Modernizovana ruska korveta na bojevom gađanju u Japanskom moru

Ruska korveta Smerch 423
6 komentara

Modernizovana ruska raketna korveta Smerč (423), klase Nanučka III, održala je bojevu vježbu protiv površinskih i vazdušnih ciljeva u Japanskom moru, objavio je u srijedu press-centar ruske Pacifičke flote.

“Danas je, u skladu sa planom ispitivanja od strane brodogradilišta, modernizovana mala raketna korveta Smerč održala niz testova raketnog naoružanja protiv površinskih i vazdušnih meta u Japanskom moru”, navodi se u saopštenju press-službe.

Ratni brod je uspješno koristio protivbrodske rakete i rakete namjenjene za uništavanje vazdušnih ciljeva koje je lansirao na mete koje su simulirale površinske i vazdušne ciljeve, kaže se u saopćenju.

Smerč će uskoro “izvršiti skup artiljerijskih testova modernog artiljerijskog topa AK-176MA opremljenog novim Sistemom upravljanja vatrom i novim optoelektronskim sistemom”, navodi se u saopštenju.

Korveta Smerč je takođe namjenjena za testiranje 30-milimetarskog automatskog artiljerijskog topa AK-630 , navedeno je u saopštenju.

Ruski brodograditelji su dovršili modernizaciju raketne korvete Smerč 2019. Ratni brod je modernizovan novim naoružanjem koje uključuje protivbrodski sistem Uran (3M24), sposoban za lansiranje protivbrodskih raketa Kh-35, kao i modernizovane artiljerijske sisteme.

AK-176MAAK-630Kh-35ruska ratna mornaricaSmerch korveta
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Drago
4 godine prije

…za testiranje 30-metarskog automatskog artiljerijskog topa AK-630, auuuu koliki kalibar. Pa jeli vi ikad sa razumjevanjem pročitate ono što ovdje napišete. 6 cijevi x 30 mm milimetara ne metara.

preseren3
4 godine prije

Puno mi ovdje dobijemo informcija…
A nemamo usporedbi…Ima top, toliko i toliko mm…
A mene interesuje, pošto druga strana to ima, da li taj top može ostvariti olovni zid, kao Gatling?
Dali reaguje usporedivo….
Jer, znam, da je Gatling zadnja odbrana od svih projektila, čak hipersoničnih….
Pa bi me ovako, iz čiste radoznalosti, interesovalo malo više od toga, u koliko minuta toaster može opržiti hlijeb….
Ako ima koga….

Max
4 godine prije

Izgleda impresivno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI