Uhićeni terorist u Bugarskoj je za istražitelje ”trgovac”

isis
4 komentara

U glavnom gradu Bugarske, Sofiji, uhićen je zapovjednik terorista ”Islamske države” Ahmed Rafi Musto, koji je viđen na brojnim snimkama ove terorističke organizacije. Bilo je to u redovima ”kalifata” od 2013. do početka 2016. godine, a u Bugarskoj ima trgovačku tvrtku. Bugarski militant Ahmed Musto se koristio pseudonimom Abu Musab Shueihi.

Bio je u sjevernoj Siriji, gradu Manbiju. Nije slučajno da mu je jedan od dokumenata izdao takozvani emir od Aleppa. Očito je tamo bio kod kuće”, rekao je arabist, prof. Vladimir Čukov.

Profesor pretpostavlja da je Musto koristio dokumente ”kalifata” samo zbog nedopuštenog poslovanja s duhanom.

“Njegova ogromna pogreška je što se bavio kriminalnim poslom. Veliko pitanje za naše službe je da li je ”duhanski biznis” bila njegova inicijativa ili je to radio planski za “Islamsku državu”.

Bugarski istražitelji tvrde da imaju snimke na kojima Musto likvidira nedužne ljude. Dvojica anonimnih svjedoka su svjedočila o njegovim bitkama u redovima ”Islamske države”.

Prije devet godina je stekao bugarsku putovnicu i započeo posao. S njim su zbog ilegalne proizvodnje duhana bili zatvoreni Ala Massam i Abdul Šeho. Njegova supruga, Ivanka Šeho, je u kućnom pritvoru i nije htjela ništa komentirati.

Musto je od suda zatražio da mu se dodijeli režim kućnog pritvora, jer ima ženu i dijete od sedam mjeseci, ali njegovu zahtjevu nije udovoljeno.

No, još uvijek nije jasno kako je moguće da je Ahmed Musto s Alom Massamom, Abdulom Šehom i njegovom suprugom Ivankom za sada zadržan kao ‘‘trgovac koji se bavio ilegalnom proizvodnjom i preprodajom duhana za nargile”, što je formalna optužnica, dok su u posve drugom planu njegove terorističke aktivnosti i moguće likvidacije koje je počinio tijekom svog trogodišnjeg boravka u Siriji? To je pitanje na koje moraju pronaći odgovor bugarske službe, a ne ”duhanski biznis”, kako tvrdi profesor prof. Vladimir Čukov.

Ahmed Rafi MustoIslamska državaKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čokolino
6 godine prije

Da je bio u redovima SAA obtužili bi ga terorizma, ovako je “trgovac”.pošto je vjerovatno na SADisticčkom platnom spisku.

fb slo
6 godine prije

U svakom slučaju popušio…

Andrej
6 godine prije

Pa što ako se terorist predstavlja kao trgovac. Pa i Boyko Borisov je mafijas, a u svijetu se predstavlja kao bugarski premijer. Riječ je samo o osobama sa više talenata.

Riddick
6 godine prije

Samo trgovac, a i zatvor je samo soba, hapsite tog ludaka pod hitno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI