Rusija pravi dva nosača helikoptera

Brod ruska mornarica nosač helikoptera amfibija
24 komentara

Ruski državni program za naoružanje predviđa pravljenje nosača helikoptera za rusku ratnu mornaricu, rekao je ministar industrije i trgovine Oleg Riazantsev na marginama foruma Neva-2019.

“Stvaranje univerzalnog broda za mornaricu uključeno je u državni program za naoružanje. Rad na ovom projektu odvija se prema rasporedu”, rekao je Oleg.

Ranije su izvori iz brodogradnje rekli da će prva dva ruska univerzalna broda početi da se grade u brodogradilištu Zaliv na Krimu u maju 2020. Svaki brod će imati deplasman od 15.000 tona i prevoziti će više od 10 helikoptera različitih Brodovi će imati i prostor za pristajanje manjih brodova i desantnih vozila.

Još jedan izvor iz industrije je rekao da bi glavni brod trebalo da bude predan vojsci u okviru državnog programa za naoružanje do 2027. godine, a drugi do početka 2030. godine.

ruska ratna mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
klinglinian
4 godine prije

Jel primjetio netko da kontrolni toranj izgleda kao spomenik Majke domovine (Ženska silueta s podignutim mačem) ? 🙂
By the way izgleda mnogo bolje nego sterilni Mistrali! Ne znam samo što su uopće i sklapali uguvor s francuzima o izgradnji nosača helikoptera kad imaju svoje mnogo bolje i uspješnije arhitekte i dizajnere!

Ivan
4 godine prije

A ako im do tada polete i prvi prototipovi aviona sa vertikalnim poletanjem, eto iznenadjenja za zapad.

moša
4 godine prije

broda amfibije ? znači idu po kopnu ili lete ?

sjfvnbsenfvswernfvewrfvefrsefr
4 godine prije

Ovo je nepotrebno rusima, bolje da poput švaba prave vučje čopore podmorničke jer nad oceanima vlada valokracija a ispod je sigurnije. Rakete poput Cirkona, Kinđala i drugih trebaju da naštancaju deset puta više nego što ima ciokaubojgusarskog brodovlja bilo koje vrste. Problem je što konvencionalnog rata neće biti, osim kao upaljač nuklearnom kao što je konvencionalni eksploziv upaljač atomskoj. Već prave overtononove penđere kako će u ograničenom nuklearnom ratu poginuti 100 milijuna jewropljana.

CPGS
4 godine prije

Pa sto ce im ovo? To je ofenzivno oruzje, a Rusiju interesira jedino samoobrana.

Max
4 godine prije

Rusija je još jednom pokazala da je vodeća u proizvodnji naouružanja pa joj tuđa pomoć nije potrebna.

Ti Kej
4 godine prije

Opet makete!! Kad će zaploviti??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI