Donald Trump Poljacima čestitao na izbijanju Drugog svjetskog rata (VIDEO)

Donald Trump
41 komentar

Američki predsjednik Donald Trump, koji je otkazao posjet Poljskoj na godišnjicu izbijanja Drugog svjetskog rata, čestitao je Poljacima na ovom žalosnom datumu. Video u kojem Trump čestita Poljskoj objavio je novinar Aaron Rupar.

Podsjetimo, Trump je otkazao posjet Poljskoj, navodno zbog prijetnje koju je predstavljao uragan „Dorian“, ali je zapravo otišao u svoj omiljeni golf klub. Umjesto njega je u Poljsku otputovao potpredsjednik Mike Pence.

Na snimci se vidi kako je reporter postavio Trumpu pitanje: “Imate li poruku za Poljskoj povodom 80. godišnjice Drugog svjetskog rata?”

Trumpov odgovor bio je: “Imam odličnu poruka za Poljsku, a Mike Pence, naš potpredsjednik, će je prenijeti…. Samo želim čestitati Poljskoj.”

Rat je počeo 1. rujna 1939. s napadom nacističke Njemačke na Poljsku. Već u listopadu je došlo do podjele teritorija ove države, dio stanovništva je deportiran, a židovsko stanovništvo je poslano u geto.

Treba li reći da ovaj dan predstavlja tragediju u povijesti Poljske i njenog naroda? Neki komentatori su rekli da zbog Trumpovih neobičnih izjava ponekad ostanu bez riječi.

U Poljskoj se trebao održati sastanak između ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog i Donalda Trumpa i planirano je da potpišu niz dokumenata.

Poljaci nisu pozvali ruskog predsjednika Vladimira Putina na događaje kojima su obilježili izbijanje Drugog svjetskog rata, a mnogi su se šalili da je Trump upravo zbog toga odbio posjet.

Konačno, na 80. godišnjicu početka Drugog svjetskog rata Poljska je upoznala predstavnike Njemačke, što je potpuno primjereno s povijesnim događajima.

Bugarska je nakon komemoracije tražila od Rusije da odustane od teze o “oslobađanju” istočne Europe od nacifašizma prije 75 godina, tvrdeći kako to nije točan termin za definirati ono što se dogodilo ulaskom Crvene armije u zemlje koje su kasnije ušle u sovjetsku sferu utjecaja.

VIDEO: Twitter / A. Rupar

drugi svjetski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Duki
4 godine prije

Ipak je kreten !
Neka Japancima čestita Hirošimu i Nagasaki.
O ili samom sebi 9.11.2001 !
Blesooo ,,😳😨😰🤢🤢😷

Laki Topalović
4 godine prije

Ma be se njemu za Polake, to je jasno kao dan…. ovo, čak i nije nekilapsus, Trump je napola Nijemac, pa se malo “našalio”

Red Dog
4 godine prije

I nije pogresio mnogo.
S obzirom na koje su poljaci zvali i ne zvali ispada da su slavili dan kada je Wermacht oslobodio Poljsku.

Kuga
4 godine prije

Ako sv. Petar cita ove Trumpove izjave, moze se desiti da ga ubrzo pozove k sebi i uputi u Pakao da uveseljava one tamo koji se prze.

propagandista
4 godine prije

moraš veoma malo držati do ugleda, da prenosiš Čvampove izjave

CPGS
4 godine prije

Za nepuna dva tjedna im moze cestitati invaziju od strane Sovjeta… evo, njihova teza o oslobadjanju istocne Evrope pocinje jos te davne 1939., oslobadjanjem Poljske od… Poljaka.

samo tako
4 godine prije

Da li novinar Aaron platio naknadu za izvođenje autorskog djela zabavljaču ? 😆😆

zlatan
4 godine prije

Podržavam Trumpa šta nije došao na tu tužnu obljetnicu u Poljsku, ipak bi se susreo sa Putinom. No, pošto Putina nisu pozvali, šta će tu gubiti vrijeme? Malo ih je koji pamte da je Putin, tada je bio premijer Rusije, bio na obilježavanju 70-te godišnjice izbijanja WW2. Tada je održao govor, i dobro je “izribao” one koji su pokušali politikanstvom pokakiti Rusiju, koja je navodno zajedno sa Hitlerom napala Poljsku. Ok, to je bio SSSR, ova Rusija je samo dio ex-SSSR-a. Domaćinima se očito nije dalo da im Putin, odličan poznavatelj mnogočeg, pa i povijesti, očita opet lekciju. A ti iz Bugarske, koji kažu da je 1945 bila nova okupacija. Po toj jeftinoj logici, i zapadne zemlje su okupirale SAD. I da, neka se zapitaju SLAVENI, šta bi bilo da je Hitler dobio rat? Ne treba na povijest gledati kroz trenutnu politiku, ali očito bez politike ne možeš niti u… Čitaj više »

Emiliano Zapata
4 godine prije

Kladim se da nezna na mapi naci Poljsku…

Abe Tse deja-vu
4 godine prije

“..na 80. godišnjicu početka Drugog svjetskog rata Poljska je upoznala predstavnike Njemačke..”

Upoznala?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI