Zašto Rusi vole i Rusko Carstvo i Oktobarsku revoluciju i Putinovu Rusiju

Rusija- Zvijezda

Rusko Carstvo je bila velika sila. SSSR je bio još veća sila, a Ruska Federacija već postaje još moćnija, a to je ono što uzrokuje mučninu kod rusofoba svih boja.

Današnji dan se uzima kao službeni datum pada Berlinskog zida i 9. studeni se obilježava brojnim manifestacijama, susretima i okruglim stolovima. Međutim, samo dva dana ranije je bila 102. Obljetnica „Oktobarske revolucije“, kojom je 7. studenog 1917. po gregorijanskom kalendaru stvoren Sovjetski Savez.

Tog dana su prije 102 godine boljševici pod vodstvom Vladimira Iljiča Lenjina, Josipa Visarionoviča Staljina i Feliksa Dzeržinskog svrgnuli su liberalni režim Kerenskog i spasili Rusiju. Iako su brojne interpretacije ovog povijesnog događaja dovele do toga da danas slušamo trockističke besmislice i neonacističku retoriku u židovskoj zavjeri, ovaj događaj se po značaju može se usporediti barem s protjerivanjem kneza Požarskog i građanina Minina iz Moskve, što je označilo kraj razdoblja velikih nevolja i protjerivanja poljskih osvajača iz Rusije.

Ako netko nije znao ili je znao, a onda zaboravio, tadašnja je “privremena vlada” najprije prvom izdanom naredbom uništila carsku vojsku. Zbog tog dekreta je vojska izgubila zapovjedništvo i u kratkom vremenu je broj dezertera premašio milijun ljudi. Liberali koji su s carom dogovorili abdikaciju su ruski vanjski dug udvostručili u samo šest mjeseci i brzo doveli su do propadanja zemlje, baš kao i Boris Jeljcin devedesetih.

Boljševici su brzo pokupili palu zastavu ruske državnosti, odbili su sve strane intervencije, uključujući i onih koji su pod krinkom patriotizma primali britanske titule i američki novac, te počeli žestoko razvijati znanstveni i industrijski potencijal zemlje.

Tijekom prve godine njihove vladavine, dakle, za vrijeme građanskog rata, otvorili su 17 institucija koje će raditi po rezultatima izvješća komisije Vernadskog. Ovo je jedinstven slučaj u povijesti da je tijekom tako intenzivnog rata, koji je uključivao invaziju zemalja Antante, vodstvo zemlje ne samo preživjelo, već je nastavilo raditi na budućem razvoju.

Ono što je danas karakteristično jeste da u nekim ruskim krugovima osobe poput Lenjina i Staljina izazivaju mržnju približno istog intenziteta kao prema osvajačima Mininu i Požarskom.

Kao i sve jake vođe u povijesti Rusije, od Ivana Groznog, Petra Velikog, Katarine Velike, Josifa Staljina do Vladimira Putina, izazivaju u tim ljudima neopisivu mržnju.

Ali su baš te jake vođe Rusiju očuvale od Poljaka i spriječile da se u zemlji služe zapadni gospodari.
Nabrajati greške i odluke zbog kojih su iz današnje perspektive počinjeni zločini je bespredmetno. Njih je bilo i nitko ih ne negira, iako treba napomenuti da je zapada historiografija u tom smislu više propaganda, nego objektivna znanost, koliko interpretacija povijesti uopće može biti objektivna.

Danas Rusija ima jednog Navalnog koji je odletio u Sjedinjene Države, a odmah po povratku susreo se s političarem Valerijem Raškinom kako bi od KP Rusije stvorio jaku oporbu Putinu.

Aleksandr Gudkov, ruski televizijski voditelj, šoumen i producent, odletio je u London, a odmah po povratku počeo je vikati o „zagađivanju i smeću“, spriječivši da se ovaj problem riješi izgradnjom postrojenja za reciklažu smeća.

Menadžer Jurij Semin je odletio u London, ali se čini da mu već nedostaje sredstava.

Danas radikalna desnica i ljevica, ujedinjeni zajedničkim ciljevima, vlasnicima i financiranjem ponovo pokušavaju podijeliti Rusiju. Nameću iste podijele kao prije stotinu godina, pokušavajući izazvati u sukob koji je već odavno završio.

Današnju propagandu Rusi gledaju na društvenim mrežama i na You Tubeu.

Ako ste ljevičar, onda morate mrziti Vladimira Putina zbog buržoazije i kapitalista.

Ako ste desničar, onda ga morate mrziti zbog pokušaja obnove Sovjetskog Saveza.

„On štiti buržujsku domovinu!“ „On želi uskrsnuće crvene nemani!“ Propaganda je tu, za bilo koju ciljanu publiku, ali je jednaka u značenju.

Za kakvu god bili „batinu“, desnu ili lijevu, nećete pogriješiti, jer obje pripadaju Hodorkovskom i proizvode se istovremeno i u istoj tvornici.

Ali je narod za Rusiju i za istinu, a istina je da je Rusko Carstvo bila velika sila. SSSR je bio još veća sila, a Ruska Federacija postaje još moćnija, a to je ono što uzrokuje mučninu i grčeve kod rusofoba svih boja.

Kakve veze s tim ima događaj koji se punim imenom zove „Velika oktobarska socijalistička revolucija“? Naime, unatoč svem, negdje će u povijesnim knjigama Putinovo tiho svrgavanje Jeljcinovih “liberalnih demokrata”, koje nemojte brkati sa Žirinovskim, koji nije ni liberal ni demokrata, uspoređivati s protjerivanjem Poljaka iz Moskve i protjerivanjem privremene liberalne i prozapadne vlade Aleksandra Kerenskog iz Petrograda.

Zna ruski narod i za čistke i gulage, za deportiranja i eksperimente s kolektivizacijom poljoprivrede, ali su sve te grozne stvari manje zlo u usporedbi sa služenjem stranim gospodarima, koji od propasti Zlatne horde dolaze iz Varšave, Londona, a pokušali su doći i iz Pariza i Berlina. To ruski narodi naprosto ne podnose i zato još uvijek slave Oktobarsku revoluciju, kao što slave njihovu i Staljinovu pobjedu nad nacifašizmom.

147
Ostavite komentar

avatar
10000
 
22 Grupirani komentari
125 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
119 Komentatori
Ha haHa hapukiawdebfqwuefweufwuefuweufeFirst Last Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Rusi vole i Đingis Kana i Ivana Velikog i Romanove i CCCP i današnju Rusiju jer je sve to neprekinuti kontinuitet na istom teritoriju.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Romanovci sú najveci zlo rusa bílí, nije bilo veceg zla něgo sto sú bílí Romanovci,uveli zástavu trikolóru koju im nametnula Holandija.Zastava Rusije crvene boje,

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Uskoro ce služebná zastává Rusije bití opět crvene boje

Vladimir
Gost
Vladimir

Vec je bila, nedaj boze opet.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Moše, Ivan je veliki a Petar mason grozni, i ne sraćkaj mi po aksiomu, odi tabiriti sa onim pametnim tvojim “što možeš od njih puno naučiti”, i ne diraj mi Nikolu mučenika što ga ubiše skvoteri.

Per aspera
Gost
Per aspera

Nema sta, mudro zboris. Svaka ti je zlatna.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Najveće zlo u Rusiji su oni skvoteri nazvani po tvojoj skvo.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Nemáš o ničem pojma,nemáš pojma Tko sú bílí Romanovci.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Ma nemoj mi reći, ti znaš.

Vladimir
Gost
Vladimir

To je ono, ti unistavaju sve sta nije njihovo. Narod bez empatije.

Tvingo
Gost
Tvingo

Aktuelna ruska zastava je posledica inspiracije na francusku revoluciju i nema osim boja u heraldičnom smislu ama baš nikakve veze sa nizozemskom zastavom

VasilisaPremudra
Member
VasilisaPremudra

#Aktuelna ruska zastava je posledica inspiracije na francusku revoluciju i nema osim boja u heraldičnom smislu ama baš nikakve veze sa nizozemskom zastavom

Ipak ima.
Niskozemska i Petar Veliki su itekako povezani, posljedicno i zastave. Narocito u heraldickom smislu.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Tamo u Nizociozemskoj su ga inicirali u “masone” iako je rođenjem već bio predodređen za tu ulogu a onda ga slavili ko velikog kroz kontrolu pisanja povjesnih knjiga po Rusiji. Morali su ostaviti pečat svoj da se rusi uhvate za taj mit umjetno stvoren.

Lucija
Gost
Lucija

Masoni nisu nikada bili jaki u Rusiji.
A za Petra velikog koga ovdje olajavate kao i Lenjina (a da nitko nije naveo ništa o njegovom životu i doprinosu revoluciji…umro je od posljedica atentata…za mene dovoljan dokaz)…
Petar veliki je umro od upale pluća koju je zaradio kada je skočio u more da spašava brodolomnike…

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Samo ti vjeruj službenim lažima u povjesnim i inim knjigama koje pišu programeri skvoteri, daleko češ dogurati tako programirana ko biorobot u uvjerenju da si podučena istini a ni svjesna da si obmanuta.

Lucija
Gost
Lucija

Pa, postojali su i postoje izvori znanja i prije interneta.
I onda, uvijek je bilo manipulacija. A ljudi su uvjek nekako dolazili do istine. Neke stvari su i onda bile prisutne, ali u daleko manjem obimu nego danas (globalni kapital).
Kapital koji je pomogao revoluciji bio je – Njemački. Htjeli su se riješiti istočnog fronta. Lenjin i Trocki nikako nisu isto.

Siniša
Gost
Siniša

Posledica atentata…kojega neki pripisuju Staljinu,vele Lenjin zastraneo.

Vladimir
Gost
Vladimir

Lenina je ubio Stalin.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Ko i skvotera Trockija.

Vladimir
Gost
Vladimir

I to je dobro napravio.

Ha ha
Gost
Ha ha

@Vladimir
sifilis

VasilisaPremudra
Member
VasilisaPremudra

@ Lucija

Petar Veliki je u dva navrata boravio u Nizozemskoj, prvi puta incognito. Znatizeljno je izucio brodogradnju, urarstvo, i izmedju puno drugih zanata cak i izradu mrtvackih kovcega. Nakon povratka u Rusiju, nizozemski je uveo kao sluzbeni dvorski jezik na ruskom dvoru.
To su provjerljive cinjenice i podupiru povezanost PV i Niskozemske..
Olajavanje me ne zanima.

Zvrk
Gost
Zvrk

petar veliki je cjenjeniji na zapadu nego u samoj rusiji.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Zato što šerko zapadom vladaju oni koji su stvorili svog bladbradera i podvalili ga rusima da puše te mitove.

VasilisaPremudra
Member
VasilisaPremudra

@Zvrk
#petar veliki je cjenjeniji na zapadu nego u samoj rusiji.

Tocno.
(A tako je bilo i u njegovo vrijeme.)

Petar Veliki je bio deklarirano i proaktivno zapadnjacki orijentiran. Putovanja po zapadnoj Europi poduzimao je tri puta, takozvano Великое посольство. Mentor mu je bio Nizozemac Franz Timmerman. Anna Mons, ljubavnica, bila je takodjer Nizozemka. Raznorazna znanja mahom vezana za brodogradnju je sticao radeci za VOC u Amsterdamu.
S talijanskim arhitektom a po amsterdamskom/zapadnoeuropskom modelu ustrojio je Sint Petersburg, uz veliki broj nastradalih.
Osim sto je 1710. uveo nizozemski na ruski dvor, zelio ga je uvesti i kao drugi zvanicni jezik Rusije.
Prezirao je rusku tradiciju, odjevao se po zapadnjackoj modi, ukinuo moskovski patrijarhat…
A za njegove se vladavine broj radno/vojno sposobnih Rusa smanjio za 20%.

Dakle, da ponovimo:

#petar veliki je cjenjeniji na zapadu nego u samoj rusiji.

Logicno.

Lucija
Gost
Lucija

Vasilisa
Ispričavam se, iako… nisam vidjela niti jedan vaš komentar prije nego sam napisala onaj svoj sa ‘olajavanjem’.
Ali,- isplatilo se, zar ne? 😌 Vi ste napisali jedan super…

Lucija
Gost
Lucija

Milanče u ovom slučaju zna što priča.
Povjest zastava je povjest utjecaja na jednu zemlju.
Ako budete gledali za Rusiju, počnite od Petra Velikog…
i njegovih zastava za mornaricu.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Masoničina i zato ga zovu veliki a Ivana grozni al kod mene je obrnuto.

shumadinac
Gost
shumadinac

Ivan Grozni je prevod imena koji forsira Zapad inače je Strašni. “Sitna” razlika 😉

VasilisaPremudra
Member
VasilisaPremudra

#zato ga zovu veliki

Koincidencija ili ne, ali Petar Veliki je bio – visok. Podatci variraju izmedju 201cm i 215 cm.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Boljsevici sú ocuvali Rusiju.Uz své pinduse kojí sú htjeli unistiti Rusiju, predati prirodna bogastva Rusije západu,boljsevici sú ocuvali suverenitet Rusije.Zato, mnogim západním knjigama napadají i ocrnjuju boljsevici jer suprostavili se západu.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

A tko je stvorio boljšeciovike i tko je ubio cara Nikolu i tko je ukrao 30.000 tona zlata što je Nikola da za osnivanje FED-a, tko je ubio 26 + 6 milijuna rusa u drugom i prvom rozmarina beba ratu?

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Englezi

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Hahaha, dobar humor Moše, nisu li ono gusari upravljani iz sitija hehehe………………Moše ti si umjetna……….ne tipkam sa strojevima………

Vladimir
Gost
Vladimir

Khazari.

Vladimir
Gost
Vladimir

Boljesvici su khazarska tvorevina za unistenje carske Rusije. Dolazak Lenjina na vlast Khazari zovu osveta za unistenje Khazarije 1000 godina prije.. Milance, plivas, nemas pojma ili si instruiran kod Khazara. Mislim da je ovo zadnje tocnije.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Čitaj sa razumijevanjem zašto upotrebljavam novi naziv skvoteri za iste i što to ima veze sa Mošeovoj skvo.

Bilo kuda, kiki svuda
Gost
Bilo kuda, kiki svuda

Vladimir, bravo.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Carská Rusija je bila zlo za Rusiju,proucií málo to bolje

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Je, bojali se da Rusija ne bude najača sila zato su joj poturili komije skvotere.

Vladimir
Gost
Vladimir

Milance, slijedim tvoje komentare vec neko vrijeme, poneki su respektivni, ali na kraju mi ispada da hodas pokraj svojih cipela ovo zadnje vrijeme

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Prouči rijeć hazbara, to ti je Moše, možda čak i OpenAI GPT-2.

Zvrk
Gost
Zvrk

Baš našao jedan stariji upis pa tko voli, nek izvoli: ” Slabost, neodgovornost i nemar zadnjeg ruskog cara Nikolaja II, doveli su Rusiju 1917. g. na rub stanja opceg rasula. Engleska politika eliminacije Rusije, najmocnije europske kontinentalne sile od vremena Napoleonovskih ratova, je bila spremna ubrati plodove svojeg stogodisnjeg djelovanja. Banke, industrija, rudnici, nafta su u devedesetpostotnom udjelu bili u rukama stranaca. Mahom Engleza i Francuza. Njihovi ljudi, Kerenski i Kornilov na prvom mjestu, su rusenjem cara u veljaci 1917. g. formalizirali raspad stoljetne carske Rusije. Put za potpuno preuzimanje iste i njeno pretvaranje u sirovinski dodatak zapadnoj industriji bio je otvoren. Boljsevici i njihov vodja Lenjin, covjek iz azijskog dijela Rusije, su prvi prepoznali otpor ruskog seljaka i radnika barbarskom nasilju nad pojedincem i zajednicama koji je dolazio sa Zapada. Rusija se tragicno podijelila na istinske patriote predvodjene boljsevicima i na konglomerat raznih pokreta medju kojima je bilo i patriota-monarhista, liberala, oportunista raznih boja, europski oijentiranih menjsevika… Crvene i Bijele. Uz egzoticne, no zato znakovite, pojave poput Zalenih. Koliko je podjela bila duboka svjedoci raskol unutar same carske armije. Oko 30 % casnickog kadra je ostalo neangazirano u Gradjanskom ratu, 40 % se opredijelilo za Bijele, 30 % pristupilo Crvenima. 750 clanova Generalnog staba je pristupilo Bijelima, 639 Crvenima. 14 zemalja je otvoreno, vojskom i finacijski, podrzalo Bijele. Crvene nitko. Sto se krije iza podrske Bijelima prekrasno se osvjedocio general Krasnov kad su Anglo-francuski saveznici su vojnu pomoc uvjetovali potpisom na dogovoru u kome se buduca vlada Rusije obvezuje da ce Francuzima i Englezima, priznati sve predratne i ratne dugove s kamatama, nadoknaditi sve gubitke nastale usljed Gradjanskog rata, direktne i indirektne, te, sto je izazvalo nevjericu i bijes kod Krasnova, stete pocinjene njihovim biznisima od strane njemacke i austro-ugarske vojske tijekom Prvog svjetskog rata. Krasnov nije htio potpisati ugovor s Luciferom, ali jesu njegovi suborci, Denikin, Kolchak (u Londonu uz nazocnost Lloyda Georga i americkog veleposlanika), Vrangel. Politicka situacija u vlastitim zemljama nije dozvolila Zapadu da zapocne intervenciju vecih razmjera. Osim toga, mogle su se dogoditi neugodnosti poput prelaska srpskog kontigenta na boljsevicku stranu. Od intervencije se postupno odustalo, cime su Bijeli izgubili jedinu podrsku koju su imali, onu od stranaca. Uz pomoc ruskog naroda Crveni su brzo izvojevali pobjedu. O kakvom se zahtjevu za novcima radilo kod Anglo-francuskih razbojnika, vidjelo se tijekom medjunarodne konferencije u Djenovi od 10.4. do 19.5.1922. g. Zapadni su saveznici podastrli racun “gubitaka” na 18 milijardi zlatnih rubalja. Godisnji iznos reparacije (upotrijebljen isti izraz kao i za Njemacku) iznosio bi 80 % tadasnjeg BDP Rusije. Boljsevici su hladnokrvno podastrli svoj zahtjev za reparacijom stete pocinjene stranom intervencijom, tj. gospode s druge strane stola. 30 milijarde zlatnih rubalja. Sve pedantno dokumentirano. Ruski povjesnicar Nikolaj Starikov, istaknuti predstavnik antiboljsevickog i rojalistickog pravca ruske historiografije, opisuje situaciju rijecima: Zapadni su pregovaraci naisli na jaceg igraca od njih samih. Lenjin ih je jednim potezom okrenuo oko prsta. Poslije nekoliko dana boljsevici su smeksali stav. Pristali su priznati predratne dugove, bivsim vlasnicima dati mogucnost iznajmljivanja ili koncesije na… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša

Odličan tekst, mada se u njemu osjeti idealizacija Lenjina.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Idealizacija ide od braće koji poturiše Lenjinciobojsa rusima, vidi se da je to pisao isti dnk-a.

Moreno
Gost
Moreno

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef Varanski DNK 🙂

Jack
Gost
Jack

U naslovu je pogrešno postavljeno pitanje i izgleda, da svi Rusi vole i carsku Rusiju, oktobarsku revoluciju i Putinovu Rusiju. Pravilno postavljeno pitanje bi glasilo, zašto jedni Rusi vole caraku Rusiju, jedni oktobarsku revoluciju a neki Putinovu Rusiju?
Pogledajmo jednu Galupovu anketu, pred kratkim provedenu u Rusiji na nekoliko tisuća ispitanika i ustanovljeno je, da bi skoro polovica mladih Rusa od 18 do 40 godina željela napustiti Rusiju i živjeti u SAD ili u Njemačkoj!

Lucija
Gost
Lucija

Zvrk ić
Otkuda je tekst tj podaci?

Zvrk
Gost
Zvrk

sa starog indeksovog foruma.

Ha ha
Gost
Ha ha

azijat lenjin je bio izdajica

Vladimir
Gost
Vladimir

Ali ne svoga naroda.

Ha ha
Gost
Ha ha

uništio ruse
spasio azijate

Moreno
Gost
Moreno

Zvrk Priča je interesantna, ali je meni interesantnija ona druga di je agent globalista Alexander Parvus koji je bija židovskog porijekla dobija vagun zlata da pokupi Lenjina i odvede ga u tome vagunu priko Švedske u Rusiju kako bi sa tin zlaton Lenjin moga organizirat revoluciju . . . i nakon šta je revolucija uspila, ruska aristrokracija opljačkana nesta je i Parvus i cila ferata zlata . . . nedugo nakon šta je Lenjin shvatija kako nema ni Parvusa ni zlata za gradit komunističko društvo Lenjin je skonča pod nerazjašnjenim okolnostima.
Parvusa više niko nikad nije vidija, a drži se kako je većina ruskoga zlata završila u Švicarskoj . . . a mi i danas mislimo kako je Švicarska bogata zato šta proizvodi nože, sireve, satove, čikolatu i ”pošteno bankari” . . .

Svi ti sporazumi su jedno, a putevi zlata i novca su skroz nešto drugo i oni otkrivaju kakvo je bilo pravo stanje stvari . . .

Kora
Gost
Kora

AvatarMoreno

Slažem se s Vama. Cionistički i sovjetski režim povezani su “neraskidivom zlatnom vezom”.

Kvisko
Gost
Kvisko

A tko im brani da vole Rusiju, Rusko Carstvo, Oktobarsku revoluciju i Putinovu Rusiju???

Moje skromno misljenje nitko, medjutim ako ta prevelika ljubav postane posesivna, pa se prelije preko granice na tudje teritorije ili se pocne mahati nuklearnim oruzjem, tada se ta ljubav mora ograniciti i vratiti u normalne okvire i gabarite.

Siniša
Gost
Siniša

Blago nama, sa druge strane na Rusiju mašu cvijećem 🤗

Ivo
Gost
Ivo

Nemoj ih uspoređivati sa amerima, inženjeru. To je anglozionistička specijalnost, mišljenje ti je vrlo skromno, ako ga možemo uopće nazvati mišljenjem.

Oko
Gost
Oko

Slicno sam ja u srednjoj napisao sastav na temu lektire Braca Karamazovi.
Kao “Dostojevski ja metaforom o dva brata prikazao srce i dusu Rusije. Onaj brat koji zivi po nacelima ruske tradicije je olicenje ruskog coveka , on je dusa Rusije i voli Rusiju dok drugi brat koga privlace evropske vrednosti i materijalno je predstavljen kao srce Rusije, ne predstavlja autenticnog ruskog coveka i ne voli Rusiju”.

Dobio sam keca ko vrata a profesorica mi rekla da bi u tom slucaju Rusija imala 12 infarkta i 5 pejsmejkera i da obojica vole Rusiju svaki na svoj nacin kao i da u svakom Rusu čuce oba brata.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Profesorica je bila programirani biorobot i od tebe htjela napraviti programom istog no ti se nisi dao jer imaš zdravog razuma.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Prof. je bila tudum , a nadam se da ti to nije smetalo dalje u školi. Ili scena iz ruskog filma Taras Buljba, kad navuče sina u zasjedu i ubije ga.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Evo scene ovdje niti minut, strašan film: da ne stavljam link, odmah će baciti na Тарас Бульба “Я тебя породил, я тебя и убью”

Oko
Gost
Oko

Bas suprotno. Sustina je da po prirodi brat voli brata i kada nadju umerenost u svojim suprostavljenim nacelima Rusija zivi i srcem i dusom dok iskljucivost i nerazumevanje svadjaju brata sa bratom, srce sa dusom.
Putin je nasao tu meru da se ne fura na talibanske fore “Pravoslavlje ili smrt” (Cecenija, Dagestan, Baskirija, Tartastan 90% glasaju za njega a Popovi od Srbije do Sibira sanjaju takvog predsednika), nema leva skretanja ali su sve kompanije koje crpe prirodna bogatstva Rusije 50,01% drzavne, Evropljane naziva prijateljima i partnerima i prica o Evropi od Vladivostoka do Lisabona ali ne skida gace pred Briselom nego im zavali samarcinu kada predju njegov prag bez kucanja (Krim).

First Last
Gost
First Last

Onaj tko pri sadašnjim uvjetima pogodi pravi omjer kapitalizma i socijalizma, pronašao je zlatni gral.

Ha ha
Gost
Ha ha

rusi najviše vole pun želudac naročito onih 30% djece koji žive ispod granice siromaštva

Vladimir
Gost
Vladimir

Troll

Siniša
Gost
Siniša

Znači ostaješ pri toj tvrdnji.

Ivo
Gost
Ivo

Po trolovskoj statistici tako. Po OECD-u, Rusija ista kao i Usa, bolja od Španije i Izraela, 20% djece ispod granice siromaštva, s tim da u Rusiji država garantira ishranu i zdravstvenu zaštitu, u Usa ako nemaš love crkni ti i dijete.

Ha ha
Gost
Ha ha

preneseno:
13.06.2019 16:09
eastrussia.ru/en/news/bolee-poloviny-semey-s-detmi-v-rossii-nakhodyatsya-za-chertoy-bednosti/

Deputy Prime Minister Tatyana Golikova said that 51% of Russian families with children are below the poverty line. This problem is common to all regions of the country сообщает TASS.

Željko
Gost
Željko

OFF TOPIC Hvala vam što ste me podsjetili neizravno kada smo mi prije rata u BiH pisali u školi jedan tjedan latinicu a drugi tjedan ćirilicu, gledam danas ona budala Penava iz Vukovara nas vraća par desetljeća unatrag!

ruska dijaspora
Gost
ruska dijaspora

Zasto? Jer nema samo jedne rusije, nego puno ruskih provinca i tajne ruske specijalace ima i u Srbiji.

Ivo
Gost
Ivo

Kerenski je bio tipično liberalno-korumpirano smeće, tipa današnje vlasti u Hrvatskoj i drugdje. Da li je boljševički pokret bio uvezen ili je nastao autohtono i spontano na tlu Rusije, ne mogu tvrditi sa sigurnosti. Ono što je sigurno da je taj pokret bio kidnapiran od strane ubilačke sekte, čiji su pripadnici činili 90% sveg rukovodećeg kadra, kako u komunističkoj partiji, tako u policiji i pogotovo tajnim službama tipa Cheka. Samih rusa je tu bilo zanemarivo malo, i etnički rusi su jedino u ogromnom broju bili prisutni na popisima žrtava, pohapšenih, mučenih, ubijenih i deportiranih.

Lenjin je bio uvezen da preuzme rukovođenje sektom, i marljivo je radio na tome da uništi Rusiju. One koji su ga poslali zahebala je njegova neplanirana smrt, nakon čega vlast preuzima Jozef Staljin, čovjek koji je spasio Rusiju. Pod njegovim vodstvom se Rusija (CCCP) industrijalizirala i naoružala do mjere koja joj je osigurala opstanak pod napadom tadašnjeg Nato pakta, koji se onda nazivao Wehrmacht.
Paralelno sa jačanjem privrede i vojske, Staljin se pozabavio i sa eliminacijom članova ubilačke sekte, koja se spremala izručiti Rusiju na pladnju svojoj braći koja su držala cijeli zapad pod šapom.

Upravo taj masovni odstrijel izdajničkog smeća glavni je razlog zašto ga zapad od tad bezrezervno demonizira kao bolesnog psihopatu i prikazuje kao najvećeg masovnog ubojicu svih vremena, pri čemu se svakih desetak godina popis njegovih žrtava udvostruči. Mislim da je cifra njegovih žrtava trenutno negdje na 40 miliona, mada sve statistike i popisi stanovništva za taj period ukazuju na konstantni rast stanovništva, sve dok zapad nije 1941 odlučio ući u Rusiju i uvesti tamo svoje kulturne vrijednosti. Onda imamo nagli pad stanovništva od blizu 30 miliona, kao rezultat humanih zapadnih nastojanja da osuvremene ruse.

Normalno, nitko se ni ne potrudi postaviti pitanje kako to da je psihopatski ubojica i čudovišni manijak uspio podignuti Rusiju iz poljoprivredne zaostale zemlje u industrijsku i vojnu silu sa super razvijenom naučnom bazom, pobijediti najmoćniju svjetsku armadu ikad sastavljenu, i pri svemu tome biti konstantno obožavan od svog naroda, kako onda tako i danas. Sigurno da je i griješio, ali za razliku od 95% današnjih (i tadašnjih) političara, borio se za svoj narod i svoju zemlju, i u tome uspio. Nije dovodio strane firme i banke u Rusiju (CCCP), nije rasprodavao zemlju i tvrtke, davao infrastrukturu zemlje u koncesije, i uništavao svoju zemlje na slične načine. Tako rade samo današnji patriote.

I upravo to, uz nemilosrdni odstrijel izdajničke sekte (među zadnjima je ubijeno izdajničko smeće pod imenom Trocki, koje se, gdje drugdje, skrivalo na američkom kontinentu) je njegov glavni grijeh u očima demonkrata. U osnovi, bio je normalan čovjek i patriota.
I kako to tu i tamo spomene Subaru, ne bi puno oklijevao u situacijama tipa Ukrajina, Baltik, Poljska, S,Koreja, Sirija i slično. Bilo bi jedno kratko i jasno upozorenje i nakon toga ideš na vlastitu odgovornost. I ne dođeš daleko.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Sekti je napravio Birobiđan a haside protjerao iz CCCP-a zato ga i otrovaše Berija i bradersi iz sekte.

Jack
Gost
Jack

Moj Ivice, Rusi, a i ostali su skupo i krvavo platili tu industrijalizaciju i to milijunima života. Moglo se je to i bezbolnije izvesti, da je bilo volje i znanja, ali hebiga u socijalizmu nema ništa bez nasilja i krvi, i ne kaže se džabe, da je u svakom tzv. socijalizmu iliti tzv komunizmu sovjetskog tipa prisutno imanentno zlo!!

Zorule
Gost
Zorule

@Jack
Bas da su milionima zivota platili industrijalizaciju ne vjerujem, volio bih vidjeti neki dokaz, racunicu za to.
A da se moglo bezbolnije, moglo bi se, kad bi imali normalne uvjete za razvoj, a ne horde hijena koje kruze oko tebe i cekaju bilo koji znak slabosti da napadnu.

First Last
Gost
First Last

Ovo je potpuno točno, trebali su iskorištavati kolonije to je puno probitačnije, trebali su se samo ugledati na zapadnu Evropu.

Ico
Gost
Ico

drIvo

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Pa rekao je neki dan je doktorirao, nisi pogriješio sa onim dr.

Fabijan
Gost
Fabijan

Eto teme za Ivu
Moze lupetati sto hoce
Sve spada u ideologiju pa su argumenti nebitni. …

Zakovice su Problem
Tu su milimetri u pitanju. …

Ivo
Gost
Ivo

bar ti kao inženjer to razumiješ. Bez magnezija nema zakovica. Inače gori sve, kemičaru naš.

Čoban
Gost
Čoban

Sve obrazovani koji neće prihvatiti mišljenja Čobana.Sadašnjost je bila i tada ,isti model osvajanja,daš novac koji ne postoji nego je samo elektronski zapis ,kasnije dobivaš opipljive stvari kao robu ili sirovine još bolje ako su ti potrebne ,a jesu.Danas vidljiv model porobljavanja.Kako je tko reagirao na to nekad ,kako se snašao ,ali je sigurno pružio otpor,kojega treba ,i ispravno bi bilo pružati i danas.Možda ne tako strogo pošto su ljudi ipak bolje informirani pa im treba samo oduzeti ono što su dobili udruživanjem u zločinačke bande.

First Last
Gost
First Last

Reći da je Lenjin poslan od oslabi Rusiju je samo dio priče, on je iskoristio tu priliku da se domogne Rusije, ali onima koji su ga propustili ili omogućili putovanje ni na kraj pameti nije bilo da će sa drugovima izvesti Oktobarsku revoluciju. Staljin je druga priča, imao je očite diktatorske sklonosti, nije bio baš dobar u svim odlukama što se tiče privrede i vojske. Opet pitanje je da li bio opstao da nije bio takav. Vjerovatno bi netko od onih koje je smaknuo njemu došli glave. Da Hruščov sa istomišljenicima nije doslovce likvidiro Beriju, bio bi on njih. U svim postrevolucionarnim vremenima su se dešavale slične stvari. Sjetimo se samo francuske revolucije, meksičke, kineske pa na koncu i naše. Dinastičke borbe kroz povijest ne treba ni spominjati. Kad su u pitanju glavne ličnosti prevrata, njihovo ponašanje nije uvjetovano ideologijima nego ljudskom naravi dotične osobe. Trockog opet držati smećem je potpuno pogrešno. Bio je najbolji govornik, Lenjin mu je to priznavao, odličan organizator, dobar pisac. Jedino mu je nedostajala crta beskrupuloznosti koju je Staljin imao pa je nastradao.

samo tako
Gost
samo tako

Rusi nisu balkanska plemena koja traže gospodara širom planete

tihobl
Gost
tihobl

Rusi se ne stide svoje proslosti, ni carske, ni komunisticke. Znaju da je bilo i dobrih i losih stvar i kod jednih i kod drugih. Takvih je vecina u Rusiji, a samo po nekoliko postotaka zauzimaju neoliberalni ljevicari i ekstremni desnicari kojeg sponozrise isti mentor.
U Hrvatskoj situacija je obrnuta. I jedni i drugi zauzmaju po pola, a ono sto je vecina u Rusiji to je u Hrvatskoj svedeno na nekoliko procenata. Zato se na izborima u Hrvatskoj smjenjuju zapadne sluge, cas lijevi, cas desni, a u Rusiji Putin i suverenisti osvajaju ubjedljivu vecinu.

Per aspera
Gost
Per aspera

Evo ga jos jedan trolcina. Ovaj ide po starom receptu: Srbi na Hrvate i obratno. To mora da upali! Do sada je palilo.

semafor ne radi
Gost
semafor ne radi

Kada se slusa ruska himna ledi se krv u zilama od respekta i snage. I ono huuuuraaaaaaaaaaaaa na paradi kad ruski vojnici kazu u glas. https://www.youtube.com/watch?v=ordeHUDbRts

Bondone
Gost
Bondone

Dajte dosta vise s glorificaranjem Rusije /nevezano samo na ovaj clanak/. Zivot cine ne samo sluzbene politike pojedinih zemalja vec puno vise, ljudi koji zive u tim zemljama. Buduci da sam godinama radio u internacionalnom okruzenju sacinjenog u svakom trenutku izmedju 35 -40 nacija, tako sam imao priliku upoznati i Ruse. Dakle, apsolutni nedostatak “of common sense”, vjecito trazenje neke njihove pravde a koja ima za cilj sakriti lijenost i ostvariti vlastiti interes, netrepeljivost i introvertnost prema “ne njihovima”, neka pritajena agresivnost, te u puno slucajeva neutemeljeni osjecaj vise vrijednosti. Mogao bih ici dalje ali pocela utakmica u 8:30 :). Uglavnom svi ti Rusi su dosli iz Rusije, tako da….smanjite malo!!!

Siniša
Gost
Siniša

Nemaš potrebe dalje, svi znamo da su zbog takvog ponašanja i stava došli na rub propasti….valda su došli sebi.

Ivo
Gost
Ivo

Kao da pričaš o zapadnim demonkracijama u svom komentaru, od prvog do zadnjeg slova. Odi sad pred tv, inženjeru i ostani tamo. I ne mijenjaj stalno nickove ko p.. ka.

shumadinac
Gost
shumadinac

Nisi u pravu Ivo, Siniša je dobro rekao. Ali Bondone govori o prošlom vremenu, o ljudima koji su odrastali u drugačijim uslovima. Zato i naglašavam da opasnost još postoji, da će prave promene doneti oni koji danas izlaze iz škole ili generacije posle njih. Naše generacije su izgubljene i u Rusiji i na Balkanu.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Generacije poslije nas će biti uvezane preko 5-6G i sa stotinama tisuća mikro satelita nad nama u prisilni brak sa skajnetom i binarnim kodom, zato su one izgubljene a mi pravi ljudi.

Šule
Gost
Šule

U kojem ti svijetu živiš tebi treba zabranit internet i sve filmove u svezi blesavog matrixa i sl tematika..Kakve veze ima %G mreža sa mojim telefoniranjem ili surfanjem…kakav skajnet ili vanzemaljac dečko..

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Šule, ne pravi se lud i nemoj obmanjivati jego.

Siniša
Gost
Siniša

Ima sa teleportacijom 😀

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Ivo je mislio na ovog gore na vrhu a ne na Sinišu.

Lucija
Gost
Lucija

Shumadinac
Naše generacije su posljednje po nekim stvarima na Balkanu…
Ali ne i u Rusiji. Oni jako paze na obrazovanje.

Vladimir
Gost
Vladimir

Pa lako im je kad su obrazovani.

Bondone
Gost
Bondone

Majstore Ivo, ne mijenjam nickove i nisam nikakav trol! Radio i zivio s njima godinama pa se usudio iznijeti svoje skromno misljenje bazirano na poznavanju njih par stotinjak. Ti ih voli i brani ali ne vrijedjaj, postivatelju Ruske demokracije!

Ivo
Gost
Ivo

Interesantno, hrpa trolova radi u Rusiji ili za ruse, i onda pljuckaju po njima. Što ti je nezahvalnost… Pa radi za švabe valtere/kvisko, što se petljaš sa zlim rusima? Stvarno nemaš samopoštovanja. Žalosno.

semafor proradio hihihi
Gost
semafor proradio hihihi
Ante
Gost
Ante

Oni koji rade protiv vlastite zemlje treba zatvarati i nedopustivi im da se bave politikom ili da utječu na građane. A to će se najbolje provesti sa poštivanjem zakona. Ruski političari koji su se opredijelili za samostalnu Rusiji bez stranog utjecaj trebaju zahvaliti narodu što narod podržava Ruske političare tako da se iskorijeni korupcija i da se poštuju zakoni. Samo tako će Ruska federacija biti jaka i bogata zemlja. Kina je nešto slično uvela ali i dalje ima komunizam čak su se na okrutan način pozabavili sa korupcijom.

Lucija
Gost
Lucija

Odgovor na pitanje iz naslova članka: Svi navedeni državni sustavi radili su u interesu Rusije, ali onako kako su oni vidjeli taj interes.
Uvijek je Rusija bila moćna i smetala…nekima.
Zadnjih 15-ak godina razvoja Rusije je usporedivo sa razvojem iza Oktobarske revolucije…kada se od poljoprivredne zemlje i nepismenih ljudi stvorila država koja je poslala prvog čovjeka u svemir.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

Taj mit je upotrebio skvoter, koji posla gusare to jest ausije da ginu na Galipolju i koji osnovao prvi “moderni” logor dok je ratovao dolje na jugu Afrike za braću iz sitija, da je od pluga preokrenuo komunizam u atomsku. Da skvoteri nisu podvalili Rusiji prvi i drugi rat za bebu rozmarinu sad bi ih bilo 600 milijuna i bili bi najaći na svijetu, to je izračunao Mendeljeev. Ne širi mit da je rusima komunizam donio dobro jer bi i pod carom napredovali i više i neprekidno a ne desetkovani sa 32 milje ubijenih.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske

Svakakvih komentářa bože moj..stvarno ,99posto komentátora věže o Rusiji nemá i sví dogadjanjima u Rusiji..dá previse nepisem,poslusajte Pjakina na YouTube o Romanovcima,Carskoje Rusku,boljsevicima,pá ce vám své bití jasnije.Pjakin je analitik kojí jako Puno zná o svému Tome.Vidjeti je po komentarima,dá věcinaa věže o ničem nemá,samo bubate glupim komentarima.

Vladimir
Gost
Vladimir

Milance na Youtubu ces naci svasta i obrnuto od toga.
Nije vazno gdje i tko nesto govori, nego cuti, vidjeti i procitati jedan maximum informcija i napraviti sintezu zdravog razmisljanja bez da pripadas nekoj sekti, organizaciji, ili bilo cemu. Ti imas pretenziju dobivati informacije iz ” prve ruke”, sto meni izgleda da ih je vec netko prezvakao za tebe. Informiraj se i razmisljaj i prestani misliti da si jedini informiran

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Od 109 komentara barem 90 mongoloidskih. Da je bar netko, antikomunista, ušao u raspravu s valjanim argumentima, ili netko tkoje kominst pa da s povijesne distance objasni kako to s Romanovima i zašto ovo ili ono. Isklučujući par ljudi, Milanče i ono “altgjanlgšćasolnghšćsymn” plus haiku Umpah i slični napisaše 100 komentara ničega. Strašno , što se događa ovdje.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
Gost
oefvoinewfvnewfvefvefvefvef

A što bi ti da pišemo zexkraten “istinu” podvaljenu zemljanima.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Topalović :
U ”tvojim” komentarima nadju se i inteligentno prepisani tekstovi !

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Kada su to bili “masovni protesti u Moskvi”… Moskva ima preko 10 000 000 ljudi i ti par stotina do 1000 budala nazivaš “masovnim protestima”

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Pa čitaj Index, tko ti brani. Jutarnji, Blic, Štatijaznamšto,

Ringo10
Gost
Ringo10

Od kraja 2. sv. rata stalno slušamo, gledamo i čitamo o tom Staljinovom teroru. A koje su razmjere toga niko ne zna osim propagandnih gluposti koje se uglavnom fabriciraju u kuhinjama zapadnih državnih i tajnih službi.

Evo jedna sveobuhvatna analiza bazirana na povijesnim činjenicama i dokumentima a autori su povjesničari iz AMERICAN HISTORICAL ASSOCIATION

http://home.ku.edu.tr/~mbaker/CSHS522/GettyNumbers.pdf

Vrlo zanimljivo i informativno.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Najbolja ikada napisana knjiga, s priloženim dokumentima i arhivima iz ČEKA/NKVD/KGB je Ludo Martens (Belgijanac): Another wiev on Stalin. Razmontirao je propagandu kao Lego kockice, ali je ostavio naveden svaki pojedinačni zločin. Na kraju je razlika bila nevjerojatna. Zato ja samo vjerujem arhivima i svjedocima, iako drugima nešto manje, jer su ipak sudionici. U ovom slučaju je SSSR vodio tako pedantnu arhivu kao onaj film u Stasiju :Život drugih” Tko, gdje kad, zašto, kako je kažnjen, jel umro od temperature, pothranjenosti, upale pluća, tko je streljan , zašto, sve do najsitnijih detalja. Nitko to ne negira, ali bajke o Baba Rogama, smiješno

Ringo10
Gost
Ringo10

Stvarne razmjere represije u vrijeme Staljina. Tekst temeljen na dokumentima i arhivama u izdanju AMERICAN HISTORICAL ASSOCIATION.

http://home.ku.edu.tr/~mbaker/CSHS522/GettyNumbers.pdf

Odličan tekst za razliku od svog tog propagandnog smeća koje je sve preplavilo nakon 2. sv rata.

Siniša
Gost
Siniša

O kakvom vapaju bre ti pišeš, pa ni Hrvatska nije iz vapaja u NATOu ili EU….naš je jedini vapaj da nas više te fukare sa zapad puste na miru….stotine godin nas maltretiraju i kroje kapu a jeininnačin da ih se okurtališemo jeste da se nekome priklonimi ali nikako pripojimo;moramo tko kda nas kralj usreći sa Jugoslavijom a Milošević sa izdajom.

Sarmat
Gost
Sarmat

Bravo Babiću, kratko i jasno. Premda to osvajačkim bandama ništa ne znači ali dobro je stalno ponavljati. Dixi et salvavi animam meam.

puki
Gost
puki

“Ako ste ljevičar, onda morate mrziti Vladimira Putina zbog buržoazije i kapitalista.”
———–
ovo je potpuno promašen argument. Pa ljevičari su danas najveći saveznici buržoazije i kapitalista. Skoro cijela europska ljevica se uopće ne bori protiv buržoazije i kapitalista, već se ona bori protiv istih stvari, protiv kojih se bore i desničari: protiv svega što je nacionalno, identiteski, suvereno, neovisno, antiglobalističko…
Ne, ljevičari ne mrze Putina zbog buržoazije i kapitalista, već baš zbog toga, što je Putin za ovo što sam naveo: za nacionalno, identiteski, suvereno, neovisno, antiglobalističko…, mrze ga što je “nacionalist”, “homofob”, “antiglobalist”, itd.

“Ako ste desničar, onda ga morate mrziti zbog pokušaja obnove Sovjetskog Saveza.”
———–
isto tako promašen argument, koji uopće ne odgovara činjenicama. Ma koji to desničar mrzi Putina, “zbog pokušaja obnove Sovjetskog Saveza”? Nijedan u Europi. Kao prvo, svi desničari u Europi su baš največi obožavatelji Putina, zato što se on zalaže za nacionalno, vjersko, identitesko i što se bori protiv globalističke elite. Kao drugo, nitko sa desnice nikada nije optužio Putina “zbog pokušaja obnove Sovjetskog Saveza”. Mislim na stvarnu desnicu i desničare, kao Nacionalna fronta, FPÖ, AFD, Salvini…itd.. Ona “desnica”, ona stara kvazi desnica, kao njemački CDU, francuski Republikanci, španjolski PP.. austrijski ÖVP, naš HDZ i slični “demokršćani” su šaka jada, prodane sluge, koji su isti kao i takozvana ljevica, socijaldemokrati i osali. Svi su u službi globalističke elite. I kod hrvatskih desničara, onih stvarnih, (ne onih lažnih režimskih hadezeovskih poput cionističkog slugana Plenkovića), Putin uživa veliki ugled. Međutim, čak skoro nitko ni iz te režimske lažne hrvatske desnice, nikad nije optuživao Putina “zbog pokušaja obnove Sovjetskog Saveza” i slično.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik