Rusija će prenaoružati odbrambene sisteme na Krimu sa novim raketama

Putin predsjednici ODKB komandni centar
10 komentara

NPO ELSIB (Istraživačko-proizvodno udruženje mašinogradnje) deo korporacije za taktičko raketno oružje, započeo je posao na obnavljanju sovjetskog podzemnog obalnog odbrambenog raketnog sistema u Objektu 100 Utes na Krimu.

Cilj je da se ovo postrojenje modernizuje novim projektilima izjavio je direktor i glavni projektant Aleksandar Leonov.

Popravka obalnog odbrambenog raketnog sistema u Objektu 100 Utes završena je tek nedavno. Podzemnim kompleksom je od 1996. do 2014. godine upravljala ukrajinska mornarica a sam podzemni kompleks je bio u veoma lošem stanju, rekao je Leonov.

Objekat 100 utjes sutka P-500
FOTO: Objekat 100 – Utes raketa P-500

“Nakon radova na revitalizaciji kompleksa izvršena su uspešna gađanja koja su pokazala spremnost kompleksa za odbranu obala Krima. Zbog toga će neko vreme delovati raketama P-35 (SS-C-3) koje imaju efektivni domet do 300 kilometara čime praktično pokrivaju celo Crno more. Baza Objekat 100 Utes će na kraju biti prenaoružan novim tipovima raketa”, rekao je Leonov.

Podzemni kompleks Objekat 100 ili Utes se nalazi na samom jugu Krima, izgrađen je 1954. godine, a pored navedene rakete P-35 može koristiti čitav spektar ruskih protivbrodskih raketa od kojih se neke mogu koristiti i u ulozi raketa zemlja-zemlja.

Da li je sledeća na redu revitalizacija podzemne baze za podmornice Balaklava u Sevastopolju…?

VIDEO: podzemna baza Balaklava, Sevastopolj

Podzemni objekatruska ratna mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

Ovo prenaroužan vjerpjatno ponovno naouružan?

Z.A.
4 godine prije

Rusi nista ne prepustaju slucaju da budu iznenadjeni nekim iznenadnim napadima na Kaljinjingrad i Krim. To su jedina dva regiona koja nisu kompaktna sa ostatkom Rusije i iz tog razloga se mnogo ulaze u samostalnu odbranu tih prostora. I prateci clanke sta sve Rusija vojno instalira na ova dva prostora dolazim do zakljucka da su to dva najnaoruzanija mjesta na svijetu.Vojna sila koja je rasporedjena na ove dvije tacke je nezamisliva.Ono sto se objavljuje u clancima s cim raspolazu u svojoj odbrani ova dva prostora je impozantna a najbitnije je ipak ono sto nije dostupno za javnost o cemu samo mogu nagadjati potencijalni napadaci.Sama cinjenica da Krim brani kompletan 22armijski elitni korpus govori sve o kojoj se snazi odbrane radi.I sama uloga 22korpusa je da izdrzi eventualni napad dok ne pristignu glavne vojne snage Rusije,jednostavno korpus ima samo toliko vremena prezivljavanja i toliki mu je rok trajanja.Obnavljanje starih sovjetskih odbrambenih… Čitaj više »

Lucija
4 godine prije

Balaklava…it rings the bell 🔔
(ne, Umpa, ne, – baklava…)
iz wiki:
“The Battle of Balaclava, fought on 25 October 1854 during the Crimean War, was part of Siege of Sevastopol (1854–55) to capture the port and fortress of Sevastopol, Russia’s principal naval base on the Black Sea. ”
Sad jošpronaći onu pjesmu’Juriš lake konjice’…

Mamajev Kurgan
4 godine prije

Rusija vise nikada nece dozvoliti da se vodi rat na teritoriji Rusije…ko ovako nesto nedavno izjavi s visoke drzavne pozicije Rusije?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI