Ruska korveta lansirala raketu Kh-35

Brod korveta Smerc raketa Kh-35 Uran
1 komentar

Nadograđena korveta ruske Pacifičke flote „Smerch“ održala je svoju prvu bojevu vežbu lansirajući protubrodsku krstareću raketu Kh-35 protiv mornaričke mete u sklopu pomorskih ispitivanja brodograditelja, saopštio je press centar Pacifičke flote.

“Krstareća raketa Kh-35 uspešno je pogodila leteću površinsku metu na udaljenosti većoj od 50 km od ratnog broda u predviđeno vreme. Ukupno je u vežbi sudelovalo deset ratnih brodova i pomoćnih plovila, kao i letilice mornaričke avijacije Pacifičke flote.”, navodi se u izjavi za štampu.

Raketna korveta Smerch ranije je održala vežbu u zalivu Petar Veliki kako bi testirala novi univerzalni automatski top AK-176MA kalibra 76 mm i modernizovani automatski mornarički artiljerijski sistem AK-630 kalibra 30 mm sa šest rotirajućih cevi.

Nadogradnja raketne korvete Smerch je započela u Severnoistočnom centru za popravku 2017. Tokom ovog perioda, ratni brod je naoružan krstarećim raketama Kh-35 Uran umesto raketnog sistema P-120 Malakhit. Nakon nadogradnje Smerch nosi 16 krstarećih raketa Kh-35 Uran. Modernizovani su neki sistemi i sklopovi broda i instalirana je naprednija optema.

Raketna korveta Smerch bi trebala da se pridruži stalnim snagama pacifičke flote do kraja godine.

Kh-35ruska ratna mornaricaSmerch korveta
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

vrhunski.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI