U Siriji gotovo sva ”umjerena oporba” pristupa jednoj terorističkoj koaliciji

syria
12 komentara

Iako je u okviru pregovora s Turskom pokrajina Idlib trebala biti jedna od zona za deeskalaciju sukoba, ruski Glavni stožer je iz obavještajnih podataka priznao realnost i nova izjava generala Igora Korobova sugerira da će se problem u Idlibu i većem dijelu zemlje na kraju morati riješiti vojnim putem.

Govoreći na međunarodnom forumu vojne opreme ”Armija 2017”, čelnik glavnog odjela ruskog Glavnog stožera, general Igor Korobov, rekao da je u Siriji osnovan savez terorističkih grupa Hayat Tahrir Al-Sham, koji sada ima više od 25 tisuća boraca. Samo Al-Nusra Front, koji vodi koaliciju, raspolaže s 9 000 militanata u pokrajini Idlib i namjerava preuzeti nadzor nad cijelom pokrajinom.

Trenutno se udružilo više od 70 terorističkih skupina, uključujući i one koje se smataju ”oporbenima” i koje su se ranije definirale kao ”umjerene”, rekao je predstavnik Glavnog stožera.

General Korobov je rekao da se teroristi ovih skupina aktivno bore protiv vladinih snaga i umjerene opozicije koja se drži primirja u pokrajinama Aleppo, Damask, Idlib i Hama.

Naglasio je da su teroristi ujedinili sve islamističke milicije u Siriji i stvorili novu vojnu silu u kojoj ključnu ulogu igra Al-Nusra Front.

Ovaj tjedan sirijska vojska odbila napad terorista ”Islamske države” na naseljeni punkt Bir Humaymah, na granici pokrajina Homs i Deir Ez-Zor. Njegovo ranije oslobađanje može biti prekretnica u borbi za Deir Ez-Zor, koji je pod opsadom od 2014. godine. Obrana ovog mjesta je važna za Damask, jer iz njega može pokrenuti kampanju s ciljem preuzimanja kontrole nad bogatim prirodnim resursima u pokrajini, koja je još uvijek pod nadzorom ”Islamske države”, koja tamo kontrolira naftna i plinska polja.

Al-Nusra Frontgeneral Igor KorobovIslamska državaKorobov
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nitko bitan
6 godine prije

Možda se ovi upute u Tursku da se osvete Erdoganu za izdaju Alepa.

17 novembar
6 godine prije

mogli bi ovi ako al nusra izgubi da se prikljuce regularnoj turskoj vojsci

rodoljub
6 godine prije

Ovo je ocajan pokusaj Izraela i americke korporativne mafije da produze rat i, eventualno, primoraju Ruse na dalje ratovanje i iscrpljivanje. Oni ne shvataju da ce to posluziti Rusima da i dalje usavrsavaju svoje oruzje i “treniraju” za eventualni okrsaj sa Amerikenjcima. Ja bih ovaj plan Izrael-USrA-Pentagon definisao definicijom prdeza : “Prdez je poslednji pokusaj guzice da progovori” .

Damar Cro
6 godine prije

ako išta, barem je sav šljam na jednom mjestu pa će ih bit lakše ciljat…

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Već sada je sve što je iole važno u rukama džihatlija iz HTŠ-a u samoj pokrajini a i gradu Idlibu.

Brane
6 godine prije

Odličan I očekivan razvoj događaja. Vjerujem da su Rusi to očekivali od početka,I nevjerujem da zionazijima to odgovara. Bilo je za očekivati da će doći do ovoga,logičan razvoj situacije gdje se opkoljeni štakori bore za međusobnu prevlast. Pobjeđuje najnemilosrdniji, I Rusi su dobro znali od pičetka tko će to biti. Sad nemaju političkih problema kad krene deratizacija Idliba, budući da tzv. umjerena oporba ni formslno više ne postoji. Štakori imaju još dva mjeseca da se pripreme, I oni najpametniji da se još nakradu koliko mogu,a onda, kad se završi Deir Ezzor, počinje kampanja u Idlibu. Ishod je unaprijed poznat.

dalmata
6 godine prije

Jos od pocetka ,od kad je Ruska metla pocela mest sljam,napisa sam da ih triba stirat u kota,okruzenje,i jednostavno ocistit za sva vrimena.Ne dozvolit da ginu najbolji borci SAA,junaci Hezbolaha,Iranski savezn ici i sinovi pustinjskih plemena.Ne dozvolit troskove.Isprobat ljutu dezifenkciju,isprobat kvalitetu Ruske neutronske bombe.Naravno u dogovoru sa vladom Sirije i saveznika. Kad NATO voli provocirat oko Ruskih granica,neka objasnu podanicima EU,sta znaci ta vrsta rukopisa Ruske cirilice

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI