Usprkos američkim sankcijama, Huawei u svoj razvojni program ulaže 1,5 milijardi dolara

Huawei P20 Pro
9 komentara

Kineski tehnološki div Huawei je izjavio da će u narednih pet godina uložiti oko 1,5 milijardi dolara kako bi privukao globalne programere.

Ponuda je dio šire informacijske strategije tvrtke koja uključuje ulaganja u osnovna istraživanja svojih proizvoda radi podrške novim tehnologijama poput umjetne inteligencije. Tvrtka je također navela da će svoje hardvere i softvere učiniti dostupnijima kupcima i partnerima.

Huawei je najavio svoj razvojni program prije četiri godine. Kompanija tvrdi da je od tada podržala preko 1,3 milijuna programera, te 14 000 neovisnih dobavljača softvera širom svijeta.

Prema potpredsjedniku Huaweija, Kenu Huu, tvrtka želi proširiti taj program na još pet milijuna programera. Također želi pomoći partnerima da “razviju novu generaciju pametnih aplikacija i rješenja”.

“Budućnost informatičke tehnologije ogromno je tržište vrijedno više od 2000 milijardi dolara i mi ćemo i dalje ulagati”, rekao je Ken Hu.

Huawei je trenutno u unakrsnoj vatri američko-kineskog trgovinskog rata.

U svibnju su Sjedinjene Države Huawei uvrstile u svoj takozvani “Entitetski popis”, sprečavajući američke kompanije da posluju s kineskim tehnološkim divom. Washington je optužio Huawei da prijeti američkoj nacionalnoj sigurnosti i vanjskopolitičkim interesima Sjedinjenih Država.

Unatoč izazovima, tvrtka sa sjedištem u Shenzhenu je izvijestila da je njen globalni udio telekomunikacijske opreme u prvoj polovici ove godine porastao za 28,1 posto. Huawei također ostaje ispred svih globalnih konkurenata na tržištu 5G, nakon što je objavila 50 komercijalnih ponuda za razvoj ove mobilne mreže.

CNBC

 

Huawei
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
4 godine prije

konjokradice se pripremile, pripremili I zamku, dovukli tenkove I njima “nevidljive” zrakoplove f-35, I očekivali kineze na kamilama negdje u azijskoj pustinji a kinezi ušli sa svojom 5g tehnologijom I u europu I u njihovu državu konjokradica. vremena se mjenjaju samo konjokradice ostaju isti primitivni, glupi divljaci

Ante
4 godine prije

Imam kineski mobitel, dogodilo mi se to da sam izvadio memorijsku karticu iz njega. Prije vađenja mobitel mi je ponudio da spremim svoje podatke na njihov server ja sam to odbio. Sljedeći puta kada sam stavio natrag karticu mobitel je rekao da je kartica oštećena i odbio je pristupiti podacima sa memorijske kartice. Usput podsjećajući me da sam mogao spremiti na njihov server svoje podatke sa kartice. Kompjuter može pročitati podatke sa kartice ali mobitel ne može. Moj zaključak ako ne podijelim svoje podatke sa njima kartica mi neće raditi i ti se sada ******. *******

tihobl
4 godine prije

Lako je njima kad imaju neogranicen budzet. Mogu uloziti i 1000 puta vise i programere placati americkim obveznicama.

LauerNalis
4 godine prije

Miljarda i po je go racku, mora da je vise

eoeueriveiuriurifuernfnefnrf
4 godine prije

Navijam za Huawei kao i za VW.

Zvrk
4 godine prije

Ja mislio dedolarizacija, a ono kineska firma ulaže milijarde dolara?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI