fbpx

Rusija odgovorila Erdoganu na uličarski prijedlog: Ostavite nas „jedan na jedan“ u Siriji

Dmitry Peskov

„Rusija je jedina zemlja čije su trupe u Siriji legalno“, podsjetio je glasnogovornik ruskog predsjedništva Dmitrij Peskov.

Tako je predstavnik Kremlja komentirao izjavu turskog čelnika Recepa Erdogana, koji je predvečer pozvao predsjednika Vladimira Putina da ostavi Ankaru “jedan na jedan“ sa sirijskim vlastima.

Peskov je napomenuo da Rusija djeluje u regiji na zahtjev legitimnog sirijskog vodstva.

“Sve ostale vojne snage drugih zemalja koje se nalaze u Siriji su tamo suprotno normama i načelima međunarodnog prava”, rekao je Peskov.

Glasnogovornik ruskog predsjednika naglasio je da se sirijska vojska bori protiv terorista, koje je Turska obvezala „deaktivirati“ sa sporazumom u Sočiju. Također je istaknuo da teroristi u Siriji vrše udare na ruske vojne objekte.

“Stoga će se, usprkos bilo kakvim izjavama, borba protiv tih terorističkih elemenata nastaviti”, rekao je Peskov.

Osim toga, glasnogovornik Kremlja rekao je da bi se Putin i Erdogan trebali sastati u Moskvi sljedeći tjedan. Pri tome će ruski i turski čelnici usporediti svoja stajališta u vezi s provedbom Sporazuma iz Sočija i precizirati koje ranije obveze stranke moraju ispuniti.

Prema Peskovu, sastanak neće biti lak.

Rusija i Sirija su više puta isticale da uzrok nestabilnosti u regiji predstavljaju akcije terorista. Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov napomenuo je da Turska nije u stanju ispuniti nekoliko ključnih obveza za rješavanje problema oko sirijskog Idliba. Konkretno, ona od terorista nije razdvojila „oružanu oporbu“ koja je spremna za dijalog s vladom u okviru političkog procesa.

Naime, u rusko-turskom memorandumu od 18. rujna 2018., dogovorenom na sastanku predsjednika Putina i Erdogana, rečeno je da se zadržava status quo za nazočnost turske vojske, ali uz deeskalaciju i uklanjanje svih terorističkih radikalnih skupina iz zone Idliba do 15. listopada 2018. godine.

Također je propisano da će se unutar granica ove zone poduzeti učinkovite mjere za osiguranje stabilnog prekida neprijateljstava. Odredba 7 memoranduma zahtijeva zajedničke rusko-turske patrole na tom području, a druga deblokadu prometnica M4 i M5.

Zauzvrat, sirijski predsjednik Bashar al-Assad naglasio je da će Damask nastaviti oslobađanje pokrajina Aleppo i Idlib, unatoč reakciji Turske.

Zapravo, Assad i ne može ništa drugo reći, ni napraviti, jer Sirijci nemaju rezervnu domovinu i svjesni su da poraz na bojnom polju znači njihovu fizičku eliminaciju, posebno sirijskih kršćana, šiita i Kurda, potom Druza na jugu i alavita na zapadu zemlje, koje turski opunomoćenici smatraju „nevjernicima“, baš kao što većinu sirijskih sunita, koji ne žele živjeti u zemlji koju će voditi Muslimansko bratstvo ili vehabijski klerici poput Saudijca Abdullaha al-Muhaysinija, Erdoganova sljedba i njihovi saveznici u Idlibu smatraju „otpadnicima čistog islama“.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
125 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
DJ Krmak
Gost
DJ Krmak
11 mjeseci prije

A da ostavimo Rusiju i Tursku jedan na jedan…?

Kora
Gost
Kora
11 mjeseci prije
Reply to  DJ Krmak

@DJ Krmak

Teško bi išlo i “svemogućim” Rusima bez pomoći Iranaca. S tim u vezi, Rusi su pogriješili što su, umjesto generalu Soleimaniju, sačuvali poziciju samovoljnom Erdoganu. Sad su dobili to što su dobili (zahtjev “jedan na jedan” na tuđem terenu), no Iranci će i Turke i Ruse i Sirijce bez problema pustiti “jedan na jedan” ako se to od njih traži. Ni u BiH nisu inzistirali nego su se povukli kad su im “pametniji” rekli da tamo nemaju što tražiti. Međutim, kako se na kraju “riješilo” pitanje BiH u režiji Amerike, Europe, Turske i Rusije svi imamo priliku vidjeti, a pogotovo Hrvati koji su autohton narod na tlu BiH. Razlog tomu je taj jer Iranci imaju znanje, mudrost, iskustvo i strpljenje koje ni Rusi, ni Turci, ni Amerikanci, ni Europljani nikada neće moći nadigrati ni politički ni vojno pa si nijedna od ovih “sila” ne može dopustiti praviti novu geopolitičku kartu svijeta bez prisutnosti Iranaca. Naime, Iranci su jedini koje se na Bliskom Istoku ne može “isključiti iz igre” jer u suprotnom nitko ne može ostvariti ama baš nikakav napredak u riješavanju ključnih geopolitičkih, društvenih i vjerskih pitanja ne samo na Bliskom Istoku, nego na cijelom Mediteranu tj. u Europi.

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Kora

Šta su to Iranci značajnonu stanju napraviti sami bez zaštite neke sile, gdje su prisutni bez nekoga, gdje su bili bez nečijeg odobrenja i zaštite….šta su napravili u Siriji dok nisu Rusi došli?
Pametna si cura Kora, koji je Iran faktor u Islamskom svetu.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Sinišaà pa oni su Perzijanci. Zar nesmiju imati stari san o svom carstvu,

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Svjatislav 989

Hm…ni oni ne znaju gde udaraju, sumnjam da su toliko krila vinuli.
Elem…Twins su san lijepo otpjevali…
https://youtu.be/a2FHHKz5Nh4

Julijana Mjertan
Gost
Julijana Mjertan
11 mjeseci prije
Reply to  Svjatislav 989

Primitivizam na entu, necivilizirani barbari jiš samo imaju mokre snove o svojim carstvima!
Normalne nacije jedino i isključivo gledaju kako da što efikasnije urede svoje postojeće države na što bolju korist vlastitog naroda, bljak

Kora
Gost
Kora
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

@Sinisa

O, gospodine Siniša, to ste Vi… dobro jutro! 🙂

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Kora

Gospodin…nećemo se Korice vređati!!!

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Siniša
Možda bi se trebali podlužiti šahovskim rječnikom:
Npr, Turska je bez sumnje – sila. Druga vojska Nato pakta ( koju je Erdo oslabio), 80 mil ljudi – top u šahu.
Iran danas definitivno isto.

Ali, Rusija, sa snagom oružja i resursima je – kraljica.

Kora
Gost
Kora
11 mjeseci prije
Reply to  Lucija

@guest_376552

Kako rekoh, bez (ruske) “kraljice” se može, ali bez (iranskog) “topa” nikako. Usto, kada bi se dozvolio boj “jedan na jedan” između (bliskoistočnih) “topova” na sirijskom tlu, ishod bi bio takav da bi (ruska) “kraljica” izgubila svoju aktualnu titulu i status jer bi (iranski) “topovi” ubrzo uspostavili novo “kockasto kraljevstvo”. I to je pravi razlog zašto (ruska) “kraljica” odbacuje “uličarski prijedlog” naizgled pomahnitalog (turskog) “topa”. Toliko o njezinom stvarnom utjecaju na “šahovsku igru” 😉

P.S. – Draga Lucija, nadam se da ste čuli za onu “snaga klade valja, ali um caruje”. S tim u vezi, nikakvo i ničije pa ni rusko naoružanje i resursi ne mogu uništiti Irance i njihovo carovanje na Bliskom Istoku. Amerikanci su to već pokušali ali se kao agresori nakon izgubljenog rata povlače, dok Rusi dolaze samo kao medijatori koji će u toj regiji pokušati ublažiti posljedice američkog diplomatskog, političkog i vojnog fijaska. Drugim riječima, rusko djelovanje na Bliskom Istoku se u prvom redu odnosi na uspostavljanje “prijateljskih veza” s Irancima, a koje veze su u interesu ruskih Židova koji imaju značajan udio u populaciji tzv. “modernih Izraelaca” i općenito u cionističkom pokretu. Ukoliko Rusi pak pokušaju učiniti to što su pokušali Amerikanci, Iran će im, baš kao i Amerikancima, jasno dati do znanja gdje im je mjesto i dokuda sežu ruske ovlasti po pitanju zbivanja kako na Bliskom Istoku tako i u Europi, tj. na Mediteranu. Što se Turaka tiče, oni znaju da će u okršaju “jedan na jedan” proći još gore nego Amerikanci tako da je njihov zahtjev, utemeljen na zamijeni teza, ustvari samo farsa za javnost koja pogoduje Rusima (jer im daje “legitimitet” za ostanak na Bliskom Istoku) i Turcima (jer ih ruska prisutnost indirektno štiti od pogubnih udara Iranaca). Iz tog razloga je Rusima bio “draži” Erdogan nego Qassem Soleimani pa su u tom dijelu Rusi odigrali tako kako jesu – vrlo naivno.

P.P.S. – Komentator @Z.A. je to također lijepo objasnio pa pročitajte malo niže njegov komentar.

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  Kora

Na večernjaku, prije 15 godina, je bio neki tip sa nikom Nikator, taj je bio gorljivi zastupnik perzijanaca poput tebe Kora.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
11 mjeseci prije

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde@ pa Perzijanci nisu Arapi a zive u njihovom okruzenju.Moraju i oni misliti o opstanku ili nestanku.Sta tu ima cudno da su dalekovidni i vide njihovu pretnju nestanka od .. Nisu oni u Siriji radi sto zele ili vole vec moraju. Stara je to civilizacija da se igraju tek tako svojom sudbinom.I na kraju krajeva perzijanci su neprijatelji cionistima -Hazarima stoljecima. A ovi imaju svoj san o tri mora gde su Przijanci i Siriya u njihovim buducim granicama. Pozivaju se na proslost i pravo zivotnog prostora. Germani su isto se na to pozivali ali pod necijom tudjom laznom zastovom.

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  Svjatislav 989

Shvačam ja to Svjatislave.

Ico
Gost
Ico
11 mjeseci prije
Reply to  Kora

Fora

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Kora

Tako imamo zbog Mislimanskog bratstva i Islamske deklaracije, dakle ipak Turska kojoj je BiH ostavljena u amanet…

Z.A.
Gost
Z.A.
11 mjeseci prije
Reply to  Kora

I da znas Kora da si upravu da bi tesko bilo rusima bez Irana. Iranci su zaprijetili ako turci ne prestanu da ce se oni direktno ukljuciti u rat u Siriji u Idlibu i unistiti teroriste a i da ce i unistiti turske osmatracnice i da su Turski izgledi u pobjedu protiv Irana nikakvi . I posto su turci pitali i trazili od Putina da ih puste da se obracunaju jedan na jedan sa Sirijom i da je Putin nasao spasonosno rijesenje od zahtijeva turaka i ponudio im je opciju da se probaju obracunat jedan na jedan sa Iranom . Od tada vlada tajac.

Kora
Gost
Kora
11 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

@Z.A.

👍🙂

King
Gost
King
11 mjeseci prije
Reply to  Kora

Hrvati su bivsi Srbi

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver
11 mjeseci prije
Reply to  DJ Krmak

Ovi iz NATO znaju samo na slabije .Što nije probo prije .uvezene revolucije.

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije
Reply to  DJ Krmak

DJ Krmak
Posto Erdogan voli taj ulicarski zargon, evo jedan odgovarajuci odgovor. Imamo borca iz srednje kategorije, kojega su napali, mnogi iz pero-lake, lake i sl. kategorija. Tijekom godina, dobro su ga izmrcvarili, bio je i u knock-downu, ali nikada u knock-outu, iako su to mnogi prizeljkivali. U jednom momentu, pojavio se njegov prijatelj, iz recimo teske ili super-teske kategorije, i pomogao mu da se, djelomicno oporavi i koliko-toliko stane na noge. E sada, ti se pojavis, teska si kategorija, mlad si, odmoran, pun elana i energije. I trazis da receni prijatelj odstupi, i da te ostavi u ringu sa slabijim protivnikom, koji je u medjuvremenu, jos i iscrplljen, oslabljen, i jedva se poceo oporavljati? I to je tvo je vidjenje fer borbe, jedan na jedan? Ne vidim ni casti ni postenja u takvoj borbi, svaki gentleman zna da se ne udara netko puno slabiji od sebe, pogotovo, da se ne udara protivnik na podu. Ali, ocito, Erdogan i ja imamo razlicite kriterije o postenoj borbi. Ja sebi mogu dozvoliti i da pogrijesim, ali Erdogan kao drzavnik, barem bi trebao za sebe zadrzati svoje nemoralne i neeticke snove, a ne se njima jos i hvaliti.

Bony
Gost
Bony
11 mjeseci prije
Reply to  DJ Krmak

Putine kralju svijeta, samo naprijed. Ti si jedina sila koja moze napraviti reda na ovom svijetu.

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije

Dakle, Rusi to misle riješiti za sedam dana.
E, da. Neki put…oni koji odlučuju, znaju da je bolje izgubiti 10 ili 20 vojnika danas, nego 1000 ili 2000 sutra.

Cijeli svijet je vidio turske vojnike s bradonjama, i vidio je što r a d e. Isto što i bradonje. A najvažnije, vidjela je to i turska javnost. Bez obzira na ograničeni internet.

Također smo saznali i načine i logiku turskog zapovjednog kadra, što i kako koriste i čime raspolažu.
Neki smatraju da su ruska sredstvavu Siriji ograničena. Ja ne lislim tako: i zbog novih doprema ( mislim 6 aviona?), i zbog mogućnosti preciznih udara sa cijelog teritorija Rusije ( ne samo Kaspijskog jezera).
Očito je bio potreban ovaj period ne- djelovanja. I bio je dogovoren s Iranom. A …Sirijci? Ako ćemo pošteno…a koji život tamo u ovih 9 godina nije uzalud izgubljen?
Nema ni govora o ruskom popuštanju ili povlačenju, – izgubili bi sav kredibilitet.
Turski tok? 😊 Eh, pa i Turci bi gubili…

Fenix
Gost
Fenix
11 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija@ točno tako Rusi su poslali 7Iljusina a preko Ruskih društvenih mreža u njima su specijalci i eksperti za upravljanje ovo. Turski dronovi vise nelete a Saa i Hezbollah napreduju ka Nayrabu potpuno su razbili Turke i Dzihadiste. Ima mnogo informacija da su Rusi ponovo u blizini Nayraba poklopili Turski konvoj turci cijelo vrijeme izvlače poginule i ranjene itekako nema popustanja sto se vidi po izjavama Ruskih dužnosnika samo treba citati izmedju redova.

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Fenix

Uraaa Hezbollah 👊

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Fenix
357
Gost
357
11 mjeseci prije

Sarkib očišćen, kod Sarmina uništena kolona turaka..sunčan dan

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  357

Tu su kolonu izgleda Rusi lupili…
Zanimljiv je jedan od oborenih dronova…Erdogan ga lično potposao…comment image

Mac
Gost
Mac
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Siniša
Je li kalibrima ?

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Mac

Kontraverzne su informacije….Rusi ponovo rade, neko reče da je SAA napravila “točkanje”, ima snimak neke žestoke Turske kolone za koju smatraju da je poklopljena;u suštini posao se odrađuje a ko niko ne zna.

Abu TROLOVI Ajde-mi Po-pusi Al za Dzaba
Gost
Abu TROLOVI Ajde-mi Po-pusi Al za Dzaba
11 mjeseci prije
Reply to  357

“357” imas li linkove? zadnjih nekoliko dana je takva “navalica” da se ne zna sta je tacna a sta lazna vest ?

35s
Gost
35s
11 mjeseci prije

@Abu, imas mnogo toga na my city military forumu. rs Trazi temu, rat u Siriji 2020, Imas likove i sve je bez lazi i preterivanja, uzgred u zadnja 72 sata u Siriji sleteli 2 Iljusina i 7 Antonova. Generalno dronovi padaju, turci opet dobili po njuski a SAA opet napreduje😄

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  35s

Tema je u podnaslovu “aktuelna vojna dešavanja”, zbilja odličan forum portal.

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  35s

My city militari sam nekad posječivao, imaš tu što naučiti.

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  357

357, ti si 357 Magnum ili 357 SIG?

mmne
Gost
mmne
11 mjeseci prije
Reply to  357

kako sad to? pa zar nijesu turci, na radost jack-a, burta , komentatora & comp…..razbili saa….moracu da promjenim provedora zbog laznih vijesti!!

čitalac
Gost
čitalac
11 mjeseci prije

Šta li se stvarno događa tamo?!?
Da mi je znati….
A možda i bolje da ne.

basso
Gost
basso
11 mjeseci prije

Erdogan je mislio da se rusija nece mijesati u njegovu agresiju u siriji radi poslova sa s-400 i turskim tokom.Jos jedna sultanova losa procjena.Sirija moze vrlo lako postati turski vijetnam,ratovati protiv najjace armije svijeta nije nimalo pametno.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
11 mjeseci prije
Reply to  basso

basoo pa ocito je tu neko lud, Rusi da zabrane svojim turistima odlazak u Tursku, Turcima da zabrane uvoz tekstila i povrce, pisem bez ispaljenog metka. A to smo vec videli Turci su odma na koljkenima. Netrebaju tu opste rakete. Koliko Turskih gradjevinara radi u Rusiji. Itd itd. I njima da Putko zabrani poslove u Rusiji. Ekonomija turska bi se prehlafdila u 15 dana sa velikim izgledima upale pluca.Turcima rat nista dobro ne donosi vec haos i bijedu.Bacace oni povrce u more i zakopavati kao mandarine u Metkovicu. A to povrce mogu dobiti iz drugih zemalja Rusi, Mogu putovati na more Rusi i u Grcku. Koliko hotela popune Rusi u turskom moru a koliko iz drugih zemalja. Turci sebi sad sijeku granu na kojoj sijede a ovi iz EU se vesele i kiselo cerekaju sultanovoj kratkovidnosti.Znaci bez ispaljenog Ruskog metka Turcima se trese krhka ekonomija.

Juxel
Gost
Juxel
11 mjeseci prije

Erdogan me podsjeca na klinca koji se usrao u gace i sada trazi opravdanje za svoj cin. Moze glumiti badzu samo toliko koliko mu dozvoli mama , a izgleda da je mami dozlogrdilo njegovo sranje. Sve vise na njega gleda kao na bezobraznog psihopatu a sve manje kao na razmazeno deriste. U ovom Erdinom posljednjem pokusaju da zastiti svoja govna ( koja jos plivaju u tuti Idliba ) napravio je nepopravljivu gresku napadajuci proiranske snage i Hezbollah. Svaki sljedeci napad na njih znacit ce desetine i stotine mrtvih turskih vojnika. ( mada i ovaj Erdin ispad nece ostati nekaznjen )

mnc
Gost
mnc
11 mjeseci prije
Reply to  Juxel

Sta ako su te Turske trupe onaj deo Turske vojske koji je pokusao puc. Poslate u Siriju da budu unistene. Samo gledajte.

Juxel
Gost
Juxel
11 mjeseci prije
Reply to  mnc

Eh da je tako. Sada bi smo gledali masovni ptelazak turskih vojnika sirijskoj armiji. Nazalost, Erdo je cjelokupni komandni kadar ” pokrio ” provehabijskim oficirima a ovi vojnici u Siriji su obrijane vehabije dobrovoljci.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije

Juče invazija komentatora simpatizera i ljubitelja glavoseča. Džihad komentatori se napalili kao mala deca, a rusofobi u delirijumu. Jedni ne izlaze iz sultanovog dupeta, a drugi leče bolesne mozgove izlivom rusofobije. Očekujem danas drugu fazu delirijuma, zasnovanu na onoj jučerašnjoj , sve dok sultan ne dobije po tamburi .

Duki
Gost
Duki
11 mjeseci prije
Reply to  eks

@svaka čast redakciji oni su k’o Putin
Jučer su ih pustili bez skidanja komentara da se malo izaseru i izjasne .a onda je bilo “mogu malo ja “👍😁😁😁😁
Yessšss

roki
Gost
roki
11 mjeseci prije

Zanimljivo , svi koji su protiv Asada su teroristi Rusi pola Sirije srušili tobož brinu o ovome o onome a dogovor sa Erdoganom glasi mi ćemo to i to a ti da ćutiš i ne mešaj se ! A zašto su Rusi u Siriji ?! šatro da zaštite koga od čega ?! Rusi su u Siriji došli po naftu isto ko i Ameri i zbog geopolitičke kontrole evrope ! Rusi ginu u Siriji zbog Asada , ma daj koga vi zajebavate !!!

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  roki

Alene ćeri…ti li si ili buraz po babine linije?
Dogovor ne postoji, Erdogan je izgleda počeo gubiti prednost dobivenu početnim inenađenjem njegovom brutalnom reakcijom;jedino je pitanje da li će početi novi pregovori i pod kojim uslovima.

Helena
Gost
Helena
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Rokijev komentar uopšte ne odaje Alenove stavove, ni njegov način razmišljanja i pisanja. Šta te Alen spopao? 😲

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Helena

Xahaxa…dijele misao o dogovoru.
Naravno sebi dajem slobode, hoću reći zezam…

roki
Gost
roki
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Jako podcenjuješ Tursku , ni 1% svojih kapaciteta nisu upotrebili , samo polako oni su tek počeli , Erdogan je sačekao da Sirija bude iscrpljena od rata pa lepo laganica , Rusi ne smeju da dovuku veću armadu tada ostala žarišta ostaju bez zaleđine konkretno mislim na krim i venecuelu ! Rat košta a Putin ima problema u unutrašnjem planu sve je ovo iscrpljujuće za Rusiju od 2014 su u Siriji i ništa nije rešeno !!!

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  roki

Jedno zanemaruješ, za razliku od USSRa Rusija ne plaća kampanje…ide tamo gde ih žele i naravno troškovi su značajno preusmereni.

Hezbollah
Gost
Hezbollah
11 mjeseci prije
Reply to  roki

Dobra je ova fora da Rusi ne smiju dovuć veću vojsku u Siriju pa će žarišta ostat bez zaleđine. Kao da Rusija ima 15 000 vojnika kao Hrvatska, pajdo moj, Rusija ima 750 000 vojnika + 20 000 Kadirovih Čečena(od kojih je dio u Siriji jer su suniti pa su dobro prihvaćeni od lokalnog stanovništva na oslobođenim područjima), 15 000 tenkova, 5 000 aviona. O raketama koje mogu ispaljivati sa svog teritorija ne treba ni pisati jer ih imaju na bacanje, ISIL ih je dobro osjetio, pa više ne može osjećati.

roki
Gost
roki
11 mjeseci prije
Reply to  Hezbollah

Tačno ali ta vojska mora da čuva Rusiju a to je ogromna teritorija najviše ih je raspoređeno prema NATO članicama a to je veoma zahtevno gde je vojska vezana nemaju višak koji mogu da šalju po svetu a još manje da ih izgube međutim u Rusiji žive i druge nacionalnosti i vere koji se međusobno ne trpe , Rusija nikad nije bila stabilna država još nedavno su tenkovima rokali sopstveni parlament !

Helena
Gost
Helena
11 mjeseci prije
Reply to  roki

Roki, moj savet je, pažljivo čitaj vesti i analize iz oblasti geopolitike, istražuj, analiziraj, sinteziraj, proučavaj istoriju, ekonomiju, finansije, vojnu doktrinu, mitologiju, psihologiju…posmatraj svet oko sebe…tako par godina i bićeš dobar sagovornik.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
11 mjeseci prije
Reply to  Helena

Helena@ Dobra su ti ova zadnja slova.

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  Helena

Helena, ako te posluša možda evoluira.

roki
Gost
roki
11 mjeseci prije

U Rusa pravoslavca !

Tvingo
Gost
Tvingo
11 mjeseci prije
Reply to  Helena

Helena za ovo što ti predlažeš treba imati mozga a dotični nažalost nema ….

roki
Gost
roki
11 mjeseci prije
Reply to  Helena

Ministar odbrane Republike Srbije je završio dvonedeljnu vojnu obuku i on objašnjava vojnu doktrinu ministru odbrane Sergej Šojgu !!! Izgleda da sam ja pametniji od Šojgua jer od sramote ne bih ni stao da pričam sa Vulinom , šta kažeš ?!

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije
Reply to  roki

Koga ti roki zajebavaš tom svojom plitkom pričom ?

roki
Gost
roki
11 mjeseci prije
Reply to  eks

onoga ko se primi , pelcere !

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  roki

Nisu rusi poslati od strane Nosferatua dolje zbog tih razloga, kad skužiš tko je zapovjedio Nosferatuu da ruse pošalje javi se.

roki
Gost
roki
11 mjeseci prije

Možda prebogati oligarsi možda duma . duma nije Putin donosi sve odluke i koga će otrovati u svetu ! Ali ima pozitivnih pomaka više ne krivite Ameriku !

mladen
Gost
mladen
11 mjeseci prije
Reply to  roki

hahaha roki baš me nasmija odma ujutro, ajde ti nama objasni što će Rusiji to malo nafte što Sirija ima? Ako su Rusi zbog nečega u Siriji to je zbog strateške prisutnosti, ne zbog resursa.

roki
Gost
roki
11 mjeseci prije
Reply to  mladen

Sama Rusija nema toliko nafte koliko ostale republike !Rusi su sravnili čečeniju zbog nafte , sedi jedan pojma nemaš !

Putins pelenama
Gost
Putins pelenama
11 mjeseci prije

Rusima svi ruse avione ,a oni aamo zabrinuto promatraju . Siriju svi rokaju a ruje samo gledaju . Prezirem trumpa I psihopau erdu Ali da njima netko srusi avion odmah bi uzvratili ,rusi su podmukle jajare.. S300/s400 hahahahaha

Putins pelenama
Gost
Putins pelenama
11 mjeseci prije

Turci zrusili avion Rusima prime par godina,amerosmradovi doztavili manpad glavosjecMa I on I srusili Major a Filipova . Da su s xrugd strane bili ameri oni bi sve izrokali . Cifuti rokaju Siriju,ameri se redovito istresaju po Siriji ,pseto erdo roka gdje ga volja a rusi samo mucki cvile ,zasto ne dozboljavaju uporabu s300 ,zato sto su podmukle jajare

Ringo10
Gost
Ringo10
11 mjeseci prije

Tužna vijest za forumske i neforumske neoosmanlije – Saraqib vraćen pod SAA. Provjerena vijest.

Nemojte plakat neoosmanlijići mali. Bit će toga još

Savonarola
Gost
Savonarola
11 mjeseci prije
Reply to  Ringo10

Kratko je trajala euforija he he he

Ringo10
Gost
Ringo10
11 mjeseci prije
Reply to  Savonarola

U stvari nek se isplaču, manje će pišat

35s
Gost
35s
11 mjeseci prije
Reply to  Ringo10

A i kolona turaka koja je isla ka Saragibu u pomoc glavosecama zbombana, gadjali ih SAA sistemom tocka, ima mnogo poginulih i ranjenih

Ringo10
Gost
Ringo10
11 mjeseci prije
Reply to  35s

A u Mp3 šta će sad sultanikus…hoće li opet tražit ono jedan na jedan… pa opet dobit po pički

Ringo10
Gost
Ringo10
11 mjeseci prije
Reply to  35s

Točkom stavili točku …

Z.A.
Gost
Z.A.
11 mjeseci prije
Reply to  Ringo10

Daj ne dipr sto bi to bila tuzna vijest. Tuzno je koliko je moralo SAA boraca izginuti radi necije zajebancije hocu necu pomoc

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
11 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Z.A.@ da da u igricama, Pa toliko poginulih ima da se sad sprdaju Rusi i SAA jeftinoj i glupoj igrici Tuirskoj sa kompe.

Z.A.
Gost
Z.A.
11 mjeseci prije
Reply to  Svjatislav 989

S989 dobro bi bilo da je tako da su igrice . I da te upozorim mangup nisi i nikad neces biti kad je ZA u pitanju S tim stilom pisanja da ti nekazem puno je usiju @S989 .

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
11 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

ZA @ hvala na savijetu i upozorenju., usput citaj o kojem filmu(igrici) je rijec ovde u logicno. Super im je film. Ali film je uvijek film. koliko su sad Turci pali nisko na tebi je da odgonetnes posto smo gledali jucer te kadrove strasnih gubitaka SAA pozajjmljenih iz filma Turskog .. Moj ti je savijet ZA da ne trcis pred rudu i imas macije zivce u ovoj igri. DAVAJ DAVAJ PUTKO …

Z.A.
Gost
Z.A.
11 mjeseci prije
Reply to  Svjatislav 989

@S989 nemam ja problema s tvojim komentarom i sta pises i zivci su mi trenutno u redu, stvar je u necem drugom i nije uopste bitno za ovu temu .A ti nastavi se paliti sa DAVAJ DAVAJ meni to apsolutno nesmeta ….

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
11 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

ZA tek te sad nista ne razumijem ili gde sam to napravio gresu u koracima pa si ti svirao …

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Nakgore od svega, prateći dešavanja, SAA se izgleda sama izvukla iz govana osim naravno što su im Rusi dali prednost mogućnost zatvoranja neba.

Z.A.
Gost
Z.A.
11 mjeseci prije
Reply to  Ringo10

Ringo danas kvocas ko kvocka a juce si plako ko blagajac nisi umio cestit komentar napisat . Idi u sumu i djelji kolceve povedi i eks a da ti pomogne evo i on kvoca .

Ringo10
Gost
Ringo10
11 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Plači, plači …

Z.A.
Gost
Z.A.
11 mjeseci prije
Reply to  Ringo10

ALIGATORU ti i Erdogan ste braca intelektualna.

Gorki
Gost
Gorki
11 mjeseci prije

Bila bi baza da im iranci preotmu dron 🙂

Zoran
Gost
Zoran
11 mjeseci prije

Nadam se da SAA neće stati i osloboditi i grad Idlib.
Naprijed SAA

Duki
Gost
Duki
11 mjeseci prije

Ajmo Erdo Veličanstveni ,gdje je repić-zavuko se u guzu i tebi i ovim tvojim dušebrižnicima 🖕🖕
Ni cijuuu.cijuu se ne čuje !
Možda traže snimke od prije 4-5 godina !
A ovi tvoji nazovi borci samo neka traže pilote u autoriziranim Drinovcima !!
Car je car !!😁😁sve su ostalo podanici !!👍😁😁

Jack
Gost
Jack
11 mjeseci prije

Jesu li pijani i mamurni rusi istovarili kupus iz cijevi s300 u bacve za rasol,jel pzo operativan,zna li neko?
Da li je stupila na snagu zona zabrana leta za mudjahedine na metlama,ocel ih s 300 skidati ili ce i dalje rusko niski specijalci kuhati pasuljce u njima.

BigBoss
Gost
BigBoss
11 mjeseci prije
Reply to  Jack

U kućicu, dobit ćeš granule za 5 minuta. Doći će Ivo i pogladiti te.

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Jack

Jesu, izgleda da je kupis iztovaren.

mladen
Gost
mladen
11 mjeseci prije
Reply to  Jack

Ne, Jack, morati će doći tvoj nadrogirani američki Rambo koji se druži s kozo*ebima i glavosječama kako bi oteo zlato i naftu, pobio djecu i svatove te onda snimio film o svojem junačkom pothvatu.

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije
Reply to  Jack

Jack
Kad imas vic, najbolji (sto ovaj nije), zanimljiv je 1-2 puta, moze proci jos toliko puta, ali, nakon desetina ponavljanja, ne samo da nije smjesan, nego je naporan, i jos govori o tvom (ogranicenom), intelektu.

Putins pelenama
Gost
Putins pelenama
11 mjeseci prije

Rusi su zmaj of papira ,nadam se bar da CE iranci roknuti turcad

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
11 mjeseci prije

Tako su mislili Hico i Bonaparte.Ljepo im je taj izlet u Majcicu Rusiju zavrsio. Iranci su rezerva u pripravnosti. zasto bi oni isli grlom u jagode u skorom zavrsenoj Ruskoj prici. Trebali bi sad iz EU ili USA naci korisne idiote da od gotovine rade veresiju. Mozda sad posmatramo Turske granice o kojima cemo pricati za koju godinu gde su sve bile i sa kim granicile. Zna sultan i te kako 35% zemlje Turske da je u igri. I da sad spasava sto moze spasiti. Sirija je samo dimna zavijesa njegovoj kratkovidnosti.

Z.A.
Gost
Z.A.
11 mjeseci prije
Reply to  Svjatislav 989

S989@ sta se lijepis na svaki komentar jesi ti neka radodajka

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
11 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Za@ja sam jedan od najstarijih clanova ovde, i davam sebi za pravo ping pong misljenja.Nevredjam, nisam grub niti podao. Ponekad sam saljivdjija. i na kraju kuzim sta gde ko u Siriji igra. Tebi vidim u Gornjoj Maoci kvarim jucerasnju euforiju. Danas je danas i to bi zvali prc Milojka za jucer.

Z.A.
Gost
Z.A.
11 mjeseci prije
Reply to  Svjatislav 989

Posto si najstarija radodajka i to ti daje za pravo nastavi udarati ping pong .

X3M
Gost
X3M
11 mjeseci prije

Sta je sad ovo?? Od tolike price da Putin i Eu predstavnici dolaze u Ankaru na pregovore, stigla potvrda da Erdogan dolazi u Moskvu…

Ide se ispricat?
Zamolit za oprost?
Prijetit Rusima u sred Moskve?
Osnovat podruznicu muslimanskog bratstva?

Fenix
Gost
Fenix
11 mjeseci prije

Saraqiba oslobodjen (sto radi Hezbollah to je nevjerojatno) oboren Turski dron sa Erdoganovim potpisom. Rusi ponovo gadjali Turke jako veliki broj poginulih i ranjenih Turci cijelu noc izvlače ranjene helikopterima. Raznose Turke🙄.

Ico
Gost
Ico
11 mjeseci prije
Reply to  Fenix

Jezbollah im dao bibera

Hezbollah
Gost
Hezbollah
11 mjeseci prije
Reply to  Fenix

Naljutili su Hezbollah opasno kad su im ubili borce. Ima snimka kad štakori i turski vojnici hladnokrvno ubiju ranjenog borca Hezbe, sumnjam da oni to nisu vidjeli.

Čardak
Gost
Čardak
11 mjeseci prije

Možda sam pod utjecajem emocija, no Rusi bi u ocima zapadnih monstruma puno bolje kotirali tj. puno bi ih vise respektirali i bojali se da ovi kažu jednostavno – “od sada skidamo svaku letjelicu unutar i izvan zračnog prostora Sirije za koju procijenimo da cilja vladine i legitimno prisutne ruske i iranske savezničke snage u borbi protiv terorizma. Smatramo to svojom međunarodnom dužnošću i pravom, a naše je strpljenje došlo do kraja.”

I onda zaista sruše pokoji tursko-židovski avion u turskom, židovskom ili libanonskom zračnom prostoru. I odmah sazovu hitnu sjednicu VS UN-a na kojoj iznesu sve dolaze o aktivnostima Turske, Izraela i SAD-a i predlože rezoluciju kojom se te države proglašavaju izravnim sponzorima međunarodnog terorizma.
VB, Francuska i SAD naravno rezoluciju odbace, a Kina ju podrži.

Nakon toga odmah izjava – “u slučaju odmazde protiv sirijskih, ruskih ili iranskih snaga na teritoriju Sirije – slijedi odgovor u vidu masovnog udara krstarećim i balističkim projektilima po vojnim instalacijama sa kojih se vrši potpora terorizmu. U slučaju odmazde po teritoriju Rusije ili Irana odgovorit ćemo taktičkim nuklearnim hipersoničnim naoružanjem s ciljem potpunog uništenja infrastrukturnih i vojno-operativnih potencijala država agresora. U slučaju blokade plovidbe prema ugovoru iz Montreuxa djelujemo nuklearno”.

I onda, ako treba – zaista zasuti jednu tursku, židovsku ili usansku bazu Kalibrima, Oniksima, Točkama i Iskanderima da ne ostane kamen na kamenu. Hoćete još gospodo?

Erdogan ima snagu jer moć turske države koristi na način – ja sam lud, manijak i megaloman – tko hoće samnom da se zakači? I onda svi fino kako i treba postupati sa luđakom. A on to koristi za zlo.

Rusi, sa svojom XY puta većom snagom od Turske, mogli bi ucjenom i zastrašivanjem postići štogod hoće. I ako bi to bilo za “dobro” – onda je i savršeno moralno opravdano. Makijavelizam sa dobrim namjerama u okruženju bijesnih pasa i zločinaca.

Da se Rusi postave na način “umobolnika” koji stoji sa (nuklearnom) bombom u ruci i urla – napravite kako sam vam rekao inače svi letimo u zrak!!! – rat u Siriji bio bi gotov za tjedan dana. Rat u Libiji za mjesec dana. Migrantska kriza za dva mjeseca. Bliski istok i Sjeverna Afrika do ljeta bi postali oaza mira i harmonije u svijetu.

Za takvu Rusiju dao bih život. Sve razumijem, kompromise, nevidljive “strateške” ciljeve, ekonomiju, oprez… ali kvragu, ako imaš mogućnost učiniti nešto veličanstveno i moralno – onda ti je i dužnost to učiniti. Inače nisi za drugo nego za ropotarnicu povijesti i da ti se i samo ime zaboravi. Jer si bio usrana kukavica.

Jedan je život. I samo se velika djela pamte, ona koja su napravila razliku u svijetu, koliko god bi cinici rekli da “za ideale ginu budale” – sve drugo trune i postaje ništa. Kao da nije ni postojalo, a niti je trebalo postojati jer i tako nije služilo ničemu.

Isprika kolegama na ovom ”ispadu”. Ali baš sam si olakšao dušu. Hvala što ste čitali.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

Čardak, Rusi se neće postaviti kao “umobolnici” , jer oni to nisu, oni imaju ozbiljnu politiku , Rusija je ozbiljna država, a Putin ozbiljan državnik. Urlanje i “lajanje” je stil Erdogana i njegovih bradonja-glavoseča i nekih američkih psihopata , a kada prestane da duva vetar , onda vidimo kako stvari stoje. Turac ide u Moskvu, dobiće sedativ i nakon toga – kući , a ofanziva SAA se nastavlja . Što se tiče UN i VS , to je poznata priča. Zapadnjaci znaju dobro šta se dešava , neće promeniti stav, jer su oni sve to i napravili. Erdogan će, na kraju , biti izblamiran, pa će morati smisliti kako oprati obraz .

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

Hehehe, Čardak razumijem te, a i Ivo, istog smo mišljena po ovom gore navedenom od strane tebe.

Ico
Gost
Ico
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

Čardak ni na nebu, ni na zemlji

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  Ico

Čardak je stari komentator još sa Advansa.

tuf
Gost
tuf
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

To bi tako bilo da na pozornici imaš neovisni SSSR, no moraš uzeti u obzir da Rusija danas (još) nije potpuno neovisna i da si taj luksuz ne može priuštiti. Ovisi o trgovini i tehnologijama s drugim državama. Svijet je danas daleko više isprepleten nego ikada do sada, a takvi potezi bi vrlo brzo uzrokovali lomljenje gospodarskih veza za koje se teško osigurava nadomjestak.

Čardak
Gost
Čardak
11 mjeseci prije
Reply to  tuf

Kolege hvala na komentarima. I sam sam rekao da sam ovo pisao više emotivno nego racionalno.

No svjetsku politiku vode izopačeni, pohlepnici, zlotvori, mediokriteti, sitne duše, agresivci, psihopate i bijesni psi. I to sve rade vise ili manje u rukavicama, kao vise ili manje “ozbiljni” državnici. Ozbiljnost nije mjera ničega. Koji je rezultat svega – to je bitno.

Pa kad se pojavi netko – osoba-vođa ili organizacija-država koja ima potencijal za nešto vise, za nevjerojatno – biti snaga “dobra”: nadaš se da će taj potencijal i iskoristiti.

Ovo je vise filozofsko pitanje za svakoga – da li bi se radije pokrenuli za neki vrijedan cilj, pa makar “poginuli” (doslovno ili figurativno) ili proveli život u sigurnosti i osrednjosti?

Smatram da Rusija danas ima tu snagu, nije na nivou SSSR-a ali je pozamašna. No nečega se boji – čega, eventualnog pada BDP-a od 5%, 10%? Boji se da će je “Zapad” mrziti? – pa već je odavno mrze. Da će joj ukinuti svoje tržište energenata ili onemogućiti pristup tehnologiji?

Rusija iako tehnološki manjkava na polju autoindustrije, bijele tehnike, elektroničkih gadgeta… Ima sva znanja i tehnologije za samodostatnost. No ta će samodostatnost u prvo vrijeme možda biti gruba, sirova i bez luksuza. Da Iran nije desetljećima pod sankcijama danas bi bio tehnološki na nivou Saudijske Arabije.

Rusija ima povijesnu priliku biti “sila dobra“ u ovom turbulentnom vremenu. Propusti li je, svest će se na nivo sitne duše koja se uplašila eventualne ugroze za svoju kratkoročnu guzicu.

Prihvati li je, makar uz rizik i žrtvu, bit će uzdignuta na pijedestal svijeta. Da su Kinezi umjesto “stogodišnjeg” marša uz šaku riže gledali samo kratkoročni sitni interes, još bi bili britanska prćija…

Razumjet ću to nećkanje samo ako je dio pripreme za globalni vojni okršaj. Pa je u tom kontekstu smirivanje tenzija i plesanje po žici sa raznim neprijateljima način da se odgodi neizbježno i u međuvremenu poboljša svoja pozicija. Nešto poput modernog oblika Molotov-Ribbentrop pakta…

Ako je to slučaj, onda je jasno čemu se dugorocno u životu možemo nadati – apokalipsi.
Ako to nije slučaj, onda je isto jasno sto Rusija danas jest i nije (i pod čijom je moguće kontrolom).

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

Sječaš se one tvoje usporedbe dal čemo hodati po pustinji poslije nuklearizacije ko ono što pišu čojzeneri da su oni hodali kad ih je faraon kao istjerao iz Egipta? I kako čemo se okupiti pa će nam opet netko uvaliti nešto novo-staro onako očajnima.

TomRy
Gost
TomRy
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

Kolega @Cardak, bilo mi je zadovoljstvo opet citat promisljanje koje se podudara sa razumom i ne mijenja se svih ovih godina, od Advancea do danas. Pozz,,

Ekhnaton
Gost
Ekhnaton
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

Amen i amin!!👍

Vučedolac
Gost
Vučedolac
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

Hvala ti na ovom Čardače…
Jesi na nebu ili na zemlji?

Max
Member
Max
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

bravo kolega čardak.

Jack
Gost
Jack
11 mjeseci prije
Reply to  Čardak

A bas si sad prdno u cabar sa ovim komentarom,ovo to nije trebalo.

Z.A.
Gost
Z.A.
11 mjeseci prije
Reply to  Jack

Jack ko to tamo dipr hahaha

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije

Danas je teško biti Sirijac….
https://youtu.be/OAvHv2NUBpE

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Hehehe, nije lako sirijcima u Turskoj, lako je zapaliti turke ko i svaki narod.

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Po proceduri 😂

Zvrk
Gost
Zvrk
11 mjeseci prije

nego, gdje su histeričari od jučer i prekjučer?

naročito oni koji su uzimali profilna imena drugih korisnika?

sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
Gost
sajdncsoigtoseguherugwurgfwfmwdkcmwde
11 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Pa prošla ih histerija uzrokovana fotonima iz režije holivudske Eđijeve. Sad se srame samih sebe kako su lako programirani ko windovsi.

tuf
Gost
tuf
11 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Pustilo ih da se okupe u kotlu i onda prošarao Walter sa šmajserom.

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije

Ma pusti ga, vidiš da mu je spao jorgan pa se jađo smrzao.

tedi
Gost
tedi
11 mjeseci prije

Ne palite se.Sirija je drzava koja se brani za opstanak od napada na svoj teritorij ,Rusija je stala u odbranu i kraj, svi koji se tamo nalaze moraju da Siriju napuste,jer Rusija brani medunarodno pravo bez licemijerja i koliko god UN bili korumpirani Rusija samo spusti rampu i “kuda ste krenili?”
Naravno da i Rusija ima svoj geostrateski interes,brani juzne granice od upada i kaosa,ma nema sanse da ne bude kako Rusi odluce,za rat su spremni na svim strateskim tockama,vojno,energetski,hrana,i najvise medijski.Tko to ne zna daba pise.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
11 mjeseci prije

Turke kurke treba poškopit

Suze Roni
Gost
Suze Roni
11 mjeseci prije

Turcin prcin zalosna mu majka

Max
Member
Max
11 mjeseci prije

neće oni ostaviti saveznike na cjedilu nema šanse. ostavili bi i jedine svojje baze na mediteranu.

Ivo Kuraja
Gost
Ivo Kuraja
11 mjeseci prije

Ovo mi nekako lici da su neki tamo odlucili skinuti ili umanjiti Tursku sa atlasa.

Julijana Mjertan
Gost
Julijana Mjertan
11 mjeseci prije

Rusi i turci, ista je to bratija barbarska, ko i podanici im srbići

POVEZANE VIJESTI

Izbornik