Ruski avioni Tu-142 letjeli duž američke obale

Tupoljev Tu-142 protipodmornicki avion
15 komentara

Dva ruska izviđačka i protivpodmornička aviona Tu-142 izvršila su redovan let iznad Tihog okeana, navodi se u saopštenju ruskog Istočnog vojnog okruga u utorak.

“Dva protivpodmornička aviona tipa Tu-142 mornaričke avijacije Pacifičke flote izvršila su redovan let u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Pacifika, duž sjeverne obale Aleutskih ostrva i zapadne obale Aljaske i Kanade” navodi se u saopštenju.

Avione Tu-142 pratili su presretači MiG-31BM mornaričke avijacije pacifičke flote koji su poletjeli sa aerodroma Jelizovo u oblasti Kamčatka, precizirali su iz Istočnog vojnog okruga.

“Na planiranoj tački piloti aviona MiG-31BM su se sreli sa avionima Tu-142, uspostavili vizuelni i radio kontakt sa posadama i obezbjedili njihovu pratnju na području odgovornosti Pacifičke flote” kaže se u saopštenju.

Avioni Tu-142 izvršili su 13-časovni let. Avioni su vršili dopunu gorivom u vazduhu pomoću ruskih avio-cisterni Il-78.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, avioni za protivpodmorničku borbu su izvršili svoj let “u strogom skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

Ruska vojska trenutno ima 22 aktivna aviona Tu-142 u verzijama MZ/MR/MK, borbeni radius ovog aviona je 6 500 kilometara a svaki avion posjeduje cijev za dopunu goriva u vazduhu.

ruska ratna mornaricaTu-142
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Oko
4 godine prije

Neki Jasen ili Akula bili na repu Ohaio klase pa Rusi digli Tupoljeve da se pokazu da je otkrivena zona patroliranja icbm podmornice. Sledi remont podmornice , 6-12 meseci suvog doka gde treba reprogramirati sistem upravljanja vatrom da svaka bojeva glava ( 20 raketa sa po 6-10 bg) iz nove zone patroliranja moze pogoditi zadate ciljeve. Izbili Amerima milijardu iz dzepa, izbacili podmornicu iz stroja, bacili ih u dodatni trosak da posalju brodove na vise lokacija i da izmere kretanje morskih struja, promene meteo uslova i promene salaniteta i temperature vode na dubinama do 800m za svaki mesec u godini. Pri tom su Rusi odradili takticku vezbu gde se presretaci susrecu sa Tupoljevima i na trecem mestu vrse dopunu u vazduhu. Posade TU,IL i MIG su napravile vise sati naleta nego sto piloti svih ex SFRJ drzava naprave za 6 meseci

Neću da te volim
4 godine prije

Rusi razvijaju obrambenu tehnologiju i obrambenu ratnu tehniku, u tome su trenutno nenadmašni. Amerima treba cca 10 godina i nekoliko ratova i novih probijanja raznoraznih razvojnih budžeta za oružje da bi došli tu gdje su rusi sada.. Ukratko – ameri upali u situaciju (utrka u naoružanju) u kojoj je SSSR bio u vrijeme hladnog rata – vodi bitku koju je unaprijed izgubio, ali ne zbog novaca već zbog unutranjeg stanja u državi gdje su socijalni nemiri na površini, nema jedinstvenog stava vlasti (ovdje ubrajam i demokrate i republikance) prema vanjskoj politici. Jedina je razlika što su Rusi tada bili za koplje ispred u osvajanju i istraživanju svemira a ista situacija je i sada ali sada Ruse ne muče ameri jer su ameri sami sebi postavili ljestvicu previsoko i sada ih to koči a uvijek do sada je amere to guralo naprijed..I boravak vojske i istraživanja u svemiru je danas neusporedivo… Čitaj više »

Neću da te volim
4 godine prije

I možda ovo nije pravo mjesto za reći ovo što ću reći ali mi krenule misli u tom smjeru.. Kolega koji je u nekoliko navrata bio u Afganistanu (u sastavu hrvatskog kontingenta) pričao je da je tamo vidio strašne stvari, ono što je tamo siromaštvo je nama nepojmljivo da netko može tako (pre)živjeti – temperature ispod nule, snijeg, jer na dan kada jedu (ne se i najedu već samo nešto pojedu – par zalogaja) je dan kada su sretni – a ne jedu svaki dan! Djeca u krpama hodaju bosa i tako im prolaze dani… No zašto ovo pišem – ameri tamo ratuju – i nema toga što ne mogu napraviti vojskom – izviđači nađu talibane (ili dobiju dojavu od nekoga domaćeg o smještaju talibana ili ISIL-a), tamo se šalje jedinica za osiguranje (e da netko ne bi pobjegao iz zone sukoba) koja zatvara područje sa svih strana, označava se… Čitaj više »

Max
4 godine prije

Demonstracija moći Ruskog zrakoplovstva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI