Ukrajinski SBU zbog posjete Krimu kaznio uglednog njemačkog političara

SBU - Ukrajina
7 komentara

Kako prenosi ukrajinski TSN, Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) je kaznila njemačkog političara Willya Wimmera s pet godina zabrane ulaska u zemlju, jer je s delegacijom njemačkih gospodarstvenika ranije ove godine posjetio Krim.

Međutim, Willy Wimmer nije dužnosnik nekakve marginalne stranke u Njemačkoj, nego član Kršćansko-demokratske unije kancelarke Angele Merkel i političar s 33 godina staža u Bundestagu, gdje se uglavnom u raznim odborima bavio sigurnosnom politikom zemlje, a od 1994. do 2000. bio je potpredsjednik Parlamentarne skupštine Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS).

Vijest da je Služba sigurnosti Ukrajine zabranila ulazak u zemlju za 5 godina istaknutom njemačkom političaru je potvrdila glasnogovornica SBU, Elena Gitlijanskaja.

Prema njezinim riječima, odluka je donesena “zbog posjete Wimmera okupiranom Krimu, što vlasti u Kijevu smatraju narušavanjem ustavnog poretka zemlje”.

Willy Wimmer je posjetio poluotok u ožujku ove godine i bio je dio delegacije njemačkih gospodarstvenika i političara. Tijekom posjete se sastao i s predstavnicima lokalnih vlasti.

Kao što smo rekli, Wimmer je član Kršćansko-demokratske unije koju vodi kancelarka Angela Merkel. Prethodno je bio član Bundestaga, bio je o služio kao zamjenik predsjednika Parlamentarne skupštine OESS-a i Parlamentarni državni tajnik pri njemačkom Ministarstvu obrane.

SBUWilly Wimmerzabrana ulaska
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Undertaker
6 godine prije

Ahahahahahahahahahahaha

Pizistrat Nelson
6 godine prije

Hahahahaahha…mislim da je počašćen ovom zabranom. Ukri se ufurali da su netko ili nešto 🙂

Laki Topalović
6 godine prije

Da četverorazredni, baš, 33 godina i odboru za nacionalu sigurnost Njemačke ranije

Arkaj
6 godine prije

“…-beton komunista-, -suradnik udbe-, -velejugovic-….”
————————————————————————
Malo blesavo zvuči kad je dio komentara o njemačkom političaru, Krimu, rusko – ukrajinskim – njemačkim odnosima. Ako i dalje planiraš nastavit napad na vjetrenjače bilo bi zgodno da promjeniš nick. Po meni bolje bi ti odgovarao – Don Quixote iz la Manche

MilanCZ
6 godine prije

Sto upce citate ukrajinské gluparije,njima su daní odbrojani,do zimě bití ce veselo u ukrajini.

Rz Brzotrz
6 godine prije

Willy Wimmer je apsolutno nepoznata osoba u Njemackoj, po cemu je ugledan ostaje autorova enigma.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI