Nova ruska korveta Gremyashchiy nastavlja testiranja

Korveta Gremyashchiy
1 komentar

Tim za testiranja iz brodogradilišta Severnaia u Sankt Peterburgu na severozapadu Rusije obavio je 70% svih radova u okviru morskih testova nove korvete Projecta 20385 Gremyashchiy, saopštila je u petak press kancelarija brodogradilišta.

“Korveta Projekta 20385 Gremyashchiynastavlja da prolazi testove brodogradilišta u Baltičkom moru. U potpunosti je završeno testiranje glavne pogonske grupe u različitim režimima brzine, navigacionih i komunikacionih sistema i provera performansi i okretnost broda”, navodi se u izjavi za štampu.

“Posada provjerava sisteme naoružanja. Sveukupno, tim isporuke brodogradilišta Severnaia zatvorio je 70% certifikata o performansama. Sada je Gremyashchiy prešao na testiranje sistema koji se prenose helikopterom”, kaže se u saopštenju.

Gremyashchiy je korveta Projecta 20385 kobilica je postavljena 1. februara 2012, a isplovila je u junu 2017. Korvete ovog projekta koje je razvio Centralni ured za pomorstvo Almaz predviđene su za otkrivanje i uništavanje neprijateljskih podmornica i površinskih brodova, za obezbeđivanje trupa za desant i iskrcavanje na obalu.

Korveta Gremyashchiy će postati prvi ratni brod u Pacifičkoj floti koji je nosio krstareće rakete Kalibr.

Očekuje se da će ratni brod stupiti na službu u Pacifičku flotu do kraja 2019. Projekt 20385 predviđa hangar za helikopter Ka-27, deplasman od 2.200 tona, operativni domet od 3.500 milja, a njihova izdržljivost na moru je 15 dana. Naoružane su univerzalnim raketnim sistemima Kalibar-NK, protivavionskim raketnim sistemima Redut i tehnologijom protivpodmorničkih bombi Paket.

Projekt 20385ruska ratna mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

vrhunski.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI