Sirijska vojska čisti istočni Homs i oslobodila Taibat Al-Imam u Hami

Sirija vojnici Homs
13 komentara

Sirijska vojska je uz podršku ruskog zrakoplovstva 18. i 19. travnja uspjela potisnuti teroriste “Islamske države” još jedan kilometar sjevernije od linije “razgraničenja” sjeverno od zrakoplovne baze Tiyas (T-4) na istoku provincije Homs. 18. su vladine snage preuzele kontrolu nad područjem doline Abu Qilah oko 10 kilometara sjeverno od zračne baze.

19. travnja je sirijska vojska uništila uporišta i protjerala teroriste Islamske države s uzvisine Jabal Qitar, 25 kilometara sjeveroistočno od Palmire, čime je izbila na plinska polja Arak, gdje su teroristi koncentrirali prilično velike snage.

Danas, 20. travnja, oslobođeno je i mjesto Taibat Al-Imam, posljednje veće uporište terorista sjeverno od Hame, a narednih dana se očekuje i čišćenje Halafiye i potiskivanje terorističkih skupna sjeverno prema Idlibu.

Istočni Homs
Istočni Homs

 

Sirija - Hama - 20. 04. 2017.
Sirija – Hama – 20. 04. 2017.
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur
6 godine prije

Čekamo ove naše west point stratege da popljuju i omalovaže novi uspjeh SAA.Nešto ih nema ovih dana kada se dobre stvari dešavaju kod Palmire,T-4 baze i sj.Hame…

PERO
6 godine prije

Oni se raskokodače ako im gazda sa zapada dozvoli i naredi.I kokoši u kokošincu ne kokodaču ako im pijetao ne dozvoli,a onu koja počne kljucne kljunom u glavu,hajde mala slikovita usporedba.

apolo
6 godine prije

Danas su Rusi koristili termobaricne bombe u Idlibu. izvor: GPC

apolo
6 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=d0mWMBbiZeM . Neke bombe koje se spustaju padobranima.

Qweet
6 godine prije

Rusija i sirijska vlada trazu od UN da se istraziva tko je bacio kemijski otrov od prije nekih mjesec dana za koji je okrivljen Asaad.
Amerika i Engleska zajedno s svojim prvim krugom satelita to blokira.

čitatelj portala
6 godine prije

Bravo herojska SAA!

oddball
6 godine prije

taktički gledano za Hamu, ništa se bitno nije dogodilo, lojalisti su početkom ofanzive prebrzo bježali i popili ogromne gubitke jer su ih zeleni tukli u leđa, front se urušio prebrzo i pomakao se na svega 2-3 km od same Hame, problem je opet za uelene Mahardeh pun nabrijanih kršćana koji se ne misle predati za razliku od stanovnika Halfaje koji se 2016. praktički pustili Nusru u grad i naravno položaj SAA na planini Zayn al Abdeen, taj položaj je toliko močan da se SAA komanda ni jednom nije uplašila u ovih 5-6 godina da se zeleni mogu probiti do same Hame iako su cijeloga rata vrlo blizu,…. stvarni taktički pobjednici zadnje bitke iznad Hame su Ameri, kako bi se stabilizirao front iznad Hame SAA komanda je morala dovesti kompletne Tigrove, od onda I Allep miruje pred Jirah AB i ne može se dalje, a za to vrijeme SDF završava posao… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI