Ruski brodovi lansirali više raketa u sklopu velikih pomorskih vježbi u Ohotskom moru

Krstarica Varjag klasa Slava

Ratni brodovi i avioni ruske Pacifičke flote bili su uključeni u intenzivnu akciju, simulirajući veliku pomorsku bitku u Okhotskom moru. Najspektakularniji prizori vježbe prikazani su na videu.

Predvođena raketnom krstaricom “Varjag”, klase Slava, borbena grupa ruske Pacifičke flote, je isplovila iz svojih matičnih baza kako bi isprobala svoje borbene vještine na otvorenom moru. Predmet vježbe je bila simulacija napada neprijateljskih raketnih čamaca sa više protivbrodskih raketa.

Krstarica Varjag čiju su pratnju činile tri fregate i jedna korveta oglasili su uzbunu, spremajući se za odbranu od raketnog napada. Snimci koje je objavila ruska mornarica pokazuju ratne brodove koji su ispalili više raketa iz sistema OSA-MA srednjeg i S-300F velikog dometa koje su presrele „neprijateljske“ projektile.

Vježbe su simulirale akciju ne samo na moru već i u vazduhu. U toku vježbe, para aviona MiG-31, koji su se nalazili na velikoj visini je dejstvovala po protivbrodskim raketama P-120 Malakhit, kako bi ih uništila prije nego što stignu do svoje mete.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Max
Gost
Max

Dobro obavljeno.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Lansirali više raketa
i niže torpeda ?
PALJOT !!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik