Rusija protiv ISIL-a testirala nove krstareće projektile (VIDEO)

Tu-95
24 komentara

Danas, 5. srpnja, su ruski strateški bombarderi Tu-95MS, koji su poletjeli s aerodroma “Engels”, ciljeve terorista “Islamske države” u Siriji napali najnovijim krstarećim projektilima H-101. Udari su provedeni na granici provincija Hama i Homs, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane.

Osim toga, bombarderi su se opskrbili gorivom u letu. U udaru su uništena tri velike skladišta oružja i streljiva, kao i zapovjedno mjesto terorista u gradskom području grada Aqayrbata, što je potvrđeno podacima kontrole udara. U ovim su se udarima zapravo testirali najnoviji precizni krstareći projektili zrak-zemlja H-101, dometa od oko 1000 kilometara.

Bombardere su u akciji pratili ruski zrakoplovi Su-30SM iz zračne baze Hmeymim. Nakon uspješno prevedene borbene misije, svi ruski zrakoplovi su se vratili u polazne zračne luke.

H-101 je najnoviji ruski strateški krstareći zrakoplovni projektil, napravljen s modernim tehnologijama za smanjenje radarske vidljivosti. Domet mu je do 4500 km. Ova vrsta projektila može nositi i nuklearnu bojevu glavu i malo je vjerojatno da je testiran u borbenim uvjetima samo kako bi se uništila skladišta oružja i zapovjedni centar ISIL-a u Siriji.

H-101ISILnovo oružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
6 godine prije

Tajni jezik oruzja

opet ja
6 godine prije

–Ova vrsta projektila može uništiti i projektil s nuklearnom bojevom glavom– Ovo nema veze sa starnošću. H-101 je projektil za udare na ciljeve na zemlji i moru i nije predviđen za uništavanje drugih letećih ciljeva. U svakom slučaju pozdravljam akciju i nadam se skorom okončanju sukoba u Siriji i uništenju terorista i njihovih pomagača.

jale
6 godine prije

Umjesto da slavimo život, brinemo o planeti, vodimo ljubav, pjevamo i plešemo, mi slavimo smrtonosno oružje. Znam da je to realnost koju sigurno nismo ti i ja birali ali, koliko bi ljepše bilo da nema svega ovoga.

HEKPCT
6 godine prije

Živo me zanima što je točno od oružja uništeno.

Arkaj
6 godine prije

“…U ovim su se udarima zapravo testirali najnoviji precizni krstareći projektili zrak-zemlja H-101, dometa od oko 1000 kilometara…”
———————————————————————
I ovdje imate pogrešan navod, prvo navodite da je domet 1000 km a u nastavku članka dajete točan podatak o dometu od 4500 km. Autoru L.R. preporučujem da prije objave barem jednom pažljivo pročita što je napisao pa se ovakve očite greške lako mogu izbjeći….

duvu
6 godine prije

Ovo je opomena Washingtonu i NATO paktu, teroristickoj organizaciji.

opet ja
6 godine prije

@Laki Topalović
Naravno da mogu i lokalnim bombarderima, ali se više puta pokazalo da ISIL prati poletanje aviona sa Hmeima i uspeva da dislocira trupe i tehniku. Ova nova raketa H-101 je steltna i teško da neko može da je primeti (pa i NATO) pre nego što zvizne u metu. Opet, dobar polIgon za testiranje najnovijih vojnih dostignuća, koja su primetili ste, na žalost veoma i dalje neophodna. Postoji i mogućnost da su posade u Siriji prenapregnute pa im pomoć iz domovine dobro dođe odmora radi…

Ive B
6 godine prije

Rusija pokušava održat ravnotežu napadajući ISIL krstarećim raketama da pokažu da i oni nešto znače ali to sigurno neće impresionirati SAD i saveznike, ako SAD opet udare po sirijskoj vojsci ili paravnojnim iranskim i libanonskim trupama Rusija neće učinit ništa jer protiv F22 , F35 i tomahavka nemaju puno opcija

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI