da blokira Kinesko širenje moći u geostrateškom smislu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI