Direktor tvornice zrakoplova u Kijevu dobio otkaz zbog fotografije na Facebooku

Antonov AN-148
12 komentara

U Ukrajini je smijenjen direktor tvornice zrakoplova u Kijevu, koji nije prošao posebnu provjeru Službe sigurnosti Ukrajine (SBU), zbog fotografije na kojoj je u uniformi ruskih vojnih zrakoplovnih snaga, napisao je na svom Facebooku Jurij Butusov, glavni urednik publikacije Cenzor .

Ukrajinski novinar je bio taj koji je objavio „skandaloznu fotografiju“ na svojoj stranici na društvenoj mreži.

“Ova se fotografija pretvorila u ogroman skandal, zbog kojeg je, šest dana nakon imenovanja na to mjesto, otpušten Aleksej Popov, direktor 410. postrojenja tvornice zrakoplova Ukroboronprom”, napisao je Jurij Butusov, dodavši „kako Aleksej Popov zbog ove fotografije nije prošao posebnu provjeru Službe sigurnosti Ukrajine (SBU)“.

Prema njegovim riječima, fotografija je snimljena na zrakoplovnoj izložbi MAKS-2015. u kolovozu mjesecu iste godine u blizini Moskve.

„Aleksej Popov, s desne strane, kupio je odijelo ruskog pilota i stoji pokraj svog oca”, naveo je Jurij Butusov.

Za pretpostaviti je da uniforma koju nosi Aleksej Popov nije identična službenoj uniformi ruskih zrakoplovnih snaga, jer je u bilo kojoj ozbiljnijoj zemlji zakonom zabranjeno prodavati „prave“ uniforme civilima . Ovo bi mogao biti običan zrakoplovni kombinezon s nešto izmijenjenim službenim obilježjima ruskih zrakoplovnih snaga, ali je problem „agresorska zastava“ uočljiva na lijevom rukavu uniforme.

Aleksej Popov, sin Viktora Popova, vlasnika privatnog pogona FED u Harkovu, jednog od vodećih svjetskih poduzeća za proizvodnju dijelova za civilne zrakoplove sovjetskog i zapadnog dizajna, rekao je novinaru da je točno što je napisao i priznao da je sin Viktora Popov, pravog inovatora u zrakoplovnoj industriji.

“Mislim da je on jedinstven i najuspješniji menadžer u našoj zrakoplovnoj industriji. Njegov sin Aleksej također je inženjer s dobrim obrazovanjem, a imenovan je u siječnju za direktora 410. tvornice, što je bio pozitivan signal”, piše ukrajinski Cenzor.

Ukrajinsko 410. postrojenje civilnog zrakoplovstva dio je državnog koncerna Ukroboronprom. Na internetskoj stranici državne tvrtke se navodi da je Aleksej Popov otpušten šest dana nakon imenovanja, 15. siječnja. Naredbu o otpuštanju sporazumno su potpisali Aleksej Popov i novi generalni direktor koncerna Aivaras Abromavičius, koji je pod predsjednikom Petrom Porošenkom neko vrijeme bio na čelu Ministarstva gospodarskog razvoja i trgovine Ukrajine.

Aleksej Popov Kijev Ukrajina
FOTO: Inkriminirajuća fotografija za Alekseja Popova
SBU
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
4 godine prije

Pa sad… za ukropiju čak i relativno normalan potez. Pretpostavljam da bi i neki hrvatski državni zaposlenik dobio otkaz da se slika na aeromitingu u Beogradu u srpskoj uniformi, ili nečemu što liči na to. I nije neka vijest.
Čovjek je trebao biti oprezniji,u bantustanima se striktno pazi na simboliku, budući su i same te državice u osnovi simbolične.

Max
4 godine prije

Da nije tužno bilo bi smiješno.

nessy
4 godine prije

Sad treba, za odgovor, nabaviti “uniformu” Zulu lovca, koplje, luk i strijelu, slikati se, i pitati, moze li ovo proci? Ali, covjeku vjerojatno nije do zafrkancije, nego se pita “pa gdje ja ovo zivim?”.

Vladimir
4 godine prije

Zato se ja na Cipru nisam fotografirao sa pravim ruskim mornarima da bih mogao biti direktor Croatia Airlinesa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI