fbpx

Ruska korveta lansirala raketu Kh-35

Brod korveta Smerc raketa Kh-35 Uran

Nadograđena korveta ruske Pacifičke flote „Smerch“ održala je svoju prvu bojevu vežbu lansirajući protubrodsku krstareću raketu Kh-35 protiv mornaričke mete u sklopu pomorskih ispitivanja brodograditelja, saopštio je press centar Pacifičke flote.

“Krstareća raketa Kh-35 uspešno je pogodila leteću površinsku metu na udaljenosti većoj od 50 km od ratnog broda u predviđeno vreme. Ukupno je u vežbi sudelovalo deset ratnih brodova i pomoćnih plovila, kao i letilice mornaričke avijacije Pacifičke flote.”, navodi se u izjavi za štampu.

Raketna korveta Smerch ranije je održala vežbu u zalivu Petar Veliki kako bi testirala novi univerzalni automatski top AK-176MA kalibra 76 mm i modernizovani automatski mornarički artiljerijski sistem AK-630 kalibra 30 mm sa šest rotirajućih cevi.

Nadogradnja raketne korvete Smerch je započela u Severnoistočnom centru za popravku 2017. Tokom ovog perioda, ratni brod je naoružan krstarećim raketama Kh-35 Uran umesto raketnog sistema P-120 Malakhit. Nakon nadogradnje Smerch nosi 16 krstarećih raketa Kh-35 Uran. Modernizovani su neki sistemi i sklopovi broda i instalirana je naprednija optema.

Raketna korveta Smerch bi trebala da se pridruži stalnim snagama pacifičke flote do kraja godine.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
1 Komentar
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Max
Member
Max
1 godina prije

vrhunski.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik