Talibani tvrde kako ne postoje dokazi koji upućuju da Bin Laden stoji iza napada 11. rujna

Napad 11.septembra
47 komentara

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici iz NATO-a napali su Afganistan krajem 2001. godine, nakon što su talibani odbili izručiti Osamu bin Ladena, vođu terorističke skupine Al-Qaeda-e, osumnjičenog za organizaciju terorističkih napada koji su se dogodili 11. rujna 2001. u New Yorku, Washingtonu i Pennsylvaniji.

Kako se približava 20. obljetnica 11. rujna, najsmrtonosnijih terorističkih napada u povijesti SAD-a, talibani tvrde da SAD tek trebaju skupini ponuditi dokaz da je Osama bin Laden umiješan ili odgovoran za teroristička djela.

“Kad je Osama bin Laden postao problem za Amerikance, bio je u Afganistanu. Iako nije bilo dokaza da je umiješan, sada smo dali obećanja da se afganistansko tlo neće koristiti ni protiv koga”, rekao je u srijedu za NBC News glasnogovornik talibana Zabihullah Mudžahid.

Pritisnut od svog sugovornika o tome vjeruje li zaista da bin Laden nije umiješan u 11. rujna, Mudžahid je rekao kako “nema dokaza” koji bi to potvrdili.

“Čak i nakon 20 godina rata nemamo dokaza da je bio umiješan. Za ovaj rat nije bilo opravdanja. Bio je to izgovor za rat”, naglasio je.

Mudžahidovi komentari uslijedili su nakon talibanske brze kampanje, nakon koje je skupina zauzela Afganistan i svrgnula vladu koju podržavaju SAD i NATO.

Izgovor za američku invaziju na Afganistan

Sjedinjene Države započele su svoju intervenciju u Afganistanu u listopadu 2001., nekoliko tjedana nakon terorističkih napada 11. rujna na tornjeve ”Blizance”, koji su se nalazili u New Yorku, nakon napada Pentagona u Washingtonu, nakon napada na zrakoplov koji je srušen iznad Pennsylvanije, ali je išao prema Bijeloj kući. Bushova administracija optužila je bin Ladena za organizaciju napada i zahtijevala da ga talibani predaju u nadležnost SAD-a. Talibani su to odbili, navodeći kao razlog nedostatak dokaza o njegovoj umiješanosti u teroristička djela.

Sam Bin Laden, koji je nekad bio saveznik SAD-a u ratu u Afganistanu protiv vlade koju su podržavali Sovjeti 1980-ih, također je u početku negirao umiješanost u 11. rujna, da bi počeo preuzimati zasluge, što je bilo prikazivano u video zapisima objavljenim od 2004. godine i kasnije.

Bin Laden je pronađen kako živi u vili u Pakistanu u bogatom predgrađu Abbottabad, području koje uglavnom naseljavaju pakistanski vojni i obavještajni dužnosnici, u svibnju 2011. Tim američke mornarice SEAL ubio je vođu terorista i bacio njegovo tijelo u Indijski ocean, ali fotografije mrtvog terorista nikada nisu objavljene, navodno iz straha da bi mogle “uvrijediti” druge teroriste i izazvati nove napade na Ameriku. U svojim nedavnim opravdanjima za povlačenje američkih snaga iz Afganistana, predsjednik Joe Biden više je puta izjavio da je Washington postigao svoj cilj “dobivanja” bin Ladena i iskorjenjivanja prisutnosti Al-Qaede u Afganistanu. Međutim, dužnosnici Pentagona osporili su posljednju tvrdnju.

Petnaest od 19 otmičara 11. rujna bili su saudijski državljani, a ostali su došli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Libanona i Egipta. Obitelji Amerikanaca ubijenih 11. rujna u više su navrata tražile od američkih dužnosnika objavljivanje povjerljivih vladinih dokumenata u kojima se govori o sumnji u vezi s umiješanošću Saudijske Arabije, ali još nisu dobili odgovor na njihove zahtjeve. Prošli je mjesec gotovo 1.800 članova obitelji žrtava 11. rujna zatražilo od Bidena da ne prisustvuje nadolazećim obilježavanjima 20. godišnjice napada, ako ne objavi tajne dokumente.

U godinama koje su uslijedile nakon napada 11. rujna, neki su istražitelji tvrdili da su teroristički napadi korišteni kao izgovor za pokretanje niza američkih invazija i drugih vojnih operacija diljem svijeta. Istražitelji su ukazali na dokument koji je 2000. godine izradio Američki institut za poduzetništvo, neokonzervativni trust mozgova, poznat kao ”Projekt za novo američko stoljeće”, koji je pretpostavio da se očuvanje uloge Amerike kao svjetske najveće sile može postići u 21. stoljeću tako da se dogodi neki ”katastrofalan događaj koji bi uz to bio i katalizator poput novog Pearl Harbora”. Mnoge preporuke politike navedene u izvješću iz 2000. godine našle su mjesto u dokumentu o strategiji nacionalne sigurnosti Bushove administracije iz rujna 2002., a među osnivačima trusta mozgova bili su mnogi dužnosnici iz doba Busha, uključujući Elliotta Abramsa, Dicka Cheneyja, Williama Kristola, Donalda Rumsfelda i Paula Wolfowitza.

AfganistanTalibani
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ankica
2 godine prije

Sve to radi globalističko sotonistička mafija kao i ovo danas!!!! Povijest je laž i godinama živimo u LAŽIMA !!!

Banganistanaci
2 godine prije

24sata.hr/news/ministarstvo-uspjesno-smo-iz-kabula-izvukli-afganistance-koji-ce-za-par-dana-stici-u-hrvatsku

Pero Pirker
2 godine prije

Suvišan tekst.
I vrapci na grani znaju da je to “inside job”, drugim riječima sami ameri su srušili da imaju povod za vječiti rat protiv terorizma kojem nema kraja.
Tornjeva blizance su osiguravali agenrti mossad-a i za divno čudo taj dan nisu bili u tornjevima, a glupi ameri puše da je neki virtualni lik Bil Laden (koji ne postoji) iz pečina u Afganistanu oteo ni manje ni više 5 aviona i probio NORAD najbolje čuvani zračni prostor na svijetu, pitam se koliko moraš biti glup da povjeruješ u ovo.
Izbrojite koliko puta se na američkim TV postajama koristi rijeć terorist.
Ameri su glupa izmanipulirana stoka, koje za muda drže jevreji koji određuju vanjsku politiku amerike, drugim riječima koga napasti.
Pametnom dovoljno!

Zvrk
2 godine prije

taj bin laden je čovjek-sjena

Max
2 godine prije

A gdje početi? 11 rujna se nikad ne bi dogodio da nije blio plana USA “knezowa da zasjednu na strateške putewe ii nalazišta nafte Litija itd da se dođe pred prag Irana i Rusije prisjetite se nelogičnosti 11 Rujna Bin Laden u špilji Tora Bore planira napad na SAD i nijedna od 7 sigurnosnih sluzbi to ne presrretne upozoronja FSB a DGST a i BND a se ignoriraju . Arapi dolaze u SAD na lekcije iz pilotiiranja i prilikom uporabe simulatora leta ne slijeću nego se zabijajuj uj zgrade bučno slaveći iako su pali na ispitu?! To prijavljuje ubačena agentica FBI a sumnjajući da spremaju otmicu aviona. Njeziin izvještaj se odbacuje kao malo vjerojatan scenariji Njemačka služba BND upozorava SAD da sumnjive osobe žele ući u SAD avionom iz Frankfurta, to se iignorirra, Junak Afganistanskog pokreta otpora Ahmad Shah Massoud saznaje da Talibani i AL Qaeda nešto spremaju. On biva… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Budući da im je korona cirkus propao, sada su namjerno napravili cirkus s Afganistanom, a slijedeći korak koji se vrlo skoro očekuje je nekakav “novi veliki napad Talibana na SAD”, kao 2001. nakon čega će banda poslati vojsku na ulice s “licence to kill”, kao kod James Bonda.

Legendarni Grk
2 godine prije

“Mnogi mediji su objavili da je bombardovanje Avganistana učinjeno sa ciljem da se kazne Talibani koji su, navodno, povezani sa Bin Ladenom, iako se radi o pokrivanju sukoba koji međunarodni trgovci opijumom imaju s avganistanskim Talibanima koji su im se suprotstavili zaposedanjem opijumskih uzgajališta. Talibani su se istom kartelu zamerili i kada su povukli svoju podršku za gradnju naftovoda od izvorišta u Kaspijskom basenu. Ovaj veliki biznis su ugovorili članovi Saveta za međunarodne odnose Henri Kisindžer i Džordž Šulc. Oni su zastupali interese “Unocal Corporation”. Napadom na Avganistan (koji je nakon 11.septembra odmah predstavljen kao krivac zbog “pružanja utočišta Bin Ladenu” ) američka vojska (finansirana iz državnog budžeta) je uz aminovanje Kongresa poslata da pomogne privatnom korporativnom biznisu s naftom i trgovcima opijumom. Kako su američke obaveštajne strukture brzo locirale gde se skriva Bin Laden, a nisu uspele da otkriju zaveru ogromnih razmera koja je morala da postoji za četvorostruki… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Osama Bin Laden je dobio instrukcije i novac od CIA za deset godina. Za to vreme, približno 5 milijardi dolara je raznim kanalima uplaćeno njegovoj organizaciji kroz crni budžet (koji se puni međunarodnim švercom droge i pod upravom je crnog pape – jezuitskog generala) za CIA operaciju poznatu kao Maktab al Khidamar – MAK (kasnije prozvana Al Kaida) Kao plaćeniku MAK-a i vojnom vođi, njegovo bogatstvo u tom periodu je značajno povećano. Pošto kao i u mafijaškoj organizaciji, rad za CIA (u delu koji se finansira prikriveno) važi pravilo “Jednom u CIA, uvek u CIA”, jasno je za koga je Bin Laden radio do kraja života (ukoliko su tačne informacije francuske obaveštajne službe da je umro, verovatno u Izraelu gde se sklonio). Tako je MAK samo produžena ruka Medjunarodne obaveštajne Zajednice pod kontrolom crnog pape. Tako, ako CIA kontroliše obaveštajnu mrežu Avganistana, onda ona kontroliše i obaveštajne službe Pakistana, Iraka,… Čitaj više »

Krle
2 godine prije

Kako nema, a “Sigurni smo ..”, “Sve govori u prilog tome ..”, “Imamo pouzdane podatke ..”, “Iz pouzdanih izvora znamo ..”?
Pa Colin Powelj je osobno napunio bočicu dokazima za Irak, zašto bi bio problem imati dokaze za Bin Ladena?

žalosna Sova
2 godine prije

Prije sat vremena sam objavio komentar da je ovo največa laž i prevara i da nikakv Bil laden (koji ne postoji) nije srušio blizance već je to inside job cia i mossada i admine me obrisao.
Znači napišeš ono šta svaki normalan čovjek zna i verboten, admin te obriše.
Reci admine šta da pišem napiši neki manifest postova da se zna šta se može pisati.
faktograf #2.

Luciano
2 godine prije

Dokaza nema ni danas niti je moguće tako nešto organizirati iz afganistanih pećina. Kao agent CIA Bin Laden je samo obavio svoj dio posla nakon čega je vjerovatno uklonjen a mediji su od njega napravili strašilo. Bio je to inside job s elementima stranog upletanja. Ni to nije nekakva tajna da se radi o Mossadu, izraelskoj obavještajnoj službi. Ako znamo tko vlada Amerikom ništa čudno. Šuplja im je i ona priča iz Pakistana 2011. gdje su kao ubili Bin Ladena pa su u kratkom roku ti specijalci što su ga kao ubili poginuli i veza je presječena jer mrtva usta ne govore. Koga zanimaju detalji najbolje su to ipak odradili američki privatni istraživači, naravno “teoretičari zavjere” a dosta materijala je i prevedeno. Uloga Bin Ladena u svemu je minorna, sve što je radio bilo je izvršavanje naređenja svojih šefova koji koji su obavještajci iste te Amerike. Neki članovi njegove obitelji… Čitaj više »

Luciano
2 godine prije

Ujedno koristim priliku da vas sve pozdravim i komentatore i pristrane moderatore. Nije meni problem uključiti VPN ili otići kod bilo koga da zaobiđem approval ali bilo bi poštenije da kažete da su ovdje intelektualci i slobodnomisleći pojedinci nepoželjni. Onda bih barem znao na čemu sam. Ako imate minimum humanosti u sebi onda approvalujte ovaj moj pozdrav jer moje sudjelovanje na portalu ovime završava. Bilo bi mi draže da mi se otvoreno reklo da sam nepoželjan nego ovako mučki i podmuklo. Da, ja sam bio gggg, nisam baš puno pisao i dobio sam ban na portalu “bez cenzure” koji svaki klinac može zaobići. Eto nemam što skrivati. Ili sam se možda potpisivao velikim slovima GGGG, ne sjećam se više. Luciano je moje pravo ime pa ni to ne valja. Stvarno pozdrav svima, žao mi je onih intelektualaca koji su otišli ali sigurno imaju slična iskustva kao i ja. Važno da… Čitaj više »

TheBan
2 godine prije

Nema smisla ni karikirati ni izmišljati.
Nisu amerikanci bombardirali Pearl Harbor, ali su znali dovoljno unaprijed za napad da su mogli smanjiti posljedice, odnosno bar ga djelomično spriječiti.
No nisu, jer je bila potrebna značajna promjena u javnom mišljenju, koje je prije toga većinom bilo protiv američkog uključivanja u II svjetski rat.
9/11 je malo drugačija situacija, no po istom principu.

Ringo10a
2 godine prije

9-11 je bio Inside Job. Ili False Flag. Namjestaljka americkih i izraelskih tajnih sluzbi.

Farree
2 godine prije

Jeli iko primječuje paralele u pričama 11 Septembra, ISILa ili Corone. Sa 11 Septembrom je pokrenut globalni rat protiv terorizma (onaj vječni i protiv nevidljivog neprijatelja). Kompletan narativ je nebulozan i protivi se zdravom razumu. Priče poput avioni ne isparavaju kada udare o tlo, isto tako je jako teško sa 2 aviona srušiti 3 nebodera. Ne postoji nitko ko zbilja vjeruje u ovo, ali je priča proturena autoritrtom i danas o njoj nema stvarne main-steam diskusije (svi koji nešto kažu je teoretičar zavjere a ne fizičar). Priča sa ISIL koji su eto glupavi primitivci koji eto nekako jako inteligentno i predstavljaju pnog globalnog neprijatelja protiv koga treba mobilisati narod i ujedno opravdanje za ratnu propagandu i bombardiranje i intervencije od Libije, Malija, Čada, Centralnoafičke Republike, Somalije, Sirije i Iraka, Svi nekako ne “primječuju” da je nemoguće da su bradonje toliko Hyperpotenttne i osvajaju ogromne teritorije u Siriji i Iraku, ali… Čitaj više »

Ukleti Holandjanin
2 godine prije

Afganistan je dokaz da Ne postoje atomske bombe.

Air Brush
2 godine prije

Odmah kad se je je dogodio 11 9 sam govorijo sa arhitektom da li se može tako urušiti neboder. Logično, samo ako je miniran. Inače nikada. Ameri su tada objavili i slike i imena kobajagi pilota tih aviona. Al jezzira tv je odmah našla u Egiptu roditelje tih ljudi i oni su rekli da su to njihovi sinovi koji su odavno mrtvi u Švabolandu. Snimak rušenja je hoivudski, nos aviona ide kroz zgradu! A gledao sam I amaterski snimak sa druge strane, neboderi se ruše, nigdje aviona, haha. A napad na pentagon se je pojavio sa slikama samo prvi dan po napadu. Nikad više. A radari pvo su bili ugašeni cijelu noć i jutro. Same zgrade su prije toga dobile novog kupca i osiguranje na 300% vrednosti objekata. Toliko iz prve ruke. 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI