fbpx

Ruska korveta lansirala raketu Kh-35

Brod korveta Smerc raketa Kh-35 Uran

Nadograđena korveta ruske Pacifičke flote „Smerch“ održala je svoju prvu bojevu vežbu lansirajući protubrodsku krstareću raketu Kh-35 protiv mornaričke mete u sklopu pomorskih ispitivanja brodograditelja, saopštio je press centar Pacifičke flote.

“Krstareća raketa Kh-35 uspešno je pogodila leteću površinsku metu na udaljenosti većoj od 50 km od ratnog broda u predviđeno vreme. Ukupno je u vežbi sudelovalo deset ratnih brodova i pomoćnih plovila, kao i letilice mornaričke avijacije Pacifičke flote.”, navodi se u izjavi za štampu.

Raketna korveta Smerch ranije je održala vežbu u zalivu Petar Veliki kako bi testirala novi univerzalni automatski top AK-176MA kalibra 76 mm i modernizovani automatski mornarički artiljerijski sistem AK-630 kalibra 30 mm sa šest rotirajućih cevi.

Nadogradnja raketne korvete Smerch je započela u Severnoistočnom centru za popravku 2017. Tokom ovog perioda, ratni brod je naoružan krstarećim raketama Kh-35 Uran umesto raketnog sistema P-120 Malakhit. Nakon nadogradnje Smerch nosi 16 krstarećih raketa Kh-35 Uran. Modernizovani su neki sistemi i sklopovi broda i instalirana je naprednija optema.

Raketna korveta Smerch bi trebala da se pridruži stalnim snagama pacifičke flote do kraja godine.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Max
Member
Max
1 godina prije

vrhunski.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik