fbpx

Vojna vežba Baltičke flote

ruska mornarica

Više od 20 ratnih brodova i preko 4 000 mornara Baltičke flote učestvuje u velikoj vežbi ruske mornarice “Okeanski štit 2019”

“U sklopu manevra nekoliko mornaričkih grupa je uplovilo u područje koje ruska flota koristi za vežbe. U sklopu tih brodova se nalaze korvete Boiky, Stoiky i Steregushchiy

brod Yaroslav Mudry i mali raketni brodovi Passat, Geizer, Surpukhov i Mytishchi i raketni čamci Chuvashia i Morshansk, veliki amfibijski desantni brodovi Alexander Shabalin i Kaliningrad kao i drugi prateći i logistički brodovi.”

U vežbama učestvuje i oko 20 letelica i helikoptera, uključujući vazduhoplovstvo Pacifičke flote. Tokom mornaričkih vežbi, posade ratnih brodova Baltičke flote izvešće oko 100 borbenih vežbi sa upotrebom bojeve municije.

Ratni brodovi Baltičke flote će izvesti seriju vežbi u sklopu uvežbavanja protivpodmorničkog ratovanja, raketnih udara na zamišljene protivničke brodove. Posade će isprobati i pucanje iz artiljerijskih brodova i torpednih cijevi svojih brodova.

Brodovi će uvežbavati odbranu protiv vazdušnih ali i kopnenih ciljeva. Predviđeno je i da desantni brodovi izvrše vežbu iskrcavanja na nepripremljenom terenu.

Ruska mornarica započela je vojne vežbe “Okeanski štit 2019” u Baltičkom moru i planirano je da one traju od 1. do 9. avgusta. Vežbe uključuju 49 ratnih brodova i borbenih letelica, 20 brodova za podršku, 58 aviona iz sastava mornarice i vazduhoplovnih snaga i oko 10 600 vojnika.

Vežbe se provode u svrhu provere spremnosti ruske mornarice sa ciljem da se ispita njena spremnost na odbranu ruskih nacionalnih interesa.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
3 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Evo
Gost
Evo
1 godina prije

Boiky, Stoiky i Steregushchiy brod Yaroslav Mudry i mali raketni brodovi Passat, Geizer, Surpukhov i Mytishchi i raketni čamci Chuvashia i Morshansk, veliki amfibijski desantni brodovi Alexander Shabalin i Kaliningrad

Sima E., nije potrebno pisati engleske nazive za ruske brodove. Imamo slova, koji Englezi nemaju i zato pisu ch, sh umesto č i š.

Drago
Gost
Drago
1 godina prije
Reply to  Evo

Točno tako kako kažeš. Naprimjer Mytishchi –>Мытищи–>Mytišči. Ali lakše je copy – paste

Max
Member
Max
1 godina prije

Impresivno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik