Turski avion na letu ka Teheranu, preusmjeren u Baku, usred izvještaja o sirenama koje su se čule u iranskoj prestonici

Turski avion
12 komentara

U petak su se pojavili izvještaji da su avioni preusmjereni sa međunarodnog aerodroma King Halid u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, s nejasnim razlozima. Kasnije je otkriveno da bi avioni mogli ponovo da slete u Rijad.

Let Turkish Airlinesa iz Istanbula za Teheran u petak je preusmjeren za Baku, pošto su se pojavili izvještaji da su se u iranskoj prestonici mogle čuti sirene za vazdušni napad.

Prema podacima Flightradar 24, avion je uspješno sletio na aerodrom Heidar Aliev u Bakuu nakon što je napravio nekoliko krugova na nebu iznad Teherana.

Aerodrom Homeini u Teheranu izjavio je da je avion preusmjeren zbog vremenskih uslova, navodi novinska agencija Fars. Novinska agencija Tasnim je vrijeme u iranskoj prestonici opisala kao hladno, kišovito i maglovito.

Zamjenik guvernera Teherana za sigurnost Hamidreza Goodarzi rekao je za Mehr News da zračne sirene nisu povezane sa letovima na aerodromu u Teheranu, dodajući da je zvuk posljedica testiranja sistema.

„Ovaj zvuk je nastao aktivacijom zvučnog sistema jedne od organizacija u gradu“, rekao je za Mehr. „Sada je ovaj sistem onemogućen i nema potrebe za brigom.“

Prema izvještajima, u iranskoj prestonici došlo je do nestanka električne energije.

U petak su korisnici društvenih medija na mreži dijelili video zapise na kojima su se u nekim djelovima iranske prestonice mogle čuti navodne sirene za vazdušni napad.

Kako se izvještava, sirene su se mogle čuti u oblastima nazvanim Shahr Ara i Marzdaran.

Ranije tokom dana korisnici društvenih mreža primijetili su da su avioni iz nepoznatog razloga preusmjeravani iz Rijada, ali je vazdušni saobraćaj kasnije normalizovan.

BakuteheranTurski avion
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tony
3 godine prije

Kineski sistemi PVO se lagano uklapaju u iransku vojsku nema brige sigurno , na zalost rusi su pokazali svoju nemoc PVO u siriji jako zalosno .. S-ovi i radari u siriji cute vec godinama nemoc ili strah.

gostgost
3 godine prije

Opet masovni nestanak struje u Teheranu. Ovo već postaje čudno.

Max
3 godine prije

Ili su Iranci testirali sirene ili je netko pustio dezinformaciju.

nekoime
3 godine prije

To Navaljni iz Moskve trubi na ustanak !

joe
3 godine prije

Jel mi netko moze pojasniti kako se Rijad uklapa u pricu o avionu iz Istanbula za Teheran koji je bio primoran sletiti u Baku?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI