Proslava Dana ruske mornarice

Vladimir Putin
9 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin, vrhovni komadant ruskih oružanih snaga, prisustvovao je Glavnoj pomorskoj parade u Sankt Peterburgu. Komadant parade je bio Admiral Nikolaj Jevmenov koji je prije početka parade podnio raport glavnokomandujućem Vladimiru Putinu.

Putin je na današnjoj paradi najavio izgradnju nove jedinstvene flote.

“Herojstvo mornara, talenat pomorskih komandanata i brodograditelja, umjeće naučnika i svih mornara donjeli su Rusiji veliku pomorsku slavu. Mi se nećemo zaustaviti na lovorikama dosadašnje slave, već ćemo nastaviti dalje. Nastavićemo graditi flotu, jedinstvenu po svojim mogućnostima, projektovanu za novo vrijeme i nove uslove, flotu jake i suverene države” nalasio je Putin.

Kao garanciju tome, predsjednik je pomenio “današnje uspjehe pomoraca, njihovo zalaganje da ispune zahtjeve današnjeg vremena, požrtvovanost i rješenost na konstantno unapređivanje svojih vještina kao i bezpogovorno izvršavanje komande “Punom brzinom naprijed””.

Putin je pohvalio ruske mornaričke oficire za izuzetna otkrića u geografiji, biologiji i geologiji.

Ruska mornarica je dala značajan doprinos u razvoju ruske i svjetske nauke i danas je mešu prvima koja koristi najsavremeniji hardver kako bi efikasno razvila rješenja nove generacije kakva nemaju sličan odgovor u svijetu rekao je Putin.

Samo ove godine u sastav mornarice će biti primljeno 15 brodova različitih kategorija i namjene. Ruska mornarica je trenutno u procesu obnavljanja infrastrukture i svojih pomorskih baza kao i obalske odbrane.

U Glavnoj pomorskoj paradi je učestvovalo oko 4 000 ljudi, 43 ratna broda i podmornica kao i 41 avion, parade su održane i u Baltijsku, Sevastopolju, Severnomorsku, Astrahanu i sirijskoj luci Tartus.

Mornaricaruska ratna mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Proleter
4 godine prije

Nista cudno, najomiljenije igracke diktatora su ratni brodovi, tenkovi, avioni ili podmornice, uz njih se osjecaju mocno i prste od samopouzdanja, sve je to dobro dok se previse ne zaigraju i izazovu katastrofu.

@Rope
4 godine prije

Imat će flota RF posla, čini se. Bas čitam na Sputnjiku da se Kinezi bune i hoće da RF vrati Sahalin.

Max
4 godine prije

Ruska Mornarica ima zadaću braniti svoju zemlju. za razliku od nekih drugih.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI