Modernizovana ruska korveta na bojevom gađanju u Japanskom moru

Ruska korveta Smerch 423

Modernizovana ruska raketna korveta Smerč (423), klase Nanučka III, održala je bojevu vježbu protiv površinskih i vazdušnih ciljeva u Japanskom moru, objavio je u srijedu press-centar ruske Pacifičke flote.

“Danas je, u skladu sa planom ispitivanja od strane brodogradilišta, modernizovana mala raketna korveta Smerč održala niz testova raketnog naoružanja protiv površinskih i vazdušnih meta u Japanskom moru”, navodi se u saopštenju press-službe.

Ratni brod je uspješno koristio protivbrodske rakete i rakete namjenjene za uništavanje vazdušnih ciljeva koje je lansirao na mete koje su simulirale površinske i vazdušne ciljeve, kaže se u saopćenju.

Smerč će uskoro “izvršiti skup artiljerijskih testova modernog artiljerijskog topa AK-176MA opremljenog novim Sistemom upravljanja vatrom i novim optoelektronskim sistemom”, navodi se u saopštenju.

Korveta Smerč je takođe namjenjena za testiranje 30-milimetarskog automatskog artiljerijskog topa AK-630 , navedeno je u saopštenju.

Ruski brodograditelji su dovršili modernizaciju raketne korvete Smerč 2019. Ratni brod je modernizovan novim naoružanjem koje uključuje protivbrodski sistem Uran (3M24), sposoban za lansiranje protivbrodskih raketa Kh-35, kao i modernizovane artiljerijske sisteme.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Drago
Gost
Drago

…za testiranje 30-metarskog automatskog artiljerijskog topa AK-630, auuuu koliki kalibar. Pa jeli vi ikad sa razumjevanjem pročitate ono što ovdje napišete. 6 cijevi x 30 mm milimetara ne metara.

preseren3
Gost
preseren3

Puno mi ovdje dobijemo informcija…
A nemamo usporedbi…Ima top, toliko i toliko mm…
A mene interesuje, pošto druga strana to ima, da li taj top može ostvariti olovni zid, kao Gatling?
Dali reaguje usporedivo….
Jer, znam, da je Gatling zadnja odbrana od svih projektila, čak hipersoničnih….
Pa bi me ovako, iz čiste radoznalosti, interesovalo malo više od toga, u koliko minuta toaster može opržiti hlijeb….
Ako ima koga….

panStje
Gost
panStje

Bracika to sto te zanima mogao si naci za 2 min na internetu.

AK-630 je mornarički šestocijevni 30 mm automatski top sovjetske/ruske proizvodnje temeljen na Getlingovom sustavu.Automat oznake AO-18 ima 6 cijevi kalibra 30 mm. Radi na principu korištenja energije barutnih plinova, a za početak ciklusa koristi se zrak pod pritiskom. Teoretska brzina gađanja je 5400 metaka u minuti. Cijevi imaju po 16 žljebova, a dugačke su 1630 mm. Top je opremljen sistemom za hlađenje cijevi sa destiliranom vodom ili antifrizom.

Hamid
Gost
Hamid

Star sam 63 god.Citam redovno -redovito zadnjih -posljennjih 50 god., Ista meta isto odstojanje

slix
Gost
slix

Gatling je konstrukcijsko riješenje koje ima više cijevi tako da tehnički gledano i ovaj ruski se može smatrati Gatlingom

Max
Gost
Max

Izgleda impresivno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik