Vojna vežba Baltičke flote

ruska mornarica
3 komentara

Više od 20 ratnih brodova i preko 4 000 mornara Baltičke flote učestvuje u velikoj vežbi ruske mornarice “Okeanski štit 2019”

“U sklopu manevra nekoliko mornaričkih grupa je uplovilo u područje koje ruska flota koristi za vežbe. U sklopu tih brodova se nalaze korvete Boiky, Stoiky i Steregushchiy

brod Yaroslav Mudry i mali raketni brodovi Passat, Geizer, Surpukhov i Mytishchi i raketni čamci Chuvashia i Morshansk, veliki amfibijski desantni brodovi Alexander Shabalin i Kaliningrad kao i drugi prateći i logistički brodovi.”

U vežbama učestvuje i oko 20 letelica i helikoptera, uključujući vazduhoplovstvo Pacifičke flote. Tokom mornaričkih vežbi, posade ratnih brodova Baltičke flote izvešće oko 100 borbenih vežbi sa upotrebom bojeve municije.

Ratni brodovi Baltičke flote će izvesti seriju vežbi u sklopu uvežbavanja protivpodmorničkog ratovanja, raketnih udara na zamišljene protivničke brodove. Posade će isprobati i pucanje iz artiljerijskih brodova i torpednih cijevi svojih brodova.

Brodovi će uvežbavati odbranu protiv vazdušnih ali i kopnenih ciljeva. Predviđeno je i da desantni brodovi izvrše vežbu iskrcavanja na nepripremljenom terenu.

Ruska mornarica započela je vojne vežbe “Okeanski štit 2019” u Baltičkom moru i planirano je da one traju od 1. do 9. avgusta. Vežbe uključuju 49 ratnih brodova i borbenih letelica, 20 brodova za podršku, 58 aviona iz sastava mornarice i vazduhoplovnih snaga i oko 10 600 vojnika.

Vežbe se provode u svrhu provere spremnosti ruske mornarice sa ciljem da se ispita njena spremnost na odbranu ruskih nacionalnih interesa.

ruska ratna mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Evo
4 godine prije

Boiky, Stoiky i Steregushchiy brod Yaroslav Mudry i mali raketni brodovi Passat, Geizer, Surpukhov i Mytishchi i raketni čamci Chuvashia i Morshansk, veliki amfibijski desantni brodovi Alexander Shabalin i Kaliningrad

Sima E., nije potrebno pisati engleske nazive za ruske brodove. Imamo slova, koji Englezi nemaju i zato pisu ch, sh umesto č i š.

Max
4 godine prije

Impresivno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI