Ruski brodovi prošli kroz Lamanš

Patrolni brod HMS Mersey klasa River britanska mornarica
3 komentara

HMS Mersey, obalni patrolni brod klase River iz sastava Britanske kraljevske mornarice, poslat je da prati grupu od tri broda Ruske mornarice koji prelaze kroz Lamanš, navela je u press služba Kraljevske mornarice.

“HMS Mersey je tokom subote otpočeo praćenje ruske raketne fregate Jaroslav Mudri, tankera Yelnya i morskog tegljača Viktor Konetski, koje je HMS Mersey pratio tokom njihovog puta kroz Lamanš”, kaže se u saopštenju.

“Britanski patrolni brod bi trebalo da završi svoju misiju kada ruski brodovi napuste „britansku sferu interesovanja““ stoji u saopštenju.

Press služba Baltičke flote je ranije izjavila da je ruska grupa, koja se nalazi na putu ka Indijskom okeanu, dovršila prelazak preko Lamanša. Tokom svog putovanja, fregata Jaroslav Mudri je vježbala otkrivanje i lociranje neprijateljskih podmornica u Atlantiku.

Ratni brodovi su krenuli na svoje putovanje iz glavne mornaričke baze Baltičke flote, Baltijsk, u najzapadnijoj Kalinjingradskoj oblasti 1. oktobra i kreću se ka Indijskom okeanu gde će prvi put učestvovati u mornaričkoj vježbi Indra-2019. rusko-indijskoj vježbi koja će se izvoditi od 10. do 19. decembra. Ratni brodovi su na ovoj misiji u skladu sa planom međunarodne aktivnosti ruskog Ministarstva odbrane za ovu godinu.

Vježbe Indra-2019 će se izvoditi na kopnenim i mornaričkim poligonima kao i na vojnom aerodromu indijskih oružanih snaga. Oko 300 vojnika iz ruskog istočnog vojnog okruga će učestvovati u vježbama.

 

fregata Jaroslav Mudriruska ratna mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Najgrozniji
4 godine prije

Grozni ruski vojni sastav … ruska mornarica uvjek bila najopasniji sklop ruskog vojnog delokruga

Krkan
4 godine prije

Jel to onaj UK “ship” sto mu se rashladni sustav pregrijava…?
a di je Megan?

ventilator
4 godine prije

Ruski brodovi, kako trgovački tako i ratni, krstare svim oceanima.Pade mi napamet, slušajući vijesti o9 tragediji potonulog remorkera i nestanku našeg kapetana sa dijelom posade, kako to da se nismo obratili i Rusima s obzirom da smo se obraćali kako Francuzima tako i Amerima.Prateći dosadašnji, kako političk tako i drugi angažman predsednika Putia, ne vjerujem da su mu se lično obratili roditelji našeg nestalog kapetana da predsjednik Putin nebi poslao koji avion iz Venecuele gdje se nalaze neki od njihovih aviona. Sve bi bilo u redu da od naših vlasti ne postoji ono PA….. PA NEĆEMO SE VALJDA OBRAĆATI RISIMA KAD SU TU NAŠI KOALICIJSKI PARTNERI.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI