Sirijska vojska čisti istočni Homs i oslobodila Taibat Al-Imam u Hami

Sirija vojnici Homs
11 komentara

Sirijska vojska je uz podršku ruskog zrakoplovstva 18. i 19. travnja uspjela potisnuti teroriste “Islamske države” još jedan kilometar sjevernije od linije “razgraničenja” sjeverno od zrakoplovne baze Tiyas (T-4) na istoku provincije Homs. 18. su vladine snage preuzele kontrolu nad područjem doline Abu Qilah oko 10 kilometara sjeverno od zračne baze.

19. travnja je sirijska vojska uništila uporišta i protjerala teroriste Islamske države s uzvisine Jabal Qitar, 25 kilometara sjeveroistočno od Palmire, čime je izbila na plinska polja Arak, gdje su teroristi koncentrirali prilično velike snage.

Danas, 20. travnja, oslobođeno je i mjesto Taibat Al-Imam, posljednje veće uporište terorista sjeverno od Hame, a narednih dana se očekuje i čišćenje Halafiye i potiskivanje terorističkih skupna sjeverno prema Idlibu.

Istočni Homs
Istočni Homs

 

Sirija - Hama - 20. 04. 2017.
Sirija – Hama – 20. 04. 2017.
Hama
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur
6 godine prije

Čekamo ove naše west point stratege da popljuju i omalovaže novi uspjeh SAA.Nešto ih nema ovih dana kada se dobre stvari dešavaju kod Palmire,T-4 baze i sj.Hame…

PERO
6 godine prije

Oni se raskokodače ako im gazda sa zapada dozvoli i naredi.I kokoši u kokošincu ne kokodaču ako im pijetao ne dozvoli,a onu koja počne kljucne kljunom u glavu,hajde mala slikovita usporedba.

apolo
6 godine prije

Danas su Rusi koristili termobaricne bombe u Idlibu. izvor: GPC

apolo
6 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=d0mWMBbiZeM . Neke bombe koje se spustaju padobranima.

Qweet
6 godine prije

Rusija i sirijska vlada trazu od UN da se istraziva tko je bacio kemijski otrov od prije nekih mjesec dana za koji je okrivljen Asaad.
Amerika i Engleska zajedno s svojim prvim krugom satelita to blokira.

čitatelj portala
6 godine prije

Bravo herojska SAA!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI